Rutgers reageert op ons Zwartboek Lentekriebels: Grote beschuldigingen, geen bewijs

Het artikel van Rutgers (bron: www.rutgers.nl)

Rutgers reageert op ons Zwartboek Lentekriebels: Grote beschuldigingen, geen bewijs

In een artikel dat gisteren op de website van Rutgers is verschenen wordt Civitas Christiana – de moederorganisatie van Gezin in Gevaar – beschuldigd van een “leugen- en lastercampagne” over de Week van de Lentekriebels. Dat klinkt ernstig, nietwaar?

Niet één voorbeeld

Je zou verwachten dat zo’n zware aanklacht gepaard gaat met een lijst van concrete voorbeelden, of op z’n minst één. Welke leugen hebben we precies verteld? Welke laster verspreid? Rutgers noemt geen concrete voorbeelden, maar houdt het bij vage termen als “haat” en “misinformatie” en geeft geen citaat. Onze kritiek op de Week van de Lentekriebels is in alle gevallen van een bronvermelding voorzien. Als mensen willen controleren of datgene wat wij beweren waar is, kan men dat moeilijk controleren, omdat Rutgers hun materiaal niet publiek willen maken en alleen beschikbaar stellen aan scholen. Gezin in Gevaar heeft het offline deel van het materiaal wel kunnen bemachtigen en daaruit geciteerd, alsook de boekenlijst die Rutgers aanraadt ter ondersteuning.

“Passend bij hun leeftijd”?

Rutgers beweert in het artikel dat hun lesmateriaal ‘passend bij de leeftijd’ van kinderen is. Naar onze mening is het niet passend maar juist slecht voor hen. Oordeelt u zelf, is het passend om met jonge kinderen te spreken over zelfbevrediging, of met kleuters over bloot in bad gaan met anderen mensen, en over welke plaatsen prettig zijn om aan te raken? Voor ons is dit overduidelijk niet passend voor de leeftijd. In tegenstelling tot Rutgers leveren wij echter wél bewijs om onze beweringen te onderbouwen. Hieronder vijf voorbeelden:

Lees ook: Pointer (KRO) verduistert bewijs over kinderzelfbevrediging tijdens de Week van de Lentekriebels

#1 Kinderen van groep 2 leren over zelfbevrediging

In de lessen van Rutgers krijgen jonge kinderen vaak de opdracht om zichzelf en anderen aan te raken. De reden hiervoor wordt niet duidelijk. Dat gaat over “jezelf kriebelen of over je arm te strelen”, maar “ook je geslachtsdeel kan een plekje zijn dat fijn voelt om aan te raken. Leg uit dat dat prima is en dat dat inderdaad een fijn gevoel kan geven…” maar zorg ervoor “dat je dat alleen doet als je alleen bent.” (bron: Kriebels in je buik, ‘Wat voelt fijn en wat niet?’, pagina 4 - groep 2).

#2 Rutgers is érg geïnteresseerd in douchegewoontes kleine kinderen

Ook naaktheid komt veel aan bod tijdens de Week van de Lentekriebels. Een van de manieren waarop Rutgers dat ter sprake brengt is praten over de douchegewoontes van kinderen: “Ga jij (mag jij) thuis wel eens met anderen (broer, zus, ouders) in bad of onder de douche?”, “Hoe vind je het als iemand jou bloot ziet?” (bron: Kriebels in je buik, ‘In je nakie’, pagina 5 – groep 4). Maar ook in groep 1 komt dit al ter sprake: “Hoe kun je jezelf wassen als je in bad gaat? Kun je dat laten zien?”, is een van de vragen. “Ga je met andere mensen in bad of onder de douche of ga je alleen?” (bron: Kriebels in je buik, ‘In je blootje’, pagina 8-9 – groep 1).

Bestel toolkit tegen gender

#3 ‘Eerst voelen, dan kleuren’

Een van de meest schokkende lesvoorbeelden is voor de kinderen van groep 4. In de les Wat voel ik? krijgen ze een kleurplaat van een bloot kind. Om een reden die niet vermeld wordt, moeten ze vervolgens de plaatsen op hun lichaam “die ze bij zichzelf prettig vinden aanvoelen” groen kleuren. De plekken die minder prettig voelen moeten rood worden gekleurd. Maar nou komt het: “Laat de kinderen voordat ze gaan kleuren, eerst ook daadwerkelijk bij zichzelf nagaan hoe het plekje voelt.” (bron: Kriebels in je buik, ‘Wat voel ik?’, pagina 6 – groep 4) Met andere woorden: Rutgers vindt het “passend bij hun leeftijd” als kinderen van acht jaar klassikaal aan hun hele lichaam gaan friemelen om dan vervolgens op een kleurplaat aan te geven hoe het voelde. Wat moet een welwillend iemand met die informatie?

#4 Kinderen oefenen met ‘elkaars geslachtsdelen laten zien’

In groep 5 moeten kinderen van Rutgers leren hoe ze ermee om moeten gaan als iemand zijn geslachtsdeel aan hen wil laten zien. Ze leren niet dat je dat natuurlijk nooit moet doen. ‘Niet zo snel’, zegt Rutgers. ‘Wat als een kind dat juist wel fijn vindt, hoe geef je dat aan?’ Daarom staat de les Grenzen in het teken van ‘ja’ en ‘nee’ zeggen. Dit doen ze onder andere door deze bizarre klassikale oefening: “Zet de leerlingen in twee kringen … of deel ze op in tweetallen. Laat ze oefenen met vragen of ze iets mogen doen bij de ander (bijvoorbeeld geven van een knuffel of kus, aanraken, geslachtsdeel zien) en reageren als dit een nee of ja is.” (bron: Kriebels in je buik, ‘Grenzen’, pagina 6 – groep 5).

#5 Kinderen kijken naar een ontblote vrouw

Al vanaf groep 2 is er voor iedere groep wel een les of boek op hun boekenlijst die kinderen plastische instructies geeft en soms zelfs direct aanspoort om aan zelfbevrediging te doen. De kinderen van groep 8 zijn het meest de klos wat dit betreft. In de les Je eigen lichaam kijken ze naar een filmpje van ‘Dokter Corrie’ genaamd ‘zelfbevrediging’. De NPO raadt deze video trouwens ook aan voor groep 6 en 7. Hier krijgen kinderen een vrouw te zien in een soort naaktpak die voor de camera zelfbevrediging simuleert. ‘Masturbatie is heel normaal want dieren doen het ook”, aldus ‘Dokter’ Corrie. (bron: Kriebels in je buik, ‘Je eigen lichaam’, pagina 7 – groep 8).

Lees ook: Gezin in Gevaar lanceert Zwartboek Lentekriebels, bestel ‘m nu!

Zwartboek Lentekriebels is gebaseerd op harde feiten

Volgens ‘Kenniscentrum’ Rutgers is dit soort lesmateriaal allemaal ‘wetenschappelijk onderbouwd’ en gemaakt zodat kinderen “veilig, gezond en gelukkig opgroeien”. Wetenschappelijk onderbouwd door wie, vragen wij ons af? De lobbyisten die hun miljoenensubsidies veiligstellen? Ons Zwartboek Lentekriebels legt het allemaal uit, met citaten, paginanummers en al. Bestel uw gratis exemplaar HIER, of download de PDF, en zie voor uzelf.

De echte reden voor hun razernij

Laten we het beestje bij de naam noemen: Rutgers is niet boos omdat we zouden liegen. Ze reageren omdat we de waarheid boven tafel hebben gekregen. Jarenlang konden ze ongestoord hun lesmateriaal – gefinancierd met uw en mijn belastinggeld – in stilte verspreiden. Ouders mochten het niet inzien, scholen moesten het klakkeloos slikken, en iedereen die vragen stelde werd weggezet als ouderwets of preuts.

Teken tegen de Week van de Lentekriebels

Rutgers' lesmateriaal is onacceptabel

Dat is de kern van hun verontwaardiging: hun geheimhouding is doorbroken. Het Zwartboek Lentekriebels heeft de sluier opgelicht, en nu iedereen kan zien wat ze onze kinderen voorschotelen, staat Rutgers met de mond vol tanden. Geen wonder dat ze ons van “haat” beschuldigen – het is de enige kaart die ze nog hebben. Maar haat? Nee, we hebben geen persoonlijke haat tegenover de medewerkers van Rutgers. Wij haten wél wat zij onze kinderen aandoen. En dat blijven we duidelijk zeggen.

Een uitnodiging aan Rutgers

Dus, Rutgers, hier is een uitdaging: als wij leugenaars zijn, bewijs het dan. Kom met voorbeelden, citeer ons, laat zien waar we de plank misslaan. We wachten met spanning af. Maar iets zegt ons dat we lang kunnen wachten – want de waarheid verdraagt geen leugen. Tot die tijd blijven wij doen wat we altijd doen: het gezin beschermen tegen jullie gesubsidieerde indoctrinatie.

Om een zo groot mogelijk publiek te bereiken met de waarheid over de Week van de Lentekriebels willen we honderden exemplaren van het zwartboek naar invloedrijke personen sturen: politici, journalisten, onderwijspersoneel en pro-gezinsorganisaties. In tegenstelling tot Rutgers krijgen wij geen miljoenensubsidie. Het ontbreekt ons op dit moment aan de fondsen om dit plan ten uitvoer te brengen. Daar kunt u vandaag verandering in brengen. Draag alstublieft bij aan dit grote transparantieoffensief. Doneren kan HIER.

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 15 maart 2025 07:13

Doneer