Succes: Lentekriebelskritiek van Gezin in Gevaar bereikt de formatietafel

De vier formerende partijen NSC, PVV, VVD en BBB onderhandelen over een regeerakkoord. Een van de te bespreken zaken is de Lentekriebelskritiek – uiteengezet door Gezin in Gevaar. (Bron: ANP)

Succes: Lentekriebelskritiek van Gezin in Gevaar bereikt de formatietafel

De formatie verloopt nog altijd stroef. PVV, BBB, NSC en VVD, moeten het eens worden over asiel, klimaatzaken, het buitenlandbeleid en vele andere zaken. Maar volgens de NOS is er nog een splijtzwam aan de formatietafel: “de lesstof over ‘lentekriebels’ voor het basisonderwijs.”

De Week van de Lentekriebels

In februari en maart was Nederland in de ban van de Week van de Lentekriebels. Gezin in Gevaar onthulde destijds dat Rutgers basisschoolkinderen ‘onderwijst’ over transgenderisme, zelfbevrediging en wil blootstellen aan zeer expliciete naaktbeelden. Ondanks grote inspanningen van de media slaagden zij er niet in om de kritiek op de seksuele indoctrinatie van schoolkinderen de mond te snoeren.

Teken tegen de Week van de Lentekriebels

Gezin in Gevaar waarschuwt Den Haag

Om zoveel mogelijk schoolkinderen te beschermen tegen seksuele indoctrinatie voerde Gezin in Gevaar meerdere acties uit, waaronder het toesturen van een brief en flyer naar alle basisscholen van Nederland. Ook benaderden wij onderwijswoordvoerders in de Tweede Kamer met bewijsmateriaal zoals enkele boeken van de boekenlijst van Rutgers. Nu blijkt dat die informatie zelfs besproken wordt aan de onderhandelingstafel.

Genderkritisch kabinet in de maak

In tegenstelling tot Rutte IV nemen deze onderhandelingspartijen een meer kritische houding aan ten opzichte van lhbt-indoctrinatie. Dat blijkt alleen al uit het feit dat drie van de vier – VVD uitgezonderd – het zogenaamde Regenboogakkoord niet hebben getekend. Maar ook uitingen van Geert Wilders over Paarse Vrijdag geven goede hoop op een keer in het regenboogtij.

Lees ook: NSC, PVV en BBB steunen regenboogdwang niet

Politiek komt eindelijk in actie tegen genderdwang

De NOS vermeldt dat er “irritatie” is dat er überhaupt over dit onderwerp gesproken wordt aan de formatietafel. Volgens hen valt dit namelijk niet over de te bespreken “hoofdlijnen”. Maar wat kan er belangrijker zijn dan het beschermen van onze kinderen en hun onschuld? Het is juist goed dat er serieuze politici aan de onderhandelingstafel zitten die hier werk van willen maken.

Actievoeren helpt

Wie vijf jaar geleden had gezegd dat de politiek op landelijk niveau over de seksuele indoctrinatie van schoolkinderen zou praten, werd weggelachen. Dat was ook onze ervaring toen wij in 2020 het rapport Seksuele indoctrinatie in schoolboeken uitbrachten. Maar sindsdien zijn wij met de onmisbare steun van onze medestanders de noodklok blijven luiden over lhbt-indoctrinatie op scholen. Daar plukken wij nu de vruchten van. Dit toont aan dat actievoeren helpt. De aanhouder wint. Daarom blijft Gezin in Gevaar onvermoeibaar doorstrijden met beroep op Gods geboden.

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 6 mei 2024 15:34

Doneer