Elon Musk: 'De anticonceptiepil maakt je dik, depressief en suïcidaal'

Elon bij een praatprogramma. Bron afbeelding: Flickr / tedconference

Elon Musk: 'De anticonceptiepil maakt je dik, depressief en suïcidaal'

THEMA'S:

Elon Musk, miljardair en eigenaar van het sociale mediaplatform X, verwoordt fundamentele feiten over de ernstige gevaren van abortieve anticonceptiemiddelen. Het roept een golf van herkenning op van vrouwen die getuigden hoe deze chemicaliën hen schade hadden berokkend.

'Seksuele bevrijding'

Sinds de seksuele revolutie van de jaren '60 is anticonceptie een hoofdbestanddeel van de Westerse cultuur, met als oorspronkelijke belofte dat het vrouwen zou "bevrijden" en hen in staat zou stellen het krijgen van kinderen te vermijden, zelfs als ze een seksueel actieve levensstijl zouden hebben. Tientallen jaren lang hebben omvangrijke overheidsprogramma's dergelijke abortusverwekkende chemicaliën gepromoot in onderwijs- en andere omgevingen, waardoor ze zeer algemeen gebruikt worden door vrouwen en meisjes in een groot deel van de wereld.

Elon musk twitter

De tweet van Elon Musk over anticonceptie.

Elon Musk

"Hormonale geboortebeperking maakt je dik, verdubbelt het risico op depressie & verdrievoudigt het risico op zelfmoord," twitterde Elon Musk. "Dit is de duidelijke wetenschappelijke consensus, maar heel weinig mensen lijken het te weten," aldus Musk.

Wat onderzoek uitwijst

De SpaceX-CEO linkte vervolgens een artikel uit 2017 van Time Magazine over een onderzoek in het American Journal of Psychiatry dat aantoonde "dat vrouwen die hormonale anticonceptiemiddelen gebruiken - zoals anticonceptiepillen, de pleister, de ring en hormonale spiraaltjes - tot drie keer zoveel risico op zelfmoord lopen als vrouwen die nooit hormonale anticonceptiemiddelen gebruikten." Hij voegde een link toe naar een onderzoek uit 2018 in het British Journal of General Practice dat deze bevindingen ook bevestigt.

Een katholieke invalshoek

In reactie hierop nodigde de katholieke bekeerling en voormalig schrijver van toespraken voor het Witte Huis Joshua Charles Musk uit om "de waarschuwingen van paus Paulus VI over de catastrofale gevolgen van anticonceptie" in Humanae Vitae te lezen, met de mededeling dat de voormalige paus "geloofde dat het ook een morele kwestie was".

Lees ook: 8 maart-beginselen: niet alleen pedofilie, maar óók abortus

Waar komt Musk als volgende mee?

Politiek commentator en podcasthost Liz Wheeler, zelf katholiek, zei: "Dit is zo based." [1] Ze bevestigde ook: "Studies tonen aan dat het je hormonen zo erg in de war schopt dat de mannen tot wie je je aangetrokken voelt als je de pil slikt, je niet meer aantrekken als je de pil niet slikt."

Een trieste anekdote

Ashley St. Clair, een commentator voor The Babylon Bee, retweette Musk's bericht en vertelde over haar schrijnende ervaring met deze chemicaliën op jonge leeftijd. "Ik kreeg op 14-jarige leeftijd de pil voor acne. Een paar maanden later ging ik voor het eerst naar een therapeut, ook al had ik nooit eerder een depressie gehad. Kort daarna kreeg ik een SSRI (antidepressivum). Telkens als ik met mijn artsen sprak over mijn verslechterende geestelijke gezondheid, suggereerde geen enkele arts in de bijna tien jaar dat ik de pil slikte dat het misschien wel kwam door de hormonen die ik elke dag slikte. Niet één."

Strijd mee! Voor de toekomst van uw kinderen

Niet de enige

"Achteraf gezien, na bijna tien jaar anticonceptie te hebben geslikt, was het slikken van de pil voor 'acne' vergelijkbaar met het doden van een muis met een raketwerper. Hoewel mijn anekdote een verhaal voor een andere keer is, is het verre van uniek. Honderdduizenden vrouwen in de Verenigde Staten en de rest van de wereld hebben een soortgelijke ervaring als ik gehad - ze voelden zich helemaal gek worden door een pil waarvan hun arts zei dat hij relatief 'onschuldig' was."

Ook de WHO gaat mee

Hormonale anticonceptiemiddelen, vooral de anticonceptiepil, hebben een goed gedocumenteerde geschiedenis van lichamelijke schade aan vrouwen die ze gebruiken. In 2005 verklaarde een afdeling van de Wereldgezondheidsorganisatie dat chemische anticonceptiemiddelen kankerverwekkend zijn in groep 1, de hoogste classificatie van kankerverwekkendheid, die alleen wordt gebruikt als er voldoende bewijs is voor kankerverwekkendheid bij mensen.

Lees ook: Succes: NPO verwijdert video voorleesuurtje Pim Lammers na actie Gezin in Gevaar

Een lijst aan gevolgen

De anticonceptiepil is in verband gebracht met sociale problemen en veel medische problemen zoals borstkanker, haaruitval, een verhoogd risico op zwangerschapsdiabetes, glaucoom en dodelijke bloedstolsels, beroertes, aderverkalking en baarmoederhalskanker.

Ook mentale problemen

Ironisch genoeg zijn deze chemische stoffen ook in verband gebracht met seksuele disfunctie bij vrouwen die ze innemen. In 2015 werd ontdekt dat ze twee belangrijke gebieden in de hersenen van een vrouw, die respectievelijk emoties en besluitvorming controleren, doen krimpen of dunner maken, waardoor hun kans op het ontwikkelen van de ziekte van Crohn toeneemt. Wanneer deze chemicaliën tijdens de puberteit worden ingenomen, worden ze bovendien in verband gebracht met structurele veranderingen in deze hersengebieden.

De lijst gaat door

Veelzeggend is dat een onderzoek uit 2014 aantoonde dat de pil de aantrekkingskracht van vrouwen op mannen negatief beïnvloedde en dat een onderzoek uit 2011 een verband legde tussen de pil en een verminderd geheugen bij vrouwen.

Teken tegen de Week van de Lentekriebels

De dood van 27 vrouwen in Nederland

Een specifiek type hormoonpil dat bedoeld is om acne en overmatige haargroei bij vrouwen te behandelen en dat vaak off-label wordt gebruikt als anticonceptiemiddel, was betrokken bij de dood van 27 vrouwen in Nederland in 2013.

Jongens krijgen prostaatkanker

Onderzoekers van de Universiteit van Missouri ontdekten in 2005 dat jongens die werden blootgesteld aan bepaalde synthetische hormonen in de pil, een groter risico hadden op prostaatkanker en andere problemen met de urinewegen op latere leeftijd.

Negatief effect op wilde dieren

En met betrekking tot het milieu hebben chemische anticonceptiemiddelen die in watersystemen terecht zijn gekomen ook een negatief effect gehad op wilde dieren, waardoor het geslacht van sommige vissoorten is gemuteerd en andere soorten bijna zijn uitgestorven.

Lees ook: Week van de Lentekriebels: Rutgers schrijft extreem expliciet boek voor 5-jarigen

Abortieve werking

Bovendien hebben deze chemicaliën niet alleen de functie om bevruchting van eicellen door spermacellen te voorkomen, maar ze kunnen ook abortus veroorzaken bij deze foetussen na de bevruchting.

Stimuleert vraag naar abortus

Tot slot, zoals op veel plaatsen is aangetoond, stimuleert het gebruik van geboortebeperking in de cultuur de vraag naar abortus als back-up wanneer deze praktijken de natuurlijke uitkomst van een pas verwekt meisje of jongetje niet kunnen voorkomen.

Dit artikel is eerder gepubliceerd op lifesitenews.com

Laatst bijgewerkt: 18 maart 2024 21:06

Doneer