Het bewijs dat Rutgers kinderen wel degelijk aanzet tot zelfbevrediging

Is er iemand die met droge ogen kan beweren dat dit soort teksten kinderen niet aanzet tot zelfbevrediging? Gezin in Gevaar heeft uit kuisheidsoverwegingen de plastische zelfbevredigingsinstructies voor kinderen vanaf 8 jaar gecensureerd en vervaagd. Het is goed te begrijpen dat Rutgers dit boek snel van de lijst heeft afgehaald. Bron: ‘Zin in jezelf’, pagina 16.

Het bewijs dat Rutgers kinderen wel degelijk aanzet tot zelfbevrediging

“Volgens Gezin in Gevaar zet Rutgers kinderen van 8 jaar aan tot zelfbevrediging.” In een interview met De Volkskrant reageert Rutgers woordvoerster Elsbeth Reitzema op deze correcte bewering. In plaats van eerlijk te antwoorden, beweert de “inhoudelijke expert” van Rutgers dat dit een valse aantijging is. Maar in tegenstelling tot de lege bewering van de zwaar gesubsidieerde stichting, levert Gezin in Gevaar wél bewijs voor onze claim. Dit is het bewijs dat Rutgers kinderen, zo jong als 8 jaar, aanzet tot zelfbevrediging.

Zin in jezelf

Voor de Week van de Lentekriebels heeft Rutgers per groep een lijst opgesteld van aanbevolen boeken om te lezen tijdens de Week van de Lentekriebels. Voor groep 5 t/m 8 bevelen ze het boek Zin in jezelf aan dat kinderen middels expliciete plaatjes en plastische instructies vertelt hoe zowel jongens als meisjes zichzelf kunnen bevredigen (p16). De doelgroep van dit boek zijn dus kinderen van 8 tot 12 jaar. In het boek worden jongens op het idee gebracht om “in groepjes” (p14) te masturberen. “Daar is niets op tegen als alleen jongens meedoen die het ook willen.” (p23) Meisjes krijgen uitgebreid uitleg over het gebruik van (trillende) voorwerpen bij zelfbevrediging (p29). Nadat Gezin in Gevaar hierover publiceerde, heeft Rutgers de boekenlijsten plots bijgewerkt en vervangen door een ‘opgeschoonde’ variant, zonder Zin in jezelf. Gelukkig is Gezin in Gevaar niet achterlijk en hebben we screenshots gemaakt en de relevante pagina’s gedownload voordat we aan onze actie tegen de Week van de Lentekriebels begonnen:

Week van de Lentekriebels boekenlijst Rutgers

Dit is de boekenlijst van Rutgers voor groep 5&6 vóórdat wij hierover gingen publiceren. Inmiddels is het boek ‘Zin in jezelf’ zonder verdere toelichting van de huidige boekenlijst verwijderd. Helaas voor Rutgers is de stilletjes verwijderde versie van de website via deze link nog steeds voor inzage beschikbaar.

Elsbeth Reitzema geeft zelf ‘masturbatieles’

Hoe kan Elsbeth Reitzema beweren dat Rutgers kinderen niet aanzet tot zelfbevrediging? Op hun eigen website legt de woordvoerster nota bene zélf uit aan docenten hoe ze met kinderen over zaken als zelfbevrediging kunnen praten: “Als meisje stimuleer je hierbij je (…) en/of (…), als jongen stimuleer je hierbij je (…). Dit geeft een lekker gevoel. Door te masturberen ontdek je wat je wel en niet lekker vindt… Masturberen is heel gewoon en niet slecht voor je. Zowel jongens als meisjes masturberen.” Uiteraard is ook deze pagina stilletjes, zonder verklaring offline gehaald, maar via deze link nog gewoon in te zien in het webarchief. Alsof dat niet erg genoeg was, heeft The Washington Times onlangs onthuld dat Rutgers de motor is achter de seksualisering van schoolkinderen via ‘Uitgebreide seksuele vorming’ (CSE) van de Wereldgezondheidsorganisatie. Daarin wordt zelfs gesproken over het aanleren van “masturbatie bij peuters”.

Instructie van... of aanzetten tot?

Reitzema beweert in De Volkskrant dat Gezin in Gevaar "verkeerde informatie verspreidt”. Maar Rutgers gaat niet in op de inhoud van onze beschuldiging dat ze kinderen aanzetten tot zelfbevrediging. Desgevraagd kunnen ze misschien de smoes opwerpen dat ze alleen maar informatie geven en niet dit gedrag willen sturen: ‘we leggen ze alleen maar uit hoe het werkt’. Maar iemand met gezond verstand voelt wel aan dat als een docent kinderen ongevraagd een instructiegids laat lezen hoe ze illegaal aan wapens of drugs kunnen komen, zij wel degelijk op ideeën worden gebracht om dat te gaan doen. En trouwens, als het gesprek met de “inhoudelijk expert” Reitzema en het boek Zin in jezelf onze bewering niet zouden onderbouwen, waarom zijn deze pagina’s dan (tevergeefs) offline gehaald?

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 28 februari 2024 12:40

Doneer