Week van de Lentekriebels: ‘Zin in jezelf’ zet 8-jarige kinderen aan tot zelfbevrediging

Tijdens de Week van de Lentekriebels dringt Rutgers actief zelfbevrediging op aan kinderen zo jong als 8 jaar. Het boek ‘Zin in jezelf’ prijst masturbatie niet alleen aan, het brengt kinderen ook op onzedelijke ideeën zoals het gebruiken van voorwerpen bij zelfbevrediging en het “in groepjes” te doen.

Week van de Lentekriebels: ‘Zin in jezelf’ zet 8-jarige kinderen aan tot zelfbevrediging

“Hoe doe je dat, masturberen?” Dat is de letterlijke titel van een hoofdstuk uit het boek Zin in jezelf – door Rutgers aanbevolen voor kinderen vanaf 8 jaar. Tijdens de Week van de Lentekriebels (4 – 8 maart 2024) worden kinderen geseksualiseerd. Nergens blijkt dat zo duidelijk uit als de expliciete instructieboekjes die Rutgers piepjonge basisschoolkinderen onder ogen wil brengen. Dit verdorven boek van Martine Delfos zet kinderen niet alleen aan tot zelfbevrediging, het brengt ze ook op andere onzedelijke ideeën.

Waarschuwing! Schokkende inhoud:

Rutgers zet kinderen aan tot zelfbevrediging

Volgens de boekenlijst van Rutgers is dit boek ‘geschikt’ voor kinderen vanaf groep 5. De meeste kinderen vieren in dat schooljaar hun negende verjaardag. Tijdens de Week van de Lentekriebels worden deze kinderen geleerd dat zelfbevrediging “vrijen met jezelf” is. Het boek spoort jonge kinderen hiertoe aan “om het prettige gevoel zelf, zoals bij duimen, maar ook om een groter seksueel gevoel te krijgen.”

Kinderen krijgen ‘zelfbevredigingsles’

Is uw negenjarige zoontje nog helemaal niet bezig met seksualiteit, en dus ook niet met zelfbevrediging? Geen probleem! Rutgers leert hem maar wat graag hoe hij moet beginnen. In plastische taal legt het boekje uit hoe jongens en meisjes ‘op seksuele ontdekkingstocht’ kunnen gaan. Alsof het nog niet erg genoeg is dat jonge kinderen expliciet aangezet worden tot zelfbevrediging, doet Martine Delfos, auteur van Zin in jezelf er nog een schepje bovenop. Rutgers vindt het kenbaar belangrijk dat meisjes leren over het gebruik van stimulerende voorwerpen tijdens het zelfbevredigen.

Week van de Lentekriebels Zin in jezelf blur2

Is er iemand die met droge ogen kan beweren dat dit soort teksten kinderen niet aanzet tot zelfbevrediging? Gezin in Gevaar heeft uit kuisheidsoverwegingen de plastische zelfbevredigingsinstructies voor kinderen vanaf 8 jaar gecensureerd en vervaagd. Het is goed te begrijpen dat Rutgers dit boek snel van de lijst heeft afgehaald. Bron: ‘Zin in jezelf’, pagina 16.

Lees ook: Het bewijs dat Rutgers kinderen wel degelijk aanzet tot zelfbevrediging

Rutgers zet kinderen aan tot zelfbevrediging “in groepjes”

Wie zegt dat zelfbevrediging iets voor uw kind alleen is? Om hem of haar over de drempel te helpen, heeft Delfos nog een tip: “Soms masturberen jongens in groepjes”. Waarom wordt dit genoemd in een boek voor kinderen vanaf 8 jaar? Dit brengt hen immers op immorele ideeën. Misschien hoopt u dat de auteur dit puur heeft benoemd om het vervolgens te ontmoedigen. Helaas blijkt dat ijdele hoop: “Daar is niets op tegen als alleen jongens meedoen die het ook willen.” Dergelijke praktijken zijn niet alleen onzedelijk, maar potentieel zelfs strafbaar (Schenden van de eerbaarheid art. 239 sr). Ouders kunnen hen die zich schuldig maken aan dit zedendelict of hen die oproepen tot een zedendelict aanklagen.

Rutgers: ‘eigen genot’ belangrijkste doel van seksualiteit

Het moge duidelijk zijn dat Rutgers een uiterst oppervlakkige en op zichzelf gerichte visie op seksualiteit heeft. Zin in jezelf leert jonge kinderen dat anderen “seksuele gevoelens” in ons kunnen losmaken. Als het wederzijds is “kun je samen gaan vrijen”, aldus de auteur, zonder ook maar met een woord te reppen over het huwelijk. Maar wil de ander niet? “dan heb je altijd nog jezelf.” Door zelfbevrediging aan te prijzen leert Rutgers kinderen dat seksualiteit een volstrekt onpersoonlijke en op zichzelf gerichte handeling is. Andere mensen worden gereduceerd tot veredelde hulpmiddelen bij zelfbevrediging.

Petitie NPO Pim Lammers

Waarom Rutgers denkt dat christenen zelfbevrediging afwijzen

Opvallend genoeg komt ook de afkeurende houding van het christelijk geloof ten opzichte van zelfbevrediging aan bod. Maar net zoals bij meer dingen, slaan ze de plank compleet mis. Volgens Martine Delfos is de reden dat christenen zelfbevrediging als zondig bestempelen de zogenaamde ‘zonde van Onan’ (Genesis 38:8-10). Maar dit verhaal gaat hier niet over. De reden van de dodelijke straf van Onan was dat hij zijn zwagerplicht weigerde te vervullen.

Waarom christenen daadwerkelijk zelfbevrediging als zondig duiden

De daadwerkelijke reden heeft desondanks wel raakvlakken met de zonde van Onan. Het hoogste doel van seksualiteit is de voortplanting binnen het huwelijk. Daarnaast verdiept en verstevigt het de band tussen de man en zijn vrouw in hun diepste wezen. Zowel de daad van Onan als zelfbevrediging kunnen hier niet mee in overeenstemming gebracht worden. Daarnaast komt het veel voor dat er tijdens de zelfbevrediging allerlei zondige en overspelige gedachten in mensen opkomen, hetgeen expliciet door Christus verboden wordt (Mattheüs 5:27-29).

Lees ook: Christelijke nieuwssite CIP.nl promoot de zonde van zelfbevrediging

Zelfbevrediging is schadelijk

De auteur van Zin in jezelf denkt hier duidelijk anders over: “Masturberen kan ook erg leuk zijn als je daarbij kunt fantaseren.” Wat ze er niet bij vertelt is dat overspelige daden altijd vooraf worden gegaan door overspelige gedachten. De zonden van verkrachting en pedofilie zijn uitwassen van het blijven voeden van seksuele gedachten. Desondanks beweert de auteur dat zelfbevrediging voor kinderen goed zou zijn. Zo kunnen kinderen alvast ‘oefenen’ voor de huwelijksdaad. Maar het tegenovergestelde is waar. Iemand die veel aan zelfbevrediging doet, raakt meer en meer op zichzelf en zijn of haar eigen genot gericht. Dit is in tegenspraak met het door God gestelde doel van het huwelijk, namelijk dat “man en vrouw zich in liefde verenigen, om met de hulp van Gods genade een christelijk gezin te stichten.” (Schoolcatechismus van de Katholieke Kerk).

Dit boek is inmiddels van de boekenlijst geschrapt. Niet alleen Rutgers, maar ook hun handlangers van het programma Pointer beweren nu huichelachtig dat dit boek “omdat het verouderd is” allang niet meer op de lijst zou staan. Echter, Gezin in Gevaar heeft hard bewijs dat het eind 2023 nog gewoon op de lijst stond voor groep 5 tot 8.

Dit artikel is onderdeel van een serie die kinderboeken op de leeslijst van Rutgers analyseert in de aanloop van de Week van de Lentekriebels. Klik hier voor meer informatie over de Week van de Lentekriebels:

Lees ook: Week van de Lentekriebels: ‘kinderboekje’ normaliseert intiem contact tussen naakte vader en kind

Lees ook: Week van de Lentekriebels: homoseksuele meester laat kinderen ‘homohuwelijk’ sluiten

Lees ook: Week van de Lentekriebels: kindertransgenderboek Pim Lammers opnieuw op leeslijst Rutgers

Lees ook: Week van de Lentekriebels: ‘De jongen in de jurk’ verheerlijkt travestie

Lees ook: Week van de Lentekriebels: ‘papa verlaat mama voor een man, en iedereen is blij!’

Lees ook: Week van de Lentekriebels: Rutgers propageert genitale verminking voor kinderen

Lees ook: Week van de Lentekriebels: “Ik heb helemaal geen papa!”, huilt dochter van “twee mama’s”

Lees ook: Week van de Lentekriebels: Rutgers schrijft extreem expliciet boek voor 5-jarigen

Lees ook: Week van de Lentekriebels: Rutgers dompelt kinderen onder in beerput van seksuele perversies

Lees ook: Week van de Lentekriebels: Rutgers normaliseert homofilie voor kleuters met lhbt-propagandaboek Pim Lammers

Lees ook: Week van de Lentekriebels: Rutgers promoot ‘non-binair’ kinderboek voor groep 1 en 2

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 6 maart 2024 13:39

Doneer