Week van de Lentekriebels: ‘kinderboekje’ normaliseert intiem contact tussen naakte vader en kind

“Bikkel en papa” is een van de boekjes die op de leeslijst staat van Rutgers voor de Week van de Lentekriebels. Dit boekje met expliciete beelden van het blote jongetje en zijn blote vader die over elkaars geslachtsdelen praten wordt door Rutgers aangeraden voor groep 1 en 2. De auteurs van het boekje raden het zelf aan voor kinderen vanaf 2 jaar.

Week van de Lentekriebels: ‘kinderboekje’ normaliseert intiem contact tussen naakte vader en kind

Tijdens de Week van de Lentekriebels (4 t/m 8 maart 2024) worden basisschoolkinderen in heel Nederland ongevraagd opgezadeld met expliciet en onzedelijk ‘lesmateriaal’. Om leerkrachten te helpen om kinderen seksueel te indoctrineren, heeft Rutgers per leeftijdscategorie een boekenlijst opgesteld. Gezin in Gevaar onthult hoe deze voor sommigen onschuldig ogende boekjes jonge kinderen seksualiseren. Deze keer: Bikkel en papa gaan in bad.

Samen met papa in bad

Het boekje dat op de leeslijst staat voor de Week van de Lentekriebels gaat over een klein jongetje dat met zijn vader in bad gaat. Dit is op zichzelf al een onzedelijk tafereel. Het door Rutgers aanbevolen boekje normaliseert namelijk voor het kind om in de aanwezigheid te zijn van blote volwassenen, en zelfs om in die hoedanigheid door hen aangeraakt te worden. Tijdens het badderen praten Bikkel en zijn vader uitgebreid over elkaars geslachtsdelen. Ook vanwege de expliciete en krasse plaatjes is het een immoreel boekje – en vormt dus een bedreiging voor de onschuld van kleine kinderen.

Lees ook: Week van de Lentekriebels: dertien redenen om ertegen te protesteren

Banaal

Een andere reden waarom dit boek niet geschikt is om door leerkrachten te gebruiken tijdens de Week van de Lentekriebels is omdat er plat en onbedekt over geslachtsdelen wordt gepraat. Rutgers is van mening dat seksualiteit een normaal gespreksonderwerp zou moeten zijn, terwijl dat niet het geval is. Omdat het hoogste doel van seksualiteit de voortplanting binnen het huwelijk is, iets wat voor kinderen niet aan de orde is, is het niet een geschikt onderwerp om met kinderen over te praten.

Prikkelt de nieuwsgierigheid

Een van de andere argumenten van Rutgers voor seksuele voorlichting van jonge kinderen, is dat kinderen steeds vroeger bezig zijn met seksualiteit. Hierdoor ‘moeten’ ze eerder voorgelicht worden. Dit is natuurlijk een self-fulfilling prophecy: hoe eerder Rutgers erover begint, hoe eerder kinderen ermee bezig zijn, etc. Dit boekje draagt bij aan het prikkelen van de nieuwsgierigheid van jonge kinderen naar geslachtsdelen, ook die van volwassenen. Dit werkt de seksualisering van kinderen in de hand.

Teken tegen de Week van de Lentekriebels

Glijdende schaal

Het normaliseren van naaktheid werkt bovendien incest en pedofilie in de hand. Als kinderen leren dat het zien van- en aangeraakt worden door naakte volwassenen normaal is, worden ze makkelijker slachtoffer van seksueel misbruik. De stap is sneller gezet van badderen met een naakte vader, naar badderen met bijvoorbeeld een naakte oom. Kinderen die leren dat naaktheid bedekt moet worden, zowel bij zichzelf als bij volwassenen, zijn hier van nature juist beter tegen beschermd. Rutgers heeft een lange geschiedenis van activisme voor legalisering van seksuele omgang met kinderen. Alleen al dit pedofiele verleden, waar Rutgers nimmer verantwoording voor afgelegd heeft, moet scholen afkerig maken van elke betrokkenheid van Rutgers bij ‘voorlichting’.

Week van de Lentekriebels - Bikkel en papa gaan in bad 2

Ook op dit plaatje waarin de blote vader van Bikkel zijn naakte zoontje tegen zich aandrukt met een handdoek normaliseert het contact tussen ontklede volwassenen en kinderen. Het is daarom zeer onwenselijk dat Rutgers voor het gebruik van dit boekje pleit tijdens de Week van de Lentekriebels

Seksuele omgang met kinderen

Ten slotte is de klassikale context waarin Rutgers dit boek aanraadt zeer immoreel. Het is één ding om als ouder op het niveau van uw kind op een moreel verantwoorde manier over de voortplanting te praten. Maar welke ouder wil dat de juf of meester van zijn of haar kind over geslachtsdelen praat, en expliciete plaatjes laat zien? Bovendien hebben lang niet alle kinderen deze vragen, en zo worden ook deze kinderen hier ongevraagd mee opgezadeld. Het boekje draagt bij aan de seksualisering van jonge kinderen en dient daarom vermeden te worden.

Dit boek ontbreekt van de huidige boekenlijst van Rutgers. Gezin in Gevaar heeft hier het bewijs dat het boek voor de ophef in 2024 nog gewoon op de lijst stond voor kleuters.

Dit artikel is onderdeel van een serie die ‘kinderboeken’ op de leeslijst van Rutgers analyseert in de aanloop van de Week van de Lentekriebels. Klik hier voor meer informatie over de Week van de Lentekriebels:

Lees ook: Week van de Lentekriebels: homoseksuele meester laat kinderen ‘homohuwelijk’ sluiten

Lees ook: Week van de Lentekriebels: kindertransgenderboek Pim Lammers opnieuw op leeslijst Rutgers

Lees ook: Week van de Lentekriebels: ‘De jongen in de jurk’ verheerlijkt travestie

Lees ook: Week van de Lentekriebels: ‘papa verlaat mama voor een man, en iedereen is blij!’

Lees ook: Week van de Lentekriebels: Rutgers propageert genitale verminking voor kinderen

Lees ook: Week van de Lentekriebels: ‘Zin in jezelf’ zet 8-jarige kinderen aan tot zelfbevrediging

Lees ook: Week van de Lentekriebels: “Ik heb helemaal geen papa!”, huilt dochter van “twee mama’s”

Lees ook: Week van de Lentekriebels: Rutgers schrijft extreem expliciet boek voor 5-jarigen

Lees ook: Week van de Lentekriebels: Rutgers dompelt kinderen onder in beerput van seksuele perversies

Lees ook: Week van de Lentekriebels: Rutgers normaliseert homofilie voor kleuters met lhbt-propagandaboek Pim Lammers

Lees ook: Week van de Lentekriebels: Rutgers promoot ‘non-binair’ kinderboek voor groep 1 en 2

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 6 maart 2024 13:47

Doneer