Week van de Lentekriebels: kindertransgenderboek Pim Lammers opnieuw op leeslijst Rutgers

Een van de boeken die kleuters tijdens de Week van de Lentekriebels voor hun neus kunnen krijgen is “Het lammetje dat een varken is” van de beruchte pedofilie-schrijver Pim Lammers. In dit boekje wordt op sluwe wijze de leugen gepropageerd dat een lammetje ‘eigenlijk’ een varkentje kan zijn – net als jongens ‘eigenlijk’ een meisje.

Week van de Lentekriebels: kindertransgenderboek Pim Lammers opnieuw op leeslijst Rutgers

Ondanks de ophef die vorig jaar ontstond over lhbt-activist Pim Lammers, staat Het lammetje dat een varken is nog steeds op de leeslijst van Rutgers voor de Week van de Lentekriebels. Gezin in Gevaar onthult hoe dit boekje voor kinderen “vanaf 3 jaar” kleuters op sluwe wijze het transgenderisme opdringt aan kinderen van groep 1 en 2.

Het lammetje dat een varken is

Het verhaal van lhbt-activist Pim Lammers gaat over een lammetje dat beweert ‘eigenlijk’ een varkentje te zijn. Hij houdt ervan om door de modder te rollen, en niet van gras eten. Daarop neemt de boer hem mee naar de dierenarts. Daar ‘blijkt’ dat het lammetje ook niet kan blaten, maar wel knorren. De dierenarts doet dan een schokkende ‘ontdekking’; het lammetje is ‘eigenlijk’ een varkentje. Meteen gaat de dierenarts over tot actie: hij scheert z’n wol af en een roze varkenshuid komt tevoorschijn. Een medische ingreep verandert zelfs zijn staart in een krulstaart.

Week van de Lentekriebels Het lammertje dat een varken is 2

Volgens de dierenarts is het “alleen van buiten” een lammetje, “niet aan de binnenkant”. ‘Gelukkig’ kan hij deze dissonantie met een medische ingreep wel ‘verhelpen’. Dit boek van Pim Lammers dat Rutgers aanraadt om te lezen tijdens de Week van de Lentekriebels propageert kleuters de levensgevaarlijke leugen dat ook zij wellicht in het ‘verkeerde lichaam’ zouden kunnen zitten.

Transgenderpropaganda voor kleuters

De kernboodschap van het verhaal is dat dit lammetje dat alleen aan de buitenkant zou zijn. Daarnaast weet alleen het lammetje zélf zijn ‘echte’ identiteit. Dat het boek van Lammers de leugen van ‘transgenderisme’ promoot is evident. Op de achterkant van het boek vermeldt de lhbt-activist dat het hier om een “wit-roze verhaal over jezelf zijn” gaat. Ook het COC prijst het boek vanwege deze boodschap: “Het proces van transitie (hier van lammetje naar varken) wordt in de kern in eenvoudige taal weergegeven, zonder directe verwijzingen naar transgender bij mensen.” Dit terwijl het transgenderisme juist helemaal niet gaat over ‘jezelf zijn’, in tegendeel!

Geslachtsverminking bij kinderen

Het venijnige van het boek is dat het niet gaat over een “schaapje dat een varkentje is” maar een lammetje, een ‘kinderschaap’. Het verhaal houdt zo dus een kind(!) voor dat hij of zij door een medische ingreep van geslacht zou kunnen 'veranderen'. Dat is de levensverziekende leugen die de lhbt-lobby dus voorhoudt aan kleine kinderen. Dit terwijl in het overgrote merendeel van de gevallen verwarde kinderen na verloop van tijd tevreden zijn met hun geschapen geslacht. Bovendien is de keuze van de dieren in het verhaal opvallend. Lammers had ook voor een koe kunnen kiezen dat een paard ‘bleek te zijn’. Een lam is een onschuldig en kwetsbaar dier – en bovendien een van de oudste christelijke symbolen, terwijl een varken vies en vraatzuchtig is. ‘Varken’ is zelfs een scheldwoord. Het is echter wel het symbool dat Pim Lammers kiest voor de lhbt-beweging.

Lees ook: Hoe Medialogica probeert Rutgers en diens ‘Lentekriebels’ te redden

Pim Lammers is lhbt-activist

In februari vorig jaar raakte Pim Lammers in opspraak toen hij een gedicht wilde schrijven voor Kinderboekenweek. Gezin in Gevaar bracht aan het licht dat de lhbt-activist enkele jaren daarvoor pedofilie verheerlijkte in het verhaal ‘Trainer’. In dit verhaal wordt een pre-puberale jongen aangerand door zijn voetbaltrainer. Het vertelperspectief van het verhaal is de minderjarige jongen die het misbruik als erg fijn en opwindend beschrijft - een droomscenario voor pedofielen. Nadat wij een petitie lanceerden, trok Lammers zich terug.

Transgender-zijn bestaat niet

Het moge duidelijk zijn dat dit lhbt-propaganda boek ver uit de buurt van kinderen gehouden moet worden. De meest fundamentele reden is dat de premisse van het boek op een gevaarlijke leugen leunt: het transgenderisme. Het idee dat een man ‘eigenlijk’ een vrouw is, of andersom, is incoherent. Een vrouw beschrijft namelijk een geslachtelijk wezen. Hoe zou een man in een mannenlichaam kunnen weten hoe het ‘is’ om een vrouw te ‘zijn’? Lhbt-activisten trachten dit ‘op te lossen’ door een arbitraire scheiding te maken tussen je biologische geslacht (buitenkant) en je genderidentiteit (binnenkant). Dit kunstmatige onderscheid laten de genderideologen wanneer het hen uitkomt echter weer compleet los: iemand die transgender ‘is’, moet namelijk van geslacht (kunnen) ‘veranderen’.

Teken tegen de Week van de Lentekriebels

Man en vrouw schiep Hij hen

God heeft mannen als mannen geschapen en vrouwen als vrouwen (Gen. 1:27). Zijn scheppingsontwerp bepaalt de werkelijkheid, niet onze menselijke beleving of gevoelens. Deze eeuwige waarheid is trouwens niet uniek voor onze christelijke beschaving; het is de eeuwenoude, universele realiteit van het mens-zijn. De valse notie dat mensen in het ‘verkeerde lichaam’ zitten, heeft dus geen verbinding met de werkelijkheid. Deze recente dwaling is een gevolg van het afwijzen van- en rebelleren tegen Gods scheppingsontwerp. Pim Lammers en andere lhbt-activisten dienen zich daarom te bekeren tot de God die hen geschapen heeft, en niet kinderen op te zadelen met leugens die tot de dood leiden (Rom. 1:32).

Rutgers heeft het boek van Lammers inmiddels van de kleuterlijst geschrapt, maar staat nog wel steeds aanbevolen voor groep 3 en 4. Hier ziet u de boekenlijst voor groep 1 en 2 voordat Gezin in Gevaar over dit boek publiceerde.

Dit artikel is onderdeel van een serie die kinderboeken op de leeslijst van Rutgers analyseert in de aanloop van de Week van de Lentekriebels. Klik hier voor meer informatie over de Week van de Lentekriebels:

Lees ook: Week van de Lentekriebels: ‘kinderboekje’ normaliseert intiem contact tussen naakte vader en kind

Lees ook: Week van de Lentekriebels: homoseksuele meester laat kinderen ‘homohuwelijk’ sluiten

Lees ook: Week van de Lentekriebels: ‘De jongen in de jurk’ verheerlijkt travestie

Lees ook: Week van de Lentekriebels: ‘papa verlaat mama voor een man, en iedereen is blij!’

Lees ook: Week van de Lentekriebels: Rutgers propageert genitale verminking voor kinderen

Lees ook: Week van de Lentekriebels: ‘Zin in jezelf’ zet 8-jarige kinderen aan tot zelfbevrediging

Lees ook: Week van de Lentekriebels: “Ik heb helemaal geen papa!”, huilt dochter van “twee mama’s”

Lees ook: Week van de Lentekriebels: Rutgers schrijft extreem expliciet boek voor 5-jarigen

Lees ook: Week van de Lentekriebels: Rutgers dompelt kinderen onder in beerput van seksuele perversies

Lees ook: Week van de Lentekriebels: Rutgers normaliseert homofilie voor kleuters met lhbt-propagandaboek Pim Lammers

Lees ook: Week van de Lentekriebels: Rutgers promoot ‘non-binair’ kinderboek voor groep 1 en 2

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 6 maart 2024 13:44

Doneer