
Vooral bij de kinderen van groep 1 gaat het tijdens de Week van de Lentekriebels opvallend veel over bloot zijn en hun bad- en douchegewoontes. Waarom vindt Rutgers dit een relevant onderwerp om klassikaal te bespreken? (Deze afbeelding is gemaakt met hulp van kunstmatige intelligentie)
Week van de Lentekriebels: groep 1 beeldt in de klas douchegewoontes uit en leert ‘doktertje spelen’
De Week van de Lentekriebels nadert snel (31 maart – 4 april). Gezin in Gevaar heeft al het lesmateriaal van ‘Kriebels in je buik’ doorgenomen, alsook de aanbevolen boekenlijst. Dit is wat de jongste kinderen in de seksuele vormingsweek van Rutgers te wachten staat.
Verschillende gezinssamenstellingen
Rutgers wil kinderen, vooral als ze nog erg jong zijn, wijsmaken dat er geen norm bestaat voor huwelijk en seksualiteit. Een van de doelen van de les Bij ons thuis van de methode ‘Kriebels in je buik’ is dat de kleuters “inzicht [krijgen] in verschillende gezinssamenstellingen” (p. 1). Docenten moeten een aantal huizen op het bord tekenen met gezinnen die ‘diverse’ samenstellingen hebben: “Let erop dat er ook een eenoudergezin bij zit en een gezin met meer moeders of meer vaders”, waarschuwt Rutgers (p. 3).
Mijn familie, jouw familie
Het normaliseren van afwijkende gezinsstructuren komt ook uitgebreid ter sprake in het kleuterboekje Mijn familie, jouw familie op de leeslijst van Rutgers. Het boek, bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar, is met de actieve medewerking van Rutgers zelf tot stand gekomen. Het ondermijnt het door God gewilde gezin: man, vrouw en kinderen. Onder het mom van “elke familie is anders” presenteert het kleuterboek echtscheiding, homoseksualiteit en polygamie als gelijkwaardig aan het normale huwelijk en gezin.
Lees ook: Week van de Lentekriebels: 8 bewijzen dat Rutgers zelfbevrediging promoot voor kinderen
Filmpje “Ik heb twee papa’s”
In diezelfde les krijgen de kinderen van groep 1 ook een aflevering te zien van Huisje Boompje Beestje genaamd “Ik heb twee papa’s”. In deze video – tot op heden te zien op YouTube – wordt vanaf 10:16 een geïdealiseerd beeld geschetst van een ‘meeroudergezin’ met twee vaders en twee moeders. De presentatrice vraagt enthousiast: “Als ze vier ouders hebben, hoeveel opa’s en oma’s dan?” “Acht!” klinkt het antwoord. “Wauw, en geven die allemaal cadeautjes?” “Ja, allemaal!”, lacht een van de vaders. “Twee keer zoveel als andere kinderen,” vult de ander aan. Glunderend besluit de presentatrice: “De meesten hebben een vader en moeder, maar je kunt dus ook twee papa’s en twee mama’s hebben.” De conclusie van de les luidt: “Door deze verschillen is elk gezin uniek en bijzonder.” (Bij ons thuis, p. 10)
Koning & Koning
Een ander boek op de leeslijst voor de Week van de Lentekriebels is Koning & Koning. Het verhaal gaat over een prins die geen interesse heeft in prinsessen en verliefd wordt op een andere prins. De koningin reageert niet met verbazing, maar met ontroering, en de prinsen ‘trouwen’ zonder enige kritische noot. Middels dit verhaal moedigt Rutgers een hedonistisch en individualistisch wereldbeeld aan waarin persoonlijke verlangens belangrijker zijn dan familie of verantwoordelijkheid. Dit boek is wederom een voorbeeld van hoe lhbt-organisaties de jongste kinderen seksueel willen indoctrineren.
De boer en de dierenarts
Koning & Koning is niet het enige homopropagandaboek voor de kinderen van groep 1. De boer en de dierenarts van pedofilie-schrijver Pim Lammers beschrijft de relatie tussen een homofiele boer en dito dierenarts. Dit is overigens dezelfde dierenarts die een klein schaapje 'ombouwde' tot varkentje in een ander boek van Lammers. Het is buitengewoon zorgwekkend dat Rutgers zijn lhbt-pijlen zo richt op de jongste en meest onbevangen kinderen.
Bloot
In de les genaamd In je blootje krijgen de kinderen van groep 1 plaatjes te zien van blote geslachtsdelen. Ook moeten ze “weten aan de hand van een praatplaat welke lichaamsdelen bloot en bedekt zijn en hoe de verschillende lichaamsdelen heten.” (p. 2) Via een interactieve pop kunnen de kleuters geanimeerde kinderen uitkleden: “Laat een aantal leerlingen om de beurt een kledingstuk uitdoen bij het meisje en de jongen op het bord, tot ze bloot zijn.” (p. 3) De juf of meester moet hen hierin begeleiden: “Benoem de lichaamsdelen op de plaatjes als ze helemaal bloot zijn, ook de geslachtsdelen.” (p. 3) Op wat voor ideeën breng je kinderen zo? Dat ze elkaar uit gaan kleden?
Doktertje spelen
Zorgwekkend genoeg lijkt dat exact de bedoeling, want in dezelfde les gaat het even later over hoe de piepjonge leerlingen met elkaar ‘doktertje kunnen spelen’, een eufemistische benaming voor kinderen die elkaars lichaam bekijken en aanraken. Volgens Rutgers is dat prima om te doen – klassikaal dus – maar er zijn wel regels waar ze zich aan kunnen houden. Een van de regels die ze expliciet noemen is dat er “nergens iets naar binnen [mag] worden gestoken.” (In je blootje, p. 5) Dat impliceert dus wel dat kinderen van Rutgers toestemming krijgen om elkaar tot de geslachtsdelen uit te kleden. Bloot zijn is volgens Rutgers de normaalste zaak van de wereld, ook als je visite hebt van een kind of een volwassene: “Het is prima om bloot te zijn of je bloot te laten zien als de ander, die jou bloot ziet, dat ook oké vindt.” (p. 5) Later: “Laat jij je weleens bloot zien aan een vriend(innet)je? Let je erop dat de ander dit ook leuk vindt?” (p. 5)

Bron: In je blootje, p. 5 (Kriebels in je buik).
Douchegewoontes uitbeelden
Ook op andere manieren komt bloot-zijn ter sprake voor de kinderen van groep 1. Een andere opdracht in de les In je blootje is het in bad doen van een pop of een echte baby. Als ze de pop of baby in bad doen wil Rutgers dat de juf of meester de kinderen deze vragen stelt: “Hoe heten alle lichaamsdelen van de pop/baby? Hoe kun je zien of het een jongen of een meisje is? (Benoem ook de [geslachtsdelen] van de pop/baby.)” (In je blootje, p. 7) De kinderen krijgen even later ook een filmpje te zien over wat je moet doen als je in bad gaat. Als opdracht moeten ze hun douchegewoontes zonder woorden in de klas uitbeelden: “Hoe kun je jezelf wassen als je in bad gaat? Kun je dat laten zien?” (p. 8), is een van de vragen. “Ga je met andere mensen in bad of onder de douche of ga je alleen?” (p. 8)

Rutgers is kennelijk erg geïnteresseerd in de bad- en douchegewoontes van kleuters. Waarom willen ze dat deze onderwerpen klassikaal worden besproken? Wat moet een juf of meester met deze informatie? Bron: Bij ons thuis, p. 5 (Kriebels in je buik). Gecensureerd door Gezin in Gevaar.
Aanraking
In de les Ik vind jou lief krijgen kinderen suggestieve vragen als “waar en hoe raak je elkaar aan als je elkaar lief vindt?”, “Wat doen grote mensen als ze elkaar lief vinden?” (p. 4), “door wie wil je wel geknuffeld worden?”, “is er een bepaalde manier van knuffelen die je fijn vindt? (Heel hard, tegen je aan drukken, kusje op je wang, op je mond, tegen iemand aanliggen, enz.)” (p. 5). Een van de bijbehorende opdrachten is het maken van een papieren hart om dat aan iemand te geven die je lief vindt. Natuurlijk weet Rutgers ook daar een lhbt-twist aan te geven: “Kun je als jongen ook een hart geven aan een andere jongen en als meisje aan een ander meisje?”, wordt de juf of meester opgedragen om de kleuters te vragen (p. 7).
Mijn schaduw is paars
Het gendergedram is ook terug te vinden op de boekenlijst. Het vierde boek dat Rutgers promoot voor de Lentekriebels is Mijn schaduw is paars van de Australische lhbt-activist Scott Stuart. Het boek beschrijft een jongetje dat een paarse schaduw heeft - een vermenging van de blauwe jongensschaduw en de roze meisjesschaduw. In het boek krijgen kleuters de boodschap opgedrongen dat ook zij wellicht niet écht een jongen of een meisje zijn. 'Bevrijd jezelf van die bekrompen categorieën', lijkt de boodschap.
Lees ook: Rutgers reageert op ons Zwartboek Lentekriebels: Grote beschuldigingen, geen bewijs
Donnie
Nieuw op de lijst is een boek dat Donnie heet. Het verhaal gaat over een jongen die in jurken wil lopen en hierin wordt aangemoedigd door de reusachtige dragqueen Henk. Het kindertravestieboek schetst een verwrongen wereldbeeld waarin kinderen worden gestimuleerd om ‘zichzelf te zijn’ door travestie te omarmen. De jongen wordt letterlijk een kast ingetrokken – een weinig subtiele verwijzing – en belandt in een psychedelische wereld vol regenbogen en bizarre wezens. Henk laat er zelfs een speciaal voor hem maken. Dit boek heeft onmiskenbare seksuele connotaties en riekt naar grooming, waarbij kinderen worden voorbereid op genderideologie en fetisjistische praktijken.
Het complete verhaal
Bent u benieuwd wat kinderen in andere groepen te wachten staat tijdens de Week van de Lentekriebels, en wilt u meer weten over de duistere agenda en schimmige verleden van Rutgers? Bestel dan gratis onze gloednieuwe brochure Zwartboek Lentekriebels. In dit boek vindt u de ontluisterende waarheid over de seksuele indoctrinatieweek van Rutgers. Kunt u niet wachten tot het op de deurmat ligt? Klik dan HIER om het gratis eBook direct te downloaden.
--
Een principieel, niet een persoonlijk standpunt
Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).
Laatst bijgewerkt: 20 maart 2025 13:09