Gezin in Gevaar vraagt lesmateriaal Week van de Lentekriebels op. Rutgers geeft niet thuis

Gezin in Gevaar vraagt lesmateriaal Week van de Lentekriebels op. Rutgers geeft niet thuis

Gezin in Gevaar publiceert al sinds januari over de Week van de Lentekriebels, die aanstaande maandag begint. Ons onderzoek is gericht op de boekenlijsten en het andere openbare materiaal dat op hun website staat, of beter gezegd ‘stond’, aangezien ze na een aantal publicaties in allerijl meerdere pagina’s offline hebben gehaald of hebben gewijzigd. Gelukkig heeft Gezin in Gevaar de bewijsstukken keurig bewaard. Wie het lesmateriaal wil inzien vangt bot, zo ondervond ook campagneleider Hugo Bos.

Gezin in Gevaar vraagt lesmateriaal op:

Geachte heer/mevrouw,

Mijn naam is Hugo Bos, campagneleider van Gezin in Gevaar. Zoals u ongetwijfeld in de gaten heeft, publiceren wij al enige tijd over de Week van de Lentekriebels.

Toen ik het actuele lespakket wilde aanvragen, stuitte ik erop dat we dat alleen als school konden doen en niet als particulieren of als stichting. Dat is best vreemd, aangezien ik als belastingbetaler heb meebetaald aan de totstandkoming van het lesmateriaal.

Ik zou graag het lesmateriaal dat u naar scholen stuurt inzien voor onderzoeksdoeleinden. Ik hoop dat u ingaat op mijn verzoek. Anders zou bij onze achterban de indruk ontstaan dat u als stichting iets te verbergen heeft. Die indruk willen wij niet wekken als dat niet terecht is.

Graag hoor wanneer ik het lespakket voor de Week van de Lentekriebels kan verwachten.

Met vriendelijke groet,

Hugo Bos – campagneleider Gezin in Gevaar

Lees ook: Week van de Lentekriebels: Rutgers schrijft extreem expliciet boek voor 5-jarigen

Het is stil aan de overkant…

Rutgers heeft tot dusver niks van zich laten horen. Ook horen wij van andere media dat zij geen inzage krijgen. Erger nog, zelfs bezorgde ouders worden in het ongewis gelaten. Het blijkt dat je een vestigingsnummer moet opgeven van de deelnemende school. Geen BRIN? Geen inzage.

Paarse krokodil

Het lespakket Kriebels in je buik van Rutgers is in nevelen gehuld. Alleen deelnemende scholen krijgen het opgestuurd. Belangstellende particulieren of stichtingen die het lespakket nota bene met hun eigen geld hebben betaald, mogen het niet inzien. Waarom gaat Rutgers hier zo krampachtig mee om? Een moeder die het aardrijkskundeboek van haar zoon wil inzien kan toch gewoon een exemplaar opgestuurd krijgen? Dit wekt sterk de indruk dat Rutgers iets te verbergen heeft:

Week van de Lentekriebels paarse krokodil

Rutgers maakt het onmogelijk voor bezorgde ouders of critici die hen vertegenwoordigen om het lespakket in te zien.

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 28 februari 2024 15:42

Doneer