Week van de Lentekriebels: Rutgers promoot ‘non-binair’ kinderboek voor groep 1 en 2

‘Mijn schaduw is paars’ van lhbt-activist Scott Stuart verscheen opeens op de opgeschoonde leeslijst voor groep 1 en 2. Het verhaal toont naar eigen zeggen “gender buiten het binaire in zijn stralende kleurenspectrum”.

Week van de Lentekriebels: Rutgers promoot ‘non-binair’ kinderboek voor groep 1 en 2

Kleuters krijgen het weer zwaar te verduren tijdens de Week van de Lentekriebels. Nadat Gezin in Gevaar kritisch publiceerde over kleutertransgenderboeken als Wie is Kik? en Het lammetje dat een varken is, schrapte Rutgers deze van de aanbevolen boekenlijst. Een mooie overwinning voor de onschuld van jonge kinderen. Helaas zijn daar ook twee andere boeken voor in de plaats gekomen. Pim Lammers’ homopropagandaboek De boer en de dierenarts en Mijn schaduw is paars van de Australische lhbt-activist Scott Stuart.

Het “stralende kleurenspectrum” van ‘non-binair’

Mijn schaduw is paars gaat over een jongetje dat ervan overtuigd is dat hij anders is dan de rest. In tegenstelling tot de ‘bekrompen’ wereld om zich heen waar jongens een blauwe schaduw hebben en meisjes een roze, is zijn schaduw paars. Hij ervaart dit “binaire” stelsel als te beklemmend. Hij houdt namelijk zowel van ‘meisjesdingen’ als van ‘jongensdingen’. Als hij voor het dansfeest wordt uitgenodigd maakt zijn moeder voor hem een rok en zijn vader een pak. Uiteindelijk trekt hij een combinatie van de twee aan.

Week van de Lentekriebels Mijn schaduw is paars2

De papa en mama in het verhaal gaan volledig mee in de waan van hun verwarde jongetje. Z’n moeder maakt zelfs een rok voor hem.

Hele klas ‘blijkt’ non-binair

Als de jongen in de jurk binnenkomt, moeten de jongens en meisjes elk aan één kant van de zaal gaan staan. “Ik weet dat jij anders bent, maar nu moet je kiezen”, aldus de ‘bekrompen’ juf. Als hij wil vertrekken omdat hij “niet paars mag zijn”, wordt hij teruggeroepen door een aantal kinderen dat ook beweert geen blauwe of roze schaduw te hebben. “Er zijn meer dan twee kleuren die onze schaduwen kunnen hebben”, aldus een van zijn ‘verlichte’ klasgenootjes. Een voor een rebelleren de kinderen tegen de ‘starre indeling’ van jongens en meisjes. Uiteindelijk ontaardt het dansfeest in een ratatouille van kleuren en verzonnen identiteiten. Zelfs de juf doet mee.

Non-binair: dun verhuld gendernarcisme

Het centrale thema van het propagandaboekje van Stuart is het zogenaamde ‘overstijgen van het binaire stelsel’ van jongens en meisjes. Dat de gehele mensheid tot een paar jaar geleden zich prima gered heeft binnen deze biologische tweevoudigheid, weerhoudt de auteur er niet van om deze antiwetenschappelijke bewering te maken. In plaats van te erkennen dat hij een jongen is die ook meisjesdingen leuk vindt, wat wel voor meer jongens geldt, beweert dit jongetje dat hij “anders” is, of beter gezegd speciaal. ‘Al die andere kinderen passen allemaal in hokjes en vakjes, maar ik niet’, lijkt zijn opvatting te zijn. Maar hoe kan hij dat weten als hij nooit een ander geweest is? En nog belangrijker, wat heeft dit met geslacht of gender te maken? Voorkeur voor bepaalde soorten speelgoed is veeleer een uiting van persoonlijkheid. En ja, dat is voor ieder kind weer anders.

Lees ook: Baanbrekend onderzoek wijst naar groepsdruk en psychische problemen als hoofdoorzaken voor genderdysforie

Genderpropaganda aan kleuters

Door kinderen van groep 1 en 2 op te zadelen met dit soort lhbt-propaganda, stoomt Rutgers hen klaar voor een leven van genderverwarring. ‘Als je een jongen bent die het ook leuk vindt om met meisjesdingen te spelen… ben je dan wel écht een jongen?’ Dit ideologische vergif hoort dan ook niet op een school. Het ergste van dit alles is dat de auteur uit eigen bundel preekt. Op sociale media paradeert hij trots zijn eigen zoon rond in prinsessenjurken en andere meisjeskleding. In een YouTube-filmpje bedankt hij zijn zoon die hem ‘geleerd’ heeft dat “een man meer kan zijn dan de kleine, enge definitie van mannelijkheid die we onszelf opleggen.” Ook zal bestsellerauteur Stuart hem dankbaar zijn voor het geld dat hij aan zijn genderverwarring verdient.

Week van de Lentekriebels Scott Stuart kindermishandeling

De auteur, Scott Stuart, met zijn getranste zoontje. De lhbt-activist verdient grof geld aan de genderverwarring van zijn zoon. (Beeld: YouTube. Onherkenbaar gemaakt door Gezin in Gevaar).

Docenten onder druk

Ten slotte brengt de totaal antiwetenschappelijke notie van ‘non-binair’ ook docenten in de problemen. Wat als een kind in je klas beweert ‘non-binair’ of transgender te zijn? Lhbt-activisten verwachten – nee, eisen! – dat u als juf of meester hierin meegaat en het kind in kwestie ‘beschermt’ tegen de werkelijkheid. ‘Tolerantie’ werkt zoals gewoonlijk maar één kant op. U wordt als docent gedwongen om onzin te beamen, evenals de rest van de klas. Maar de rechten van juffen, meesters en klasgenoten eindigen waar de gevoelens van deze geïndoctrineerde kinderen beginnen.

Dit artikel is onderdeel van een serie die kinderboeken op de leeslijst van Rutgers analyseert in de aanloop van de Week van de Lentekriebels. Klik hier voor meer informatie over de Week van de Lentekriebels:

Lees ook: Week van de Lentekriebels: ‘kinderboekje’ normaliseert intiem contact tussen naakte vader en kind

Lees ook: Week van de Lentekriebels: homoseksuele meester laat kinderen ‘homohuwelijk’ sluiten

Lees ook: Week van de Lentekriebels: kindertransgenderboek Pim Lammers opnieuw op leeslijst Rutgers

Lees ook: Week van de Lentekriebels: ‘De jongen in de jurk’ verheerlijkt travestie

Lees ook: Week van de Lentekriebels: ‘papa verlaat mama voor een man, en iedereen is blij!’

Lees ook: Week van de Lentekriebels: Rutgers propageert genitale verminking voor kinderen

Lees ook: Week van de Lentekriebels: ‘Zin in jezelf’ zet 8-jarige kinderen aan tot zelfbevrediging

Lees ook: Week van de Lentekriebels: “Ik heb helemaal geen papa!”, huilt dochter van “twee mama’s”

Lees ook: Week van de Lentekriebels: Rutgers schrijft extreem expliciet boek voor 5-jarigen

Lees ook: Week van de Lentekriebels: Rutgers dompelt kinderen onder in beerput van seksuele perversies

Lees ook: Week van de Lentekriebels: Rutgers normaliseert homofilie voor kleuters met lhbt-propagandaboek Pim Lammers

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 6 maart 2024 11:21

Doneer