Kamermeerderheid stemt tegen verbod op geslachtsverminking van kinderen

De Tweede Kamer debatteert over puberteitsremmers bij minderjarigen. Bron afbeelding: Tweede Kamer Debat Gemist.

Kamermeerderheid stemt tegen verbod op geslachtsverminking van kinderen

THEMA'S:

De meerderheid van de Tweede Kamer heeft dinsdag tegen het verbieden van ‘geslachtstransitie’ bij minderjarigen gestemd. De motie zorgde voor verdeeldheid op rechts.

Elfjarigen krijgen injecties om puberteit te remmen

Kinderen kunnen in Nederland met 11 jaar al injecties met triptoreline krijgen. Dat middel remt de puberteit. Wie het langdurig krijgt zal na het stoppen nooit meer normaal uitgroeien tot man of vrouw. Triptoreline verstoort de vruchtbaarheid dermate dat je gerust kunt spreken van ‘chemische castratie’. Daarom heeft Forum voor Democratie een motie ingediend om het injecteren van kinderen met puberteitsremmers te verbieden.

VVD steunt transgenderlobby

Uiterst voorspelbaar was het stemgedrag van de linkerzijde. Die was overweldigend tegen een verbod. Ook de VVD, waar ooit conservatieve liberalen zaten, sloot de rangen en vormde één front voor het recht van artsen om kinderen chemisch te castreren. De VVD houdt graag trendy tirades tegen de dwang van woke, maar als puntje bij paaltje komt, geven zij niet thuis. Vrijwel altijd steunt VVD genderlobbyclubs als Transgender Netwerk Nederland, ook al werd deze club tot voor kort geleid door een actieve GroenLinkser.

Verdeeldheid op rechts

Meer verdeeldheid was er aan de rechterzijde, of althans wat voor ‘rechts’ doorgaat. JA21 van Joost Eerdmans en BVNL van Wybren van Haga steunden de motie. Bij de PVV ontstond er reuring. Kamerlid Harm Beertema was voor een verbod, maar klaagde op Twitter dat hij niet bij het Kamerdebat mocht spreken van zijn vicevoorzitter. Fleur Agema, rechterhand van Geert Wilders, is namelijk uitgesproken voorstander. “Het is beter om er zo vroeg mogelijk bij te zijn,” zei zij tegen De Dagelijkse Standaard over het inspuiten van kinderen.

Nicki Pouw-Verweij

Ook binnen de BBB waren de meningen verdeeld. Partijleidster Caroline van der Plas stemde tegen het verbod. Derk Jan Eppink en Nicki Pouw-Verweij, overgestapt van de rechterzijde van JA21 naar BBB, steunden de motie. Waarbij Pouw-Verweij wel met een zeer zwakke stemverklaring kwam, die aansloot bij bedenkingen van Pieter Omtzigt en opriep tot “meer terughoudendheid met en beter onderzoek naar puberteitsremmers”. Het is volstrekt evident dat geslachtsverminking bij kinderen een ernstige vorm van mishandeling is. Geen enkel extra onderzoek is nodig om de immoraliteit en verwerpelijkheid te zien.

Lees ook: Amerikaanse kinderartsen: 'geslachtsverandering' is onzinnig en schadelijk

ChristenUnie steunt transgenderen van kinderen

Aan christelijke zijde zou de motie een no-brainer moeten zijn. In Genesis lezen we immers “man en vrouw schiep Hij hen”. God heeft het geslacht gegeven, het is niet aan de mens om daar aan te sleutelen. Deze lijn volgde SGP, maar ChristenUnie en CDA niet. Nu is het CDA van meet af aan collaborateur geweest met de Seksuele Revolutie, alle retoriek over ‘gewetensworsteling’ ten spijt: denk aan de legalisering van abortus begin jaren 1980, onder CDA-premiers Lubbers en Van Agt. ChristenUnie, of althans de voorgangers RPF en GPV, waren in deze tijd echter fel gekant tegen de goddeloze Seksuele Revolutie. Dinsdag stemde evenwel de hele CU-fractie tegen.

Pieter Omtzigt

Dan resteert Pieter Omtzigt. “Landen zoals Zweden, Finland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk zijn een stuk terughoudender geworden met het gebruik van puberteitsremmers”, merkte de NSC-leider op. Een “begrijpelijke keuze”. Toch was Omtzigt tegen de motie, omdat die “vraagt om helemaal te stoppen met puberteitsremmers”. Kortom voor onderzoek moet het nog wel kunnen. Kinderen moeten dus nog wel als proefkonijn dienen voor het medisch-farmaceutisch complex, dat goud geld verdient aan ‘geslachtsverandering’. Hebben we dan niets geleerd van de lobotomieën, eugenetische sterilisaties en andere 'experimenten' van de 20ste eeuw?

Bestel gratis: Genderboek

Wereldwijd daagt het: 'geslachtsverandering' bij kinderen is fout

Nederland heeft aan de voet gestaan van een wereldwijde golf van 'geslachtstransities'. Het zogenaamde 'Dutch protocol' is wereldwijd berucht: in Zweden wordt het omschreven als het "ernstigste medische schandaal". De Britse Tavistock-kliniek, die het protocol lange tijd hanteerde, wordt binnenkort door de autoriteiten gesloten. Ook in Nederland voelt men nattigheid. NWO financiert nu wetenschappelijk onderzoek naar de missing evidence base van het protocol. De Tweede Kamermeerderheid die dinsdag tegen het verbod stemde, loopt steeds meer uit de pas.

Laatst bijgewerkt: 2 oktober 2023 10:39

Doneer