5 dingen die u als ouder kunt doen tegen de Week van de Lentekriebels

5 dingen die u als ouder kunt doen tegen de Week van de Lentekriebels

Aangezet tot zelfbevrediging, verward met transgenderisme, blootgesteld aan zeer onkuise beelden… het is slechts het topje van de ijsberg van wat kinderen voor hun kiezen kunnen krijgen tijdens de Week van de Lentekriebels. Campagneleider Hugo Bos geeft u 5 tips over wat u als ouder kunt doen tegen de Week van de Lentekriebels.

1. Spreek uw zorgen uit naar de juf of meester van uw kind

De meeste juffen en meesters zijn nette mensen met hart voor hun werk. Ze zijn net als u begaan met het welzijn van uw kind. Laat hun weten dat u niet wil dat uw kinderen dit soort seksuele voorlichting volgen en geef aan waarom u dat niet wilt. Vraag duidelijke en schriftelijke toezegging dat uw kind niet aan deze lessen zal deelnemen. Vraag of hij of zij thuis kan blijven in die momenten of huiswerk mag maken in een ander lokaal.

2. Sta als ouder in uw recht

Als ouder bent u verantwoordelijk voor de opvoeding en vorming van uw kind, niet de school of de staat. Dat geldt dus ook voor de seksuele opvoeding. Scholen moeten dienstbaar zijn aan u als ouder. Laat u dus niet met een kluitje in het riet sturen. De meeste scholen voelen dat ook aan en willen u als ouder tevreden houden. Als het een christelijke school is, kunt u bovendien nog wijzen naar de statuten die vaak een behoudend karakter hebben. Als u de indruk krijgt dat de school uw gezag als ouder niet respecteert, en uw kinderen ondanks uw bezwaren seksueel wilt indoctrineren kunt u zelfs dreigen om de school aan te klagen wegens seksuele intimidatie van uw kind. Scholen zijn namelijk als de dood om reputatieschade op te lopen.

Lees ook: Last van seksuele indoctrinatie op de school van uw kind? Bekijk de tien tips!

3. Zoek steun bij andere ouders.

De klachten van één ouder kunnen linkse scholen nog wegwimpelen, maar als er een groepje ouders hardnekkig in verzet gaat, zullen ze uw bezwaren serieus moeten nemen. Samen sta je dus sterker. En het mooie is, steeds meer ouders worden kritischer op Rutgers. Op sociale media, in onze inbox, maar ook op straat horen wij deze ouderlijke onvrede steeds meer. De kans is dan ook groot dat ouders van de klasgenoten van uw kind uw zorgen delen. U kunt hun bovendien een van de video’s van Gezin in Gevaar laten zien, of een van onze artikelen erover lezen. U kunt zelfs een gezamenlijke brief opstellen waarin u uw zorgen en bezwaren uit, en die overhandigen aan de school. Die door een grote groep ouders laten ondertekenen is misschien wel de simpelste en effectiefste manier om bezwaar te maken. Hieronder hebben wij voor u een voorbeeldbrief voor u opgesteld om bezwaar te maken tegen de Week van de Lentekriebels. Deze kunt u ter inspiratie gebruiken:

Betreft: Seksuele vorming op [naam school]

Geachte [naam directeur/medezeggenschapsraad/naam docent],

Het is ons ter ore gekomen dat op [naam van de school] kinderen seksuele voorlichting en vorming krijgen met materialen van de website seksuelevorming.nl van de stichting Rutgers. Dit in het kader van de ‘Week van de Lentekriebels’ (4 tot en met 8 maart 2024). Wij zijn geschrokken van de voorbeelden van lesmaterialen die daar te vinden zijn.

Op welk moment en op welke manier wij als ouders seksuele voorlichting aan onze kinderen geven is aan ons als ouders. Dat doen wij op basis van de behoeften, persoonlijkheid en ontwikkeling van onze kinderen en op grond van onze eigen geloofs- en levensovertuiging.

Wij achten het derhalve onverenigbaar met onze [christelijke] levensovertuiging om onze kinderen hieraan bloot te stellen en geven daarvoor geen toestemming. Wij willen als ouders niet dat volwassenen onze jonge kinderen ongevraagd leren over zelfbevrediging of dat zij blootgesteld wordt aan onzedelijke beelden. Wij doen dan ook een dringend beroep op u om van deze methode af te zien.

Met bezorgde groeten,

Teken tegen de Week van de Lentekriebels

4. Leer uw kinderen de klas uit te lopen als ze zich ongemakkelijk voelen.

Deze tip is misschien wel het belangrijkst. Want uiteindelijk heeft u geen direct toezicht op wat uw kind te horen krijgt. Uw kind natuurlijk wel. De school heeft geen recht om hem of haar seksueel te indoctrineren. Het is daarom goed om uw kind in te prenten dat als zij iets hoort of ziet wat onkuis of onzedelijk is, zij zonder wat te zeggen de klas mogen uitlopen. Oor in, oor uit! Leer hun in plaats daarvan hoe God seksualiteit bedoeld heeft: als een monogame huwelijksrelatie die als hoogste doel voortplanting heeft. Hierdoor leert u uw kind bovendien al op jonge leeftijd al kritisch denken.

5. Houd uw kinderen desnoods thuis!

Als u vreest dat de school uw zorgen niet ter harte neemt, kunt u er altijd voor kiezen om uw kind een paar dagen thuis te houden. Het geeft daarnaast een krachtig signaal af als tijdens de Week van de Lentekriebels opeens de helft van de klas ziek is. Dan zal een school de volgende keer wellicht twee keer nadenken voordat ze zich aanmelden.

Lees ook: Pointer (KRO) verduistert bewijs over kinderzelfbevrediging tijdens de Week van de Lentekriebels

Nooit eerder zoveel verzet tegen de Week van de Lentekriebels

Ten slotte wil ik u nog bemoedigen. Niet eerder was er zoveel verzet tegen de Week van de Lentekriebels als dit jaar. Gezin in Gevaar was jarenlang de eenzame kartrekker tegen seksuele indoctrinatie van schoolkinderen. Maar sinds de vorig jaar krijgt onze strijd de landelijke aandacht die het verdient. Ouders zijn het zat. U bent niet de enige, verre ván zelfs! Onze petitie tegen de Week van de Lentekriebels heeft nu al meer dan 26.000 handtekeningen… en de week moet nog beginnen. Sluit u bij ons aan door de petitie te tekenen en u te abonneren op ons YouTube-kanaal. Samen strijden we vóór de onschuld van onze kinderen, en tégen de seksuele indoctrinatie van Rutgers. Ik dank u wel.

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 1 maart 2024 16:14

Doneer