Verenigd Koninkrijk verbiedt lessen over gender aan kleine kinderen

De Engelse premier Rishi Sunak geeft gehoor aan de klachten over de genderindoctrinatie op scholen. (Foto: Sunak Pippa Fowles / No 10 Downing Street, via Flickr, CC BY-NC-ND 2.0 DEED)

Verenigd Koninkrijk verbiedt lessen over gender aan kleine kinderen

Scholen in het Verenigd Koninkrijk mogen niet langer seksuele vorming geven aan kinderen onder negen jaar. Ook zouden er plannen zijn om lessen over de genderideologie voor kinderen te verbieden.

Aangeven bij genderideologie dat die 'omstreden' is

Nu al moeten leerkrachten bij vragen over genderideologie aangeven dat deze ‘omstreden’ is. De herziening werd aangekondigd door premier Rishi Sunak. De regering wil met duidelijkere richtlijnen zowel de leerkrachten ondersteunen als ouders geruststellen dat hun kinderen niet seksueel worden geindoctrineerd.

Hoofden der school liggen dwars

De National Association of Head Teachers (vereniging van schoolhoofden) ligt echter dwars en voert aan de herziening van de regering “politiek gemotiveerd” is, terwijl eerder het omgekeerde het geval is. De genderideologie is, zoals de naam al zegt een ideologie, die als zodanig niet op een school thuishoort.

Bestel gratis: Genderboek

Campagneweek Rutgers

Net als in Nederland zijn scholen in Engeland verplicht les te geven over relaties, seksualiteit en gezondheid. In de praktijk komt dit neer op het doordrijven van een linksliberale moraal inzake seksualiteit en de verbreiding van genderideologie, zoals het zelfverklaarde 'kenniscentrum' Rutgers die uitdraagt (bijvoorbeeld in hun campagneweek van de 'Lentekriebels'), maar waartegen ouders steeds meer in opstand komen.

Protest van vijftig parlementsleden

Vorig jaar hebben meer dan vijftig Engelse parlementsleden bij de premier hun beklag gedaan dat kinderen op scholen worden “geïndoctrineerd met radicale en onbewezen ideologieën” inzake seksualiteit en gender. Sinds vorig jaar moeten leraren ouders informeren als blijkt dat hun kind in geslachtsverwarring verkeert en zijn ‘genderidentiteit’ op school wil veranderen.

Laatst bijgewerkt: 15 mei 2024 16:05

Doneer