Week van de Lentekriebels: ‘papa verlaat mama voor een man, en iedereen is blij!’

De ouders van Sander (9) en Julia (6) zijn gescheiden. Mama gaat ongehuwd samenwonen met haar nieuwe vriend, en papa wil ‘trouwen’ met Luuk. Tijdens de Week van de Lentekriebels gebruikt Rutgers het boek ‘De vriend van papa’ om echtscheiding en homofilie te normaliseren en verheerlijken.

Week van de Lentekriebels: ‘papa verlaat mama voor een man, en iedereen is blij!’

‘Tot de dood ons scheidt… of onze gevoelens veranderen.’ Tijdens de Week van de Lentekriebels (4 t/m 8 maart 2024) worden basisschoolkinderen in heel Nederland ongevraagd opgezadeld met lhbt-propaganda. Rutgers heeft per leeftijdscategorie een boekenlijst opgesteld om hiermee kinderen te indoctrineren. Voor groep 3 en 4 bevelen ze het boekje De vriend van papa aan. Gezin in Gevaar onthult hoe dit boekje piepjonge kinderen voorliegt over echtscheiding en homoseksualiteit.

Echtscheiding verheerlijkt

Het verhaal opent met een tragische realiteit die veel kinderen in Nederland zullen kennen: de ouders van de zesjarige Julia en haar negenjarige broer Sander gaan scheiden. “Papa was er zelden, hij was altijd aan het werk.” Maar na de scheiding heeft papa ‘blijkbaar’ tijd over, en verdwijnt de mineurstemming als sneeuw voor de zon. Ook mama is er blij mee. Al na een jaar komt haar nieuwe vriend Anton bij haar inwonen – uiteraard ongehuwd. De kinderen vinden het ontzettend leuk dat er opeens een wildvreemde man bij hen in huis komt wonen. Mama kende de man natuurlijk al langer – waarschijnlijk al een stuk langer dan een jaar.

Week van de Lentekriebels De vriend van papa 2

Volgens ‘De vriend van papa’ is het breken van de huwelijksbeloften niet iets om over te treuren: “mama is altijd vrolijk en blij als hij [de ‘nieuwe partner’ van mama, red.] er is”. Rutgers leert kinderen van groep 3 en 4 tijdens de Week van de Lentekriebels dat echtscheiding mooi is en homoseksualiteit iets goeds.

Papa ‘blijkt’ homoseksueel

Maar in tegenstelling tot mama gaat de papa van Julia en Sander niet binnen een jaar samenwonen. De kinderen vragen zich af waarom hij daar zo geheimzinnig over doet. Niet veel later blijkt dat hun vader stiekem een homoseksuele relatie heeft met Luuk. Niet alleen overdondert papa zijn twee kinderen met zijn homoseksuele relatie, hij deelt ze ook maar meteen even mee dat ze trouwplannen hebben “net als een man en een vrouw”. Het boek impliceert hiermee dat een ‘huwelijk’ tussen twee mannen of twee vrouwen even valide is als een normaal huwelijk tussen man en vrouw. Dit is uiteraard niet het geval, aangezien God het huwelijk heeft ingesteld als een levenslang verbond tussen één man en één vrouw (Gen. 2:24).

Week van de Lentekriebels De vriend van papa 3

Het boek ‘De vriend van papa’ normaliseert niet alleen echtscheiding, homoseksualiteit en ongehuwd samenwonen, het houdt kinderen ook nog eens de leugen voor dat een zogenaamd ‘homohuwelijk’ een valide variant is van het normale huwelijk tussen één man en één vrouw.

De vriend van papa banaliseert echtscheiding

Het is helaas een tragische realiteit dat anno 2024 in Nederland meer dan een derde van alle echtparen uiteindelijk een scheiding aanvragen. Ook veel basisschoolkinderen hebben gescheiden ouders. Daarover spreken hoeft niet per sé immoreel te zijn. Maar in het verhaal van De vriend van papa wordt echtscheiding gebanaliseerd – en erger. Het feit dat papa en mama hun huwelijksbelofte hebben gebroken wordt gepropageerd als even normaal als een verhuizing. ‘Bevalt dit huis je niet, en kun je een beter huis vinden? Dan verhuis je toch?’ Het heilige huwelijk wordt in dit boekje gereduceerd tot een soort maandelijks opzegbaar abonnement.

Echtscheiding schaadt man, vrouw en vooral kinderen

Echtscheiding is een grove zonde omdat het – net als homoseksualiteit – indruist tegen Gods scheppingsontwerp. Het huwelijk is namelijk een levenslange, exclusieve seksuele verbintenis tussen één man en één vrouw. Omdat een huwelijk alleen door de dood verbroken kan worden, is ‘hertrouwen’ dus in feite leven in overspel (Markus 10:11-12). Voor de kinderen is echtscheiding dan ook vaak een diep traumatische ervaring. Hun hele wereld stort in. Helemaal als één van de echtgenoten uit beeld verdwijnt – meestal de vader – of een of beide ‘hertrouwen’ of opnieuw gaan samenwonen met een ander. Kinderen moeten dan opeens een wildvreemde man of vrouw gaan behandelen als ‘vader’ of ‘moeder’, terwijl er geen natuurlijke liefdesband tussen hen bestaat – om nog maar te zwijgen over de eventuele kinderen van de ‘nieuwe partner’. Als kinderen zich gedwongen moeten verhouden met niet verwante volwassenen, ligt bovendien misbruik op de loer.

Bestel nu gratis: De waarheid over homoseksualiteit

Profanisering huwelijk schaadt de hele samenleving

God heeft het huwelijk tussen man en vrouw echter niet alleen ingesteld voor de beide echtgenoten en hun kinderen, maar ook voor de maatschappij in het geheel. Allereerst omdat het huwelijk heen wijst naar de relatie tussen Christus en Zijn Kerk. De man, als beeld van Christus, geeft zijn leven voor zijn vrouw en leidt haar. De vrouw, als beeld van de Kerk, onderwerpt zich aan zijn leiderschap en respecteert hem. Daarnaast is het huwelijk – vooral voor mannen – de weg naar volwassenheid. Volgens de Nobelprijs winnende econoom George Akerlof “settelen [mannen] zich wanneer ze trouwen. Als ze niet trouwen, settelen ze ook niet.” Ten slotte behoedt het huwelijk onze samenleving voor de seksuele anarchie die steeds erger wordt in het 21e-eeuwse Nederland.

Misleidende ‘vrijheid’

Met de normalisering van echtscheiding en de promotie van homoseksualiteit, overspel en polyamorie (het hebben van meerdere partners tegelijk) is niet bepaald de ‘vrijheid’ gekomen die de Seksuele Revolutie ons zo plechtig heeft beloofd. De duivelse leugen dat zonde vrijheid brengt is namelijk al zo oud als de mensheid zelf (Gen. 3:4-5). Je ‘bevrijden’ van Gods bedoeling met seksualiteit snijdt als het ware de parachute door die je voor een dodelijke val tracht te behoeden. Dat een kinderboek op zo’n banale manier over zulke tragische en diepzondige gebeurtenissen verhaalt, is dan ook een schande. Kinderen moeten al van jongs af aan gewezen worden op de waarde van het huwelijk, en getraind worden in de deugden die ze hierbij nodig hebben: opofferingsgezindheid, zorgzaamheid en zelfbeheersing.

Het echtscheiding en homofilie promotende boek is inmiddels van Rutgers’ lijst geschrapt. Hier kunt u zien dat het boek wel onderdeel was van de leeslijst – tot Gezin in Gevaar erover publiceerde.

Dit artikel is onderdeel van een serie die kinderboeken op de leeslijst van Rutgers analyseert in de aanloop van de Week van de Lentekriebels. Klik hier voor meer informatie over de Week van de Lentekriebels:

Lees ook: Week van de Lentekriebels: ‘kinderboekje’ normaliseert intiem contact tussen naakte vader en kind

Lees ook: Week van de Lentekriebels: homoseksuele meester laat kinderen ‘homohuwelijk’ sluiten

Lees ook: Week van de Lentekriebels: kindertransgenderboek Pim Lammers opnieuw op leeslijst Rutgers

Lees ook: Week van de Lentekriebels: ‘De jongen in de jurk’ verheerlijkt travestie

Lees ook: Week van de Lentekriebels: Rutgers propageert genitale verminking voor kinderen

Lees ook: Week van de Lentekriebels: ‘Zin in jezelf’ zet 8-jarige kinderen aan tot zelfbevrediging

Lees ook: Week van de Lentekriebels: “Ik heb helemaal geen papa!”, huilt dochter van “twee mama’s”

Lees ook: Week van de Lentekriebels: Rutgers schrijft extreem expliciet boek voor 5-jarigen

Lees ook: Week van de Lentekriebels: Rutgers dompelt kinderen onder in beerput van seksuele perversies

Lees ook: Week van de Lentekriebels: Rutgers normaliseert homofilie voor kleuters met lhbt-propagandaboek Pim Lammers

Lees ook: Week van de Lentekriebels: Rutgers promoot ‘non-binair’ kinderboek voor groep 1 en 2

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 6 maart 2024 13:41

Doneer