Week van de Lentekriebels: 12 boeken die Rutgers gebruikt om uw kinderen seksueel te indoctrineren

Toen Gezin in Gevaar in januari 2024 begon met het onderzoeken van de Week van de Lentekriebels richtten wij onze peilen op de boekenlijsten die Rutgers per groep had opgesteld.

Week van de Lentekriebels: 12 boeken die Rutgers gebruikt om uw kinderen seksueel te indoctrineren

De Week van de Lentekriebels staat voor de deur. Vele duizenden kinderen worden volgende week seksueel geïndoctrineerd door Rutgers. Ondanks het feit dat ze jaarlijks vele miljoenen euro’s aan subsidie krijgen, doen ze uiterst geheimzinnig over de inhoud van hun lesmateriaal. Campagneleider Hugo Bos, media en bezorgde ouders vangen bot: het lesmateriaal is alleen te bestellen als schoolinstelling. Daarom richt Gezin in Gevaar zich op de openbare bronnen. Een daarvan is de boekenlijst van Rutgers. Deze boeken staan – of stonden – in 2024 nog op de ‘aanbevolen literatuurlijst’.

Rutgers herziet boekenlijst drastisch na ophef

Nadat Gezin in Gevaar publiceerde over de onzedelijke inhoud van een aantal boeken op de lijst, heeft Rutgers plotseling bijna alle boeken die Gezin in Gevaar kritisch recenseerde van de lijst geschrapt en weer nieuwe toegevoegd. Boeken die bijvoorbeeld 8 jarigen aansporen om aan zelfbevrediging te doen of kinderen travestie aanpraten staan nu niet meer op de lijst. Ook is er nu een disclaimer toegevoegd dat deze boeken “niet tot (verplicht) lesmateriaal” behoren. Van een dergelijke distantiëring was in januari 2024 nog geen sprake. Rutgers wil duidelijk niet verantwoordelijk worden gehouden voor de boeken die ze aan kleine kinderen promoten. Nadat u dit artikel gelezen hebt, zult u begrijpen waarom.

1. Mijn papa heeft een p***** (groep 3-4)

Het eerste boek op onze lijst is van de serie ‘Kriebels in je buik’, en dus rechtstreeks afkomstig van Rutgers zelf. Het extreem expliciete boek barst van de onzedelijke plaatjes. De vijfjarige kinderen aan wie Rutgers dit ranzige boek wil voorleggen, krijgen dit ongecensureerd voor hun neus. Een van onze redacteurs heeft bijna een heel rolletje zwart tape gebruikt om alle onkuisheid af te plakken. Desondanks is de inhoud nog steeds schokkend. Om zoveel mogelijk Nederlanders wakker te schudden heeft Gezin in Gevaar een video over dit boek gemaakt:

2. Zin in jezelf (groep 5-8)

Het kinderzelfbevredigingsboek van Martine Delfos is misschien wel het meest beruchte boek dat Rutgers een warm hart toedraagt. Het zet kinderen middels plaatjes en gedetailleerde instructies (p. 16) aan tot zelfbevrediging. Jongens worden op het idee gebracht om “in groepjes” (p. 14) aan zelfbevrediging te doen, waar “niks op tegen” is, zolang iedereen dat wil (p. 23). Alsof dat nog niet erg genoeg is, wordt meisjes uitgebreid uitgelegd welke (trillende) voorwerpen ze kunnen gebruiken bij zelfbevrediging (p. 29): “Meisjes vinden het vaak prettig om… een voorwerp…” erbij te gebruiken (p. 20).

Week van de Lentekriebels Zin in jezelf blur2

Is er iemand die met droge ogen kan beweren dat dit soort teksten kinderen niet aanzet tot zelfbevrediging? Gezin in Gevaar heeft uit kuisheidsoverwegingen de plastische zelfbevredigingsinstructies voor kinderen vanaf 8 jaar gecensureerd en vervaagd. Het is goed te begrijpen dat Rutgers dit boek snel van de lijst heeft afgehaald. Bron: ‘Zin in jezelf’, pagina 16.

Niet alleen Rutgers, maar ook hun handlangers van het programma Pointer beweren huichelachtig dat dit boek “omdat het verouderd is” allang niet meer op de lijst zou staan. Echter, Gezin in Gevaar heeft hard bewijs dat het eind 2023 nog gewoon op de lijst stond voor groep 5 tot 8.

3. Het lammetje dat een varken is (groep 1-4)

Pim Lammers, de auteur van dit boek, is een beruchte lhbt-activist die vorig jaar in opspraak raakte nadat Gezin in Gevaar zijn pedofilie-verheerlijkende verhaal Trainer onder de loep nam. Zijn boek Het lammetje dat een varken is verwart kinderen van de onderbouw van de basisschool over transgenderisme. Niet alleen leert het boek kinderen de leugen dat een jongetje ‘eigenlijk’ een meisje kan zijn of andersom, ook maakt het kinderen wijs dat een kind na een medische ingreep van geslacht kan ‘veranderen’. Gezin in Gevaar maakte er een video over:

Rutgers heeft het boek inmiddels van de kleuterlijst geschrapt, maar staat nog wel steeds aanbevolen voor groep 3 en 4. Hier ziet u de boekenlijst voor groep 1 en 2 voordat Gezin in Gevaar over dit boek publiceerde.

Lees ook: 5 dingen die u als ouder kunt doen tegen de Week van de Lentekriebels

4. S*ks, hoe voelt dat? (groep 5-8)

Wat hebben onderwerpen als sadomasochisme, geslachtsziektes, stiekem condooms kopen, sodomie, verschillende “standjes” en pedofilie met elkaar gemeen? ‘Het is allemaal niks voor kinderen’, is het goede antwoord. Helaas hebben ze ook gemeen dat al deze onderwerpen ter sprake komen in het kinderboek dat Rutgers aanraadt voor kinderen vanaf 8 jaar. In vraag- en antwoordvorm worden kinderen blootgesteld aan de meest onzedelijke vragen en nog onkuisere antwoorden.

Week van de Lentetkriebels seks hoe voelt dat2

Niet alleen zijn de besproken onderwerpen immoreel en bevat het boek erg platvloerse taal, ook de plaatjes zijn zeer expliciet en suggestief. Op wat voor ideeën worden beeldgeoriënteerde kinderen gebracht door een foto van mensen die in elkaars broek kijken? (Gecensureerd door Gezin in Gevaar)

Rutgers heeft ook dit boek stilletjes van de lijst geschrapt. U kunt hier echter zien dat het wel degelijk op de boekenlijst voor groep 5-6 stond vóórdat Gezin in Gevaar over de komende Week van de Lentekriebels publiceerde.

5. Je kunt niet kiezen op wie je verliefd wordt (groep 3-4)

Net als Mijn papa heeft een p***** is ook dit boek rechtstreeks afkomstig van Rutgers. Het gaat over een homoseksuele schoolmeester die zijn klas seksueel indoctrineert met lhbt-leugens. Uiteindelijk houden ze zelfs een “regenboogtrouwerij” tussen twee jongetjes. Achterin het boek krijgen de jonge lezers uitgebreid les over regenboogverzinsels “bi-gender”, “non-binair”, “queer”. Gezin in Gevaar maakte ook over dit verontrustende boek een video:

6. Wie is Kik? (groep 1-2)

Net als het kindertransgenderboek van Pim Lammers wordt ook in Wie is kik? de leugen gepropageerd dat kleine kinderen ‘in het verkeerde lichaam’ kunnen zitten. Dit boek legt zelfs nog meer de nadruk op het geslachtminkingsproces door een “transkikkerspecialist” aan te voeren die het verwarde kikkerjong onder het mes wil brengen. “Makkelijk zal het niet zijn, maar het kan, omdat je nog jong bent”, aldus de kwak-zalver.

Dit boek heeft Rutgers inmiddels van de lijst verwijderd. Hier ziet u het bewijs dat Rutgers dit kleutertransgenderboek wel degelijk voor 4-jarigen heeft aangeraden, vlak voordat Gezin in Gevaar erover schreef.

Teken tegen de Week van de Lentekriebels

7. Mijn schaduw is paars (groep 1-2)

Nieuw op de lijst is het boek Mijn schaduw is paars van de Australische lhbt-activist Scott Stuart. Het boek beschrijft een jongetje dat een paarse schaduw heeft - een vermenging van de blauwe jongensschaduw en de roze meisjesschaduw. Kleuters krijgen de boodschap opgezadeld dat ook zij wellicht niet écht een jongen of een meisje zijn. 'Bevrijd jezelf van die bekrompen categorieën', is de boodschap. Absoluut niet geschikt voor kleuters, tenzij je ze seksueel wilt indoctrineren uiteraard...

8. De jongen in de jurk (groep 5-8)

Dit boek over een emotioneel beschadigde jongen van 12 verhaalt over de zonde van travestie. Een ouder meisje doet hem jurken aan, smeert make-up op z’n gezicht en laat hem op hakken lopen. Ook zet zij hem aan om ‘voor de grap’ zich als meisje voor te doen. Alle aardige en vriendelijke personages in het boek steunen dit, alle critici worden als buitengewoon onsympathiek en bekrompen afgebeeld. ‘Je moet jezelf kunnen zijn, en ieder die daar tegen is heeft slechte motieven of is hypocriet’, lijkt de boodschap te zijn.

Week van de Lentekriebels De jongen in de jurk 2

“Je ziet er mooi uit, Dennis’ zei ze. ‘Of is het Denise?’” De veertienjarige Lisa is de drijvende kracht achter Dennis’ geslachtsverwarring. In dit boek wordt zij echter als uitermate sympathiek afgebeeld, alle critici daarentegen als bekrompen kwezels.

Net als het kikkertransgenderboek ontbreekt ook van dit boek nu elk spoor op de ‘herziene’ boekenlijst van Rutgers. Hier ziet u echter dat ze het travestie-boek wel aan kinderen uit groep 5 hebben aangeraden.

9. Bikkel en papa gaan in bad (groep 1-2)

Voor kinderen vanaf 2 jaar raadt Rutgers Bikkel en papa gaan in bad aan. Het normaliseert het lichamelijke contact tussen een bloot, klein jongetje en zijn naakte vader die samen in bad gaan. Op zeer platvloerse wijze spreken zij over elkaars geslachtsdelen en ook de expliciete plaatjes zijn absoluut niet geschikt voor kleine kinderen. Dit boek draagt hierdoor bij aan de seksualisering van de kleinste kinderen en dient daarom vermeden te worden, zeker in klassikale context.

Week van de Lentekriebels - Bikkel en papa gaan in bad 2

Ook op dit plaatje waarin de blote vader van Bikkel zijn naakte zoontje tegen zich aandrukt met een handdoek normaliseert het contact tussen ontklede volwassenen en kinderen. Het is daarom zeer onwenselijk dat Rutgers voor het gebruik van dit boekje pleit tijdens de Week van de Lentekriebels

Ook dit boek ontbreekt van de huidige boekenlijst van Rutgers. Gezin in Gevaar heeft hier het bewijs dat het boek voor de ophef in 2024 nog gewoon op de lijst stond voor kleuters.

10. De vriend van papa (groep 3-4)

Als je ouders gaan scheiden is dat een van de ergste dingen die je als kind kan overkomen. Daar denkt Rutgers blijkbaar anders over. Dit boek verhaalt vrolijk over een moeder die vermoedelijk een affaire heeft, waarna ze haar huwelijksbelofte officieel breekt. Papa heeft ook nieuws: hij heeft een relatie met een man. In het fictieve verhaal vinden de kinderen het allemaal even prachtig. In de echte wereld lijden kinderen juist enorm onder de egoïstische beslissingen van hun ouders.

Week van de Lentekriebels De vriend van papa

De ouders van Sander (9) en Julia (6) zijn gescheiden. Mama gaat ongehuwd samenwonen met haar nieuwe vriend, en papa wil ‘trouwen’ met Luuk. Tijdens de Week van de Lentekriebels gebruikt Rutgers het boek ‘De vriend van papa’ om echtscheiding en homofilie te normaliseren en verheerlijken.

Het echtscheiding en homofilie promotende boek is inmiddels van Rutgers’ lijst geschrapt. Hier kunt u zien dat het boek wel onderdeel was van de leeslijst – tot Gezin in Gevaar erover publiceerde.

11. De boer en de dierenarts (groep 1-2)

Ook dit homopropagandaboek is nieuw op de boekenlijst van Rutgers. Het komt van de hand van notoir pedofilie-schrijver Pim Lammers. Het verhaal beschrijft de relatie tussen een homofiele boer en dito dierenarts. Dit is overigens dezelfde dierenarts die een lammetje 'ombouwde' tot varkentje in Lammers' andere boek. Het is buitengewoon zorgwekkend dat Rutgers zijn lhbt-pijlen zo richt op de jongste en meest onbevangen kinderen.

12. Vaderdag met twee mama’s (groep 3-4)

Dit verhaal gaat over een meisje dat opgroeit zonder papa. De twee vrouwen die haar opvoeden lijken er bewust voor te hebben gekozen om het kind haar vader te ontzeggen. Als het Vaderdag is, wordt de arme Coco geconfronteerd met dit gemis. Ze geven haar echter een doekje voor het bloeden. Opa moet die rol maar vervullen. Opzettelijke vaderloosheid is een van de grootste tragedies van de 21e eeuw. De ernst hiervan wegpoetsen, of het zondige fenomeen normaliseren is immoreel.

Ook dit laatste boek staat niet meer op de ‘opgeschoonde lijst’ van Rutgers. Hier kunt u zien dat het boek in december 2023 nog gewoon op de lijst stond.

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 6 maart 2024 13:28

Doneer