Sam, zoals de gefingeerde naam van de jongeman luidt, houdt het gendercentrum verantwoordelijk voor het overhaast ‘diagnosticeren’ van genderdysforie. Het had er niet veel aan gescheeld of hij had zich zelfs geslachtelijk laten verminken.
Nederlander klaagt gender‘kliniek’ aan: ‘overhaast transgender verklaard’
Het aantal jonge mensen dat verward is over zijn of haar geslacht blijft maar stijgen. Zogenaamde gender‘klinieken’ spelen hierin een grote rol. Zij ‘diagnosticeren’ verwarde kinderen met genderdysforie. Zo worden zij voorgesorteerd voor geslachtsverminking en een leven gevuld met spijt.
Depressie
In een artikel op EenVandaag komt ene Sam aan het woord. Een jongeman die onder een schuilnaam zijn verhaal doet. Hij zat als tiener naar eigen zeggen al jaren ‘in de knoop met zichzelf’. Als zestienjarige hoort hij tijdens een televisie uitzending het verhaal van een zogenaamde ‘transgender’. Dit brengt de jongen, die ook worstelt met homoseksuele neigingen, op het idee om “een nieuw soort persoon” te worden.
Diagnose
In het Universiteitsziekenhuis in Groningen krijgt hij al na “een aantal gesprekken” de diagnose genderdysforie. Als hij later naar Amsterdam verhuist, wordt hij op het VU-medisch centrum vrijwel meteen als transgender behandeld. “Van meet af aan is het proces in Amsterdam gericht op het voldoen aan de voorwaarden voor transitie”, zo laat hij aan EenVandaag weten.
Lees ook: Vrouw benadert Gezin in Gevaar: ‘als ik nu tiener was, zou ik transgender verklaard zijn’
Geen oog voor andere zaken
De jaren waarin Sam geteisterd wordt door deze depressieve en verwarrende gevoelens scheiden ook zijn ouders en vindt hij weinig aansluiting bij leeftijdsgenoten. Hij voelt zich in die tijd dus behoorlijk eenzaam. Daar was volgens de jongeman geen oog voor tijdens zijn ‘behandeling’. Ze blijven hem voorhouden dat al zijn problemen opgelost zouden zijn als hij een ‘meisje zou worden’.
Sam in 'transitie'
In Nederland worden kinderen vanaf zestien jaar geacht deze keuze voor zichzelf te kunnen maken. Dat hier enorme gezondheidsrisico’s aanzitten, wordt met geen woord over gerept. “Er is nooit op een of andere manier tegengas gegeven”, zegt Sam tegen EenVandaag. Zijn moeder had bezwaren tegen de ‘transitie’ van haar zoon, maar zij werd volgens hem “niet genoeg gehoord”. Hij slikte al lange tijd hormonen en de datum van zijn geslachtsverminking was al ingepland.
“Door het oog van de naald”
Op zijn 22e komt Sam tot inkeer. Hij beseft dat het ‘veranderen’ van zijn geslacht niet de oplossing is voor zijn problemen. Hij zegt de operatie af en stopt met het slikken van hormoonpillen. De inmiddels 25-jarige jongeman voelt zich nu opgelucht. “Het had niet veel gescheeld of ik had de geslachtsoperatie gehad. Als ik daarover nadenk, kan ik daar heel naar van worden. Ik ben echt door het oog van de naald gekropen, heb ik het idee.”
Tunnelvisie
Volgens Sam staat in zo’n gesprek met een ‘genderexpert’ de conclusie dat iemand transgender ‘is’ al vast. Alles wordt dan ook binnen dat leugenachtige kader verklaard. “Iemand wordt gepest, mishandeld, verwaarloosd, etcetera omdat hij of zij trans is. Of iemand heeft een ongezonde obsessie met zijn of haar uiterlijk of geslachtsdelen omdat hij of zij trans is. Andere mogelijke oorzaken worden niet bekeken of onderzocht”, aldus de jongeman.
Erkenning en schadevergoeding
Volgens Sam is hij overhaast ‘gediagnostiseerd’, wat hem bijna zijn geslachtsdelen gekost heeft. “Als zij voorzichtiger waren geweest, en mij niet alleen maar hadden aangemoedigd en bevestigd, dan was ik zelf ook veel kritischer geweest en had ik het misschien wel nooit gedaan.” Daarom dringt hij samen met een vrouwelijke lotgenoot aan op erkenning en een schadevergoeding bij het UMC in Amsterdam.
Transitiespijt
Volgens zijn advocaat zijn Sam en zijn vrouwelijke lotgenoot lang niet de enige. Naast deze twee behandelt hij namelijk zaken van acht andere slachtoffers van de genderideologie. In andere landen zijn er al grootschalige rechtszaken aangespannen tegen gender‘klinieken’ die jonge mensen geslachtelijk hebben verminkt. De Amerikaanse Chloe Cole is een van de meest bekende actievoerders op dit thema.
God schiep hen mannelijk en vrouwelijk
De mens is naar Gods evenbeeld geschapen, mannelijk of vrouwelijk. Gevoelens, hoe sterk deze ook zijn, veranderen daar niets aan. Zogenaamde ‘intersekse’ personen, mannen of vrouwen met een afwijking aan hun geslachtsdelen, bewijzen deze binaire realiteit alleen maar meer: het feit dat er een zeer klein aantal mensen met twaalf tenen wordt geboren, bevestigt de norm van tien. Op het moment dat de mens zichzelf naar zijn eigen wensbeeld gaat ‘herscheppen’, is het wachten op problemen. Het door God geschapen lichaam is niet het probleem, maar juist het satanisch-geïnspireerde gevoel dat het lichaam en zijn of haar vruchtbaarheid wenst te verminken.
--
Een principieel, niet een persoonlijk standpunt
Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).
Laatst bijgewerkt: 25 juni 2024 16:52