Kritiek van Gezin in Gevaar op Week van de Lentekriebels vindt steeds meer draagvlak

Tot grote frustratie van Rutgers en haar trawanten in de media, blijft het draagvlak onder Nederlanders groeien voor de acties van Gezin in Gevaar tegen de Week van de Lentekriebels.

Kritiek van Gezin in Gevaar op Week van de Lentekriebels vindt steeds meer draagvlak

Gezin in Gevaar voert al bijna twee maanden actie tegen de 2024-editie van de Week van de Lentekriebels. Vorig jaar waren we vrijwel de enige groep die protest aantekende. Dat is dit jaar wel anders. Niet alleen de achterban van Gezin in Gevaar groeit, maar ook het maatschappelijk draagvlak voor onze strijdpunten. Hier volgt een kort overzicht.

Scholen zien af van de Week van de Lentekriebels

Onze petitie ‘Minister, stop de Week van de Lentekriebels!’, is inmiddels al ruim 33.000 keer ondertekend. Maar dat is niet alles. Wij lezen ook berichten van scholen die na gesprekken met bezorgde ouders besluiten de Week van de Lentekriebels te schrappen. “Vandaag bericht gekregen van onze school, zij doen NIET mee aan de lentekriebels”, laat een opgeluchte moeder ons weten op Facebook. “Getekend! Goed werk is door de hulp van de Here God verricht, waarvoor dank”, aldus een andere vrouw na het ondertekenen van de petitie.

Lees ook: Ophef over de Week van de Lentekriebels: 8 feiten die iedereen moet weten

Ouders weten zich gesteund door Gezin in Gevaar

Helaas niet alle scholen luisterden naar de bezwaren van bezorgde ouders. Dat bleek wel uit een e-mail die wij een tijdje terug ontvingen van een van onze medestanders. Als betrokken moeder op school wilde graag inzage in het lesmateriaal, maar kreeg deze niet. Ondanks dat de helft van de ouders bezwaren heeft tegen de week, zet de school stug door. Toen de medestander liet doorschijnen dat ze overweegt om haar zoon thuis te houden, dreigde de school meteen met de leerplichtambtenaar. Naar eigen zeggen zorgt dit ervoor dat ze “het gevoel [krijgt] dat ze wat te verbergen hebben.” Geef haar eens ongelijk!

Weinig draagvlak voor de Week van de Lentekriebels

De NOS, Algemeen Dagblad, en Medialogica doen hun uiterste best om Rutgers te verdedigen. Onze kritiek wuiven ze weg, zonder zelfs een poging tot onderbouwing. Steeds meer Nederlanders prikken hier echter doorheen. “Ik zag het laster artikel op de website van DeStentor en wist gelijk dat het anders zat”, aldus een donateur. Wij horen bovendien van woke-kritische journalisten dat niet-deelnemende scholen of bezorgde ouders zich niet publiekelijk durven uit te spreken tegen de Week van de Lentekriebels. En dat is goed voor te stellen. Ze zien inmiddels in programma’s als KRO’s Pointer hoe zij er niet voor terug deinzen om de feiten te verdraaien. Op sociale media en via peilingen – waar men meer anonimiteit geniet – komt een heel ander beeld naar voren:

Week van de Lentekriebels peiling Telegraaf

Ook uit de peiling van De Telegraaf blijkt: Nederlanders lopen niet warm voor seksuele indoctrinatie van schoolkinderen door Rutgers.

Veel lof van onze achterban

Een van de meest bemoedigende aspecten van het actievoeren tegen de Week van de Lentekriebels zijn de vele opbeurende berichten en dankzeggingen van onze achterban. De laatste weken zijn het er opvallend veel. “Fijn dat Hugo Bos kan vertellen wat er allemaal aan woke gebeurt”, schrijft iemand die de Lentekriebels-uitzending van Ongehoord Nederland heeft gezien. “Dankjewel voor het strijden tegen de ziekmakende ideeën van het overgrote deel van onze samenleving!”, aldus een donateur.

Ook niet-christenen delen kritiek op Lentekriebels

Gezin in Gevaar is een christelijke organisatie die ook nadrukkelijk vanuit die overtuiging actievoert. Dat geldt ook voor een groot deel van onze achterban. Maar de laatste jaren spreken ook veel niet-christenen hun sympathie uit voor onze strijdpunten. Dit blijkt niet alleen uit de talloze e-mails en berichten op sociale media die wij ontvangen, maar ook uit de reacties onder video’s van niet-christelijke platforms die de standpunten van Gezin in Gevaar de ruimte geven.

Week van de Lentekriebels interview Powned

Hugo Bos staat PowNed te woord, een omroep die niet bepaald bekend staat als conservatief-christelijk. In de reacties onder de video blijkt wel dat de kijkers zich goed kunnen vinden in de Lentekriebels-kritiek van de Gezin in Gevaar-voorman. “Laat kinderen kinderen zijn!” en “Geen lentekriebels meer op school!”, zijn enkele veel gelikete reacties. (Beeld: YouTube).

Ouders maken gretig gebruik van onze flyer en video’s

We zijn dankbaar dat onze succesvolle flyeractie goed gevallen is bij veel ouders, evenals onze onthullende video’s. Een medestander bedankt ons voor de “bewustwording van ouders over wat er gaande is”. Vooral de video over het perverse boek Mijn papa heeft een p***** wordt breed gedeeld op X, voorheen Twitter. Onder de video’s spreken veel mensen hun waardering uit. Zo ook op YouTube:

Week van de Lentekriebels reacties op video's

Een greep uit de reacties die we ontvangen onder onze video’s over de Week van de Lentekriebels (Beeld: YouTube)

Deo Gratias

Gezin in Gevaar ervaart het als een grote bemoediging dat de strijd tegen seksuele indoctrinatie tijdens de Week van de Lentekriebels steeds meer draagvlak krijgt. Toch is dat niet onze drijfveer. Dat zijn Gods geboden en ons verlangen om Hem te dienen. Toen Christus op aarde was, maakte Hij duidelijk wat Hij vond van hen die kinderen tot zonde verleiden (Mattheüs 18:6). Die heilige strijdlust om de onschuld van kinderen te beschermen is wat ons strijdbaar maakt, en wat ons uiteindelijk (DV) tot de overwinning zal leiden.

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 8 maart 2024 11:33

Doneer