De beschaving van de leugen en haar afwijzing van de waarheid

Bron afbeelding: Tim Evanson / Wikimedia Commons

De beschaving van de leugen en haar afwijzing van de waarheid

Historische tijdperken hebben, net als mensen, hun eigen definiërende kenmerken. Er is altijd wel een bepaalde deugd of ondeugd, held of schurk, oorlog of revolutie die een heel jaar, decennium of zelfs eeuw onuitwisbaar tekent, waardoor het gemakkelijk is deze tijdperken met één enkele zin samen te vatten.

Ancien Regime

Het Ancien Régime, de periode van de Franse geschiedenis vóór de Franse Revolutie, was er zo een. Hoewel niet perfect, geven veel historici vandaag de dag toe dat het een tijd van culturele en sociale verfijning en algemeen welzijn was. De drie miljoen toeristen die jaarlijks het paleis van Versailles bezoeken - om nog maar te zwijgen van de vele boeken, toneelstukken en films die de periode romantiseren - getuigen van een wijdverbreide sympathie voor een tijd die, in de woorden van Talleyrand, veel douceur de vivre of "levenskracht" had.

"Les Années folles": de culturele gekte

Aan de andere kant beschrijft de naam "Roaring Twenties" goed de ontaarde geest van de westerse samenleving na de Eerste Wereldoorlog. Les années folles, of "de gekke jaren" zoals de Fransen ze noemen, ervaarden ongekend materialisme, culturele veranderingen en seksuele immoraliteit. De filosofie, kunst, muziek, literatuur en het pas uitgevonden medium van de film werden overspoeld door een enthousiasme voor alles wat "modern" was en een afwijzing van traditie.

Welke naam voor het heden?

Elk tijdperk wordt natuurlijk beoordeeld door toekomstige generaties. Welke naam zullen onze achter-achter-achterkleinkinderen aan de onze geven? Lang nadat de NFL, Wall Street, Hollywood en Silicon Valley in het zand der tijden zijn verdwenen, zullen deze kenmerken als het ware blijven liggen als de ruïnes van Pompeï, zonder dat wij er zijn om excuses te maken. Wat zullen onze botten over ons onthullen?

Wat is "De beschaving van de leugen"?

Ze zullen niet veel goeds te zeggen hebben. De Westerse samenleving van de 21e eeuw is grotendeels afgekeerd van het katholieke geloof dat haar heeft opgebouwd. Heidense religies zoals Wicca, Boeddhisme en zelfs Satanisme zijn mainstream geworden en vullen de leegte op. Afvalligheid van het geloof gaat hand in hand met afwijzing van de christelijke moraal. Beginnend met echtscheiding en anticonceptie, ging de seksuele revolutie gestaag verder totdat abortus, pornografie, homoseksualiteit en nu transgenderisme - enkele decennia geleden nog ondenkbaar - werden opgelegd aan het (politieke) midden van de maatschappij.

Socialisme doet intrede

Het socialisme, ooit beschouwd als onaantastbaar in de politiek, doet zijn intrede. Op de honderdste verjaardag van de bolsjewistische revolutie bleek uit onderzoek van de Victims of Communism Memorial Foundation dat meer millennials (generatie “Y”) liever in een socialistisch land zouden wonen (44%) dan in een kapitalistisch land (42%), en 7% gaf zelfs de voorkeur aan een communistisch land.[1] Als ze niet expliciet socialistisch zijn, zijn grote aantallen millennials voorstander van socialistisch beleid zoals wapenbeheersing, de overname van de gezondheidszorg door de overheid, het homoseksuele "huwelijk" en confisquerende herverdeling van rijkdom.

Geweld om socialistischer te worden

Een groot aantal Amerikanen steunt zelfs het gebruik van geweld om deze doelen te bereiken. "Antifa", de militante vleugel van links, heeft daden van binnenlands terrorisme gepleegd die sinds de jaren zeventig niet meer zijn voorgekomen. Volgens een onderzoek van het Amerikaanse Brookings Institute steunt 1 op de 5 studenten het gebruik van geweld om ‘controversiële’ sprekers het zwijgen op te leggen.[2]

Polarisatie bereikt dieptepunt

Links en rechts zijn meer gepolariseerd dan ooit. Deze polarisatie beperkt zich niet langer tot de politiek of de frontlinies van de cultuuroorlog. In onze tijd is het bijna onvermijdelijk dat huisvrouwen tijdens familiebijeenkomsten politieke geschillen hebben met familieleden, of dat mannen hun baan verliezen omdat ze op het werk een conservatief standpunt hebben ingenomen. Deze geschillen zijn zo fel, de twee partijen zo onverzoenlijk, dat men vaak de indruk krijgt dat socialistisch ingestelde liberalen de werkelijkheid die voor hen ligt ontkennen.

Oorlog op tal van fronten

En misschien is dat wel het kenmerk van onze tijd. De onzalige oorlog die progressief-liberale jihadisten voeren tegen het traditionele Amerika is niet simpelweg gebaseerd op een of andere fout, maar op de meest radicale fout die mogelijk is: de ontkenning van de vanzelfsprekende waarheid. Bovendien voeren progressieven een meedogenloze oorlog tegen de instellingen, monumenten en tradities van onze westerse christelijke beschaving die deze weerspiegelen. Het ergste is dat zij proberen deze te vervangen door een chaotische anti-beschaving. Ze zouden het de triomf van de politieke correctheid kunnen noemen. Wij kunnen het de beschaving van de leugen noemen.

Communisme als tekenend voorbeeld

Het communisme was één van de grote voorbeelden van deze valse beschaving. De anticommunistische schrijver Fred Schwarz schreef dat "de volwassenheid van een communist kan worden afgemeten aan de mate waarin hij zich kan losmaken van het bewijs van zijn zintuigen en zich volledig kan identificeren met het oordeel van de communistische partij."[3] Toen in de twintigste eeuw het communistische economische beleid enorme hongersnoden veroorzaakte in de Sovjet-Unie, China en andere communistische landen, werd nooit de schuld gelegd bij het slechte beleid zelf. Slecht weer of "saboteurs" waren de boosdoeners.

Vijanden in grote instellingen

Communistische revolutionairen stuurden liever tientallen miljoenen de dood in dan dat ze de onloochenbare realiteit onder ogen zagen. De beschaving van de leugen en haar aanhangers hebben niet alleen de val van de Berlijnse Muur overleefd, maar leven sterker dan ooit. Ze is te zien in elke sociale en economische kwestie die tot verdeeldheid leidt, en haar militanten en helpers zijn elke avond te horen op het avondnieuws, in gekozen functies en in de academische wereld.

Leugen nummer één

Neem abortus. Nooit eerder in de geschiedenis hebben we zoveel wetenschappelijk bewijs gehad dat ongeboren baby's in feite levende, ademende mensen zijn. Ongeboren baby's hebben hun eigen DNA bij de conceptie, hebben een hartslag vanaf 3 weken, produceren hersengolven vanaf 6 weken, en voelen pijn na 16 weken.[4] Bij 24 weken zwangerschap kunnen baby's horen, voelen, proeven, dromen, reageren op prikkels, leren en onthouden, en kunnen zelfs de unieke toonhoogte en toon van de stem van hun moeder herkennen.[5] Dankzij de moderne technologie kunnen baby's al vanaf 22 weken buiten de baarmoeder overleven.

Voorstanders van abortus hebben hun standpunt alleen maar verhard in het licht van dit overweldigende bewijs. Planned Parenthood-voorzitster Cecile Richards zei dat de vraag wanneer het leven begint "door de eeuwen heen besproken zal worden", maar verklaarde dat "voor mij het leven begon toen ik [drie] kinderen ter wereld bracht". In 2002 stemde toenmalig senator Barack Obama van de staat Illinois tegen een wet die de bescherming uitbreidde voor kinderen die een abortus overleefden en levend geboren werden.[6] De Canadese bio-ethicus en filosoof Udo Schuklenk pleit voor abortus "na de geboorte" voor pasgeborenen met een "slechte kwaliteit van leven".[7] Jerry Coyne, professor aan de Universiteit van Chicago, stelde dat "het tijd is om aan de discussie de euthanasie toe te voegen van pasgeborenen die niet in staat of in staat zijn om te beslissen of ze hun leven willen beëindigen. Hoewel het bespreken van dit onderwerp nu verboden lijkt, geloof ik dat de praktijk op een dag wijdverbreid zal zijn, en dat zal ten goede zijn."[8]

Het meest cynische en verontrustende is het toenemende gebruik van religie om de menselijkheid van ongeboren kinderen te ontkennen. Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, zei op een vraag van een verslaggever over de kwestie van late abortus in de nasleep van het proces tegen Kermit Gosnell: "Als praktiserend en respectvol katholiek is het voor mij heilige grond als we hierover praten... Dit zou niets te maken moeten hebben met politiek."[9] Joyce Arthur, uitvoerend directeur van de Abortion Rights Coalition Canada, schreef dat "abortus een zegen en een heilige morele waarde is. "[10] "Family Planning Centers" in Northland, Michigan maken nu reclame voor hun diensten met een video waarin abortus "heilig werk" wordt genoemd. [11] Aborteur Patricia Baird-Windle uit Florida noemde abortus "een grote zegen" en "een sacrament in de handen van vrouwen" die soms "een abortus ondergaan uit liefde voor de baby."[12] En Democraat Hillary Clinton schreef in haar boek What Happened dat abortus "heilig is" en niet onderhandelbaar voor Democraten.

De Satanische Tempel, bekend om zijn openbare satanische zwarte missen, klaagde de staat Missouri aan voor het aannemen van wetten die abortus aan banden leggen. Zij beweerden dat abortus (evenals het homoseksuele "huwelijk") een satanisch "sacrament" is en daarom religieuze bescherming verdient. Zachary King, voormalig satanisch hogepriester die zich tot het katholicisme bekeerde, zei dat "abortus als het ware een satanisch sacrament is. Net zoals katholieke mannen toetreden tot het priesterschap omdat zij zich aangetrokken voelen tot heiligheid en het werken voor God, trekt een abortusfaciliteit satanisten aan voor het satanische priesterschap."[13]

Planned Parenthood

Voorstanders van abortus hebben hun standpunt alleen maar verhard in het licht van dit overweldigende bewijs. Planned Parenthood-voorzitster Cecile Richards zei dat de vraag wanneer het leven begint "door de eeuwen heen besproken zal worden", maar verklaarde dat "voor mij het leven begon toen ik [drie] kinderen ter wereld bracht". In 2002 stemde toenmalig senator Barack Obama van de staat Illinois tegen een wet die de bescherming uitbreidde voor kinderen die een abortus overleefden en levend geboren werden.[6] De Canadese bio-ethicus en filosoof Udo Schuklenk pleit voor abortus "na de geboorte" voor pasgeborenen met een "slechte kwaliteit van leven".[7] Jerry Coyne, professor aan de Universiteit van Chicago, stelde dat "het tijd is om aan de discussie de euthanasie toe te voegen van pasgeborenen die niet in staat of in staat zijn om te beslissen of ze hun leven willen beëindigen. Hoewel het bespreken van dit onderwerp nu verboden lijkt, geloof ik dat de praktijk op een dag wijdverbreid zal zijn, en dat zal ten goede zijn."[8]

Menselijkheid van ongeboren kind wordt ontkend

Het meest cynische en verontrustende is het toenemende gebruik van religie om de menselijkheid van ongeboren kinderen te ontkennen. Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, zei op een vraag van een verslaggever over de kwestie van late abortus in de nasleep van het proces tegen Kermit Gosnell: "Als praktiserend en respectvol katholiek is het voor mij heilige grond als we hierover praten... Dit zou niets te maken moeten hebben met politiek."[9] Joyce Arthur, uitvoerend directeur van de Abortion Rights Coalition Canada, schreef dat "abortus een zegen en een heilige morele waarde is. "[10] "Family Planning Centers" in Northland, Michigan maken nu reclame voor hun diensten met een video waarin abortus "heilig werk" wordt genoemd. [11] Aborteur Patricia Baird-Windle uit Florida noemde abortus "een grote zegen" en "een sacrament in de handen van vrouwen" die soms "een abortus ondergaan uit liefde voor de baby."[12] En Democraat Hillary Clinton schreef in haar boek What Happened dat abortus "heilig is" en niet onderhandelbaar voor Democraten.

Satanisme roert zich

De Satanische Tempel, bekend om zijn openbare satanische zwarte missen, klaagde de staat Missouri aan voor het aannemen van wetten die abortus aan banden leggen. Zij beweerden dat abortus (evenals het homoseksuele "huwelijk") een satanisch "sacrament" is en daarom religieuze bescherming verdient. Zachary King, voormalig satanisch hogepriester die zich tot het katholicisme bekeerde, zei dat "abortus als het ware een satanisch sacrament is. Net zoals katholieke mannen toetreden tot het priesterschap omdat zij zich aangetrokken voelen tot heiligheid en het werken voor God, trekt een abortusfaciliteit satanisten aan voor het satanische priesterschap."[13]

Leugen nummer twee

Abortus is lang niet het enige voorbeeld van de beschaving van de leugen. Schaamteloze ontkenning van de waarheid is net zo inherent aan de homoseksuele revolutie. In feite is de acceptatie van de homoseksuele zonde en het homoseksuele "huwelijk" alleen mogelijk dankzij de meest cynische ontkenning van de realiteit van de menselijke natuur zelf.

Decennialang heeft de lhbt-beweging aangedrongen op acceptatie van homoseksualiteit op basis van drie hoofdargumenten: dat homoseksuelen "zo geboren zijn", dat zij het "recht" hebben homoseksualiteit te beoefenen, en dat niemand zijn of haar moraal aan een ander kan opleggen.

De biologie is duidelijk over het feit dat de mens geboren wordt, behorende tot een van de twee geslachten: mannelijk of vrouwelijk. Elke cel van het menselijk lichaam bevat mannelijke XY of vrouwelijke XX geslachtschromosomen. Het primaire doel van de menselijke seksualiteit en het primaire doel van de menselijke seksuele anatomie zijn beide duidelijk door de natuurlijke resultaten van geslachtsgemeenschap: de conceptie en geboorte van kinderen. Homoseksuele handelingen, die van nature steriel zijn, schenden dit doel.

Homoseksuele propaganda heeft de mythe van het "homo-gen" in de publieke opinie geboord, waardoor homoseksualiteit is veranderd van een vrije keuze in een aangeboren biologische eigenschap zoals haar- en oogkleur. Volgens een peiling van het Pew Research Center uit 2015 gelooft 41% van de Amerikanen in deze theorie, ten opzichte van 20% in 1985.[14]

Toch is er nooit een studie geweest die het bestaan van zo'n gen bewijst. Integendeel, een studie uit 2016 van Dr. Lawrence S. Mayer van de Johns Hopkins University en Dr. Paul R. McHugh van de Arizona State University en gepubliceerd in The New Atlantis concludeerde: "Het idee dat mensen 'zo worden geboren' wordt niet ondersteund door wetenschappelijk bewijs."[15] Dr. McHugh zei: "Er is geen homo-gen. En er zijn factoren die meer invloed hebben dan biologie...Als je een man bent en je groeit op op het platteland, heb je vier keer minder kans op homoseksuele relaties dan wanneer je opgroeit in een grootstedelijk gebied. Dat is geen linkshandigheid."[16]

'Zo geboren'

Decennialang heeft de lhbt-beweging aangedrongen op acceptatie van homoseksualiteit op basis van drie hoofdargumenten: dat homoseksuelen "zo geboren zijn", dat zij het "recht" hebben homoseksualiteit te beoefenen, en dat niemand zijn of haar moraal aan een ander kan opleggen. De biologie is duidelijk over het feit dat de mens geboren wordt, behorende tot een van de twee geslachten: mannelijk of vrouwelijk. Elke cel van het menselijk lichaam bevat mannelijke XY of vrouwelijke XX geslachtschromosomen. Het primaire doel van de menselijke seksualiteit en het primaire doel van de menselijke seksuele anatomie zijn beide duidelijk door de natuurlijke resultaten van geslachtsgemeenschap: de conceptie en geboorte van kinderen. Homoseksuele handelingen, die van nature steriel zijn, schenden dit doel.

Velen geloven in de mythe van het 'homo-gen'

Homoseksuele propaganda heeft de mythe van het "homo-gen" in de publieke opinie geboord, waardoor homoseksualiteit is veranderd van een vrije keuze in een aangeboren biologische eigenschap zoals haar- en oogkleur. Volgens een peiling van het Pew Research Center uit 2015 gelooft 41% van de Amerikanen in deze theorie, ten opzichte van 20% in 1985.[14] Toch is er nooit een studie geweest die het bestaan van zo'n gen bewijst. Integendeel, een studie uit 2016 van Dr. Lawrence S. Mayer van de Johns Hopkins University en Dr. Paul R. McHugh van de Arizona State University en gepubliceerd in The New Atlantis concludeerde: "Het idee dat mensen 'zo worden geboren' wordt niet ondersteund door wetenschappelijk bewijs."[15] Dr. McHugh zei: "Er is geen homo-gen. En er zijn factoren die meer invloed hebben dan biologie...Als je een man bent en je groeit op op het platteland, heb je vier keer minder kans op homoseksuele relaties dan wanneer je opgroeit in een grootstedelijk gebied. Dat is geen linkshandigheid."[16]

Leugen nummer drie

Na het opleggen van het homoseksuele "huwelijk" is transgenderisme de logische volgende stap. Zoals het lhbt-acroniem bevestigt, zijn beide onderdeel van dezelfde georganiseerde beweging en gebaseerd op dezelfde revolutionaire ideologie: de gendertheorie.

Voor het eerst geïntroduceerd door de seksuoloog John Money in de jaren vijftig en gepopulariseerd door de feministische beweging in de jaren zestig en zeventig, beweert de "gendertheorie" dat de traditionele, uiterlijke verschijningsvormen van mannelijkheid en vrouwelijkheid, manieren van kleden, spreken, handelen en denken (d.w.z. iemands "gender") opgelegde sociale constructies zijn, die geen verband houden met de biologie (d.w.z. iemands geslacht).

Stephanie Brill, auteur van The Transgender Child: A Handbook for Families and Professionals, legt uit:

Voor veel mensen zijn de termen "gender" en "geslacht" uitwisselbaar. Dit idee is zo gewoon geworden, vooral in westerse samenlevingen, dat het zelden in twijfel wordt getrokken. Toch zijn biologisch geslacht en gender verschillend; geslacht is niet inherent verbonden met iemands fysieke anatomie. (nadruk van mij)

Volgens de gendertheorie is iemands "genderidentiteit" volledig subjectief, bepaald door zijn of haar eigen gevoelens en emoties. Als een man voelt dat hij een vrouw is, gaat dat gevoel automatisch boven elk biologisch bewijs van het tegendeel. Iemand kan biologisch man zijn, maar zijn "genderidentiteit" kan vrouwelijk, mannelijk, een combinatie van beide of geen van beide zijn. Het enige dat telt is wat iemands "innerlijke gevoel" dicteert.

Als ware kinderen van de leugenbeschaving is het niet verwonderlijk dat de gendertheorie zichzelf schaamteloos tegenspreekt. Homoseksualiteit, beweerden zij, is aangeboren en onveranderlijk. Homoseksuelen kunnen niet schenden wat van nature in hun DNA is voorgeprogrammeerd, zelfs als ze dat willen.

Met transgenderisme gaat deze nieuwe gen-theorie gemakkelijk het raam uit. Men bepaalt zijn of haar geslacht niet door de zeer reële geslachtschromosomen die in elke cel van het menselijk lichaam te vinden zijn, maar door de grillen en emoties van het individu. "Seksuele geaardheid" is zogenaamd aangeboren, maar iemand kan zichzelf "identificeren" als een van de meer dan 70 beschreven "geslachten" en dit zo vaak veranderen als zijn emoties hem ingeven.

Met andere woorden, niet alleen is homoseksualiteit zelf een leugen, maar de propaganda die werd gebruikt om het te promoten was in tegenspraak met de onderliggende gender-theoretische ideologie. Deze propaganda werd slechts gebruikt als een instrument om de publieke opinie te misleiden, totdat de maatschappij de volgende fase van de seksuele revolutie bereikte.

Bestel nu gratis: De waarheid over homoseksualiteit

Leugen nummer vier

Een nog flagrantere leugen is de roep om "tolerantie". De meeste mensen hebben het vage idee dat "tolerantie" een soort seculiere versie is van de Gouden Regel, bijgewerkt voor de eenentwintigste eeuw. In werkelijkheid is het een waardevol psychologisch wapen in de cultuuroorlog. "Tolerantie" snoert tegenstanders van de seksuele revolutie de mond die bang zijn "intolerant" genoemd te worden, en maakt het veld vrij om een van de meest radicale revoluties uit de geschiedenis op te leggen.

Bakkers, fotografen en bedrijfseigenaren verliezen hun broodwinning en zelfs hun huis omdat ze weigeren deel te nemen aan homoseksuele "huwelijken". Aaron en Melissa Klein uit de staat Oregon kregen een boete van 144.000 dollar omdat ze weigerden een bruidstaart te bakken voor een homoseksueel stel. Een echtpaar uit Albany, New York werd gedwongen 10.000 dollar aan de staat te betalen en nog eens 3.000 dollar schadevergoeding aan een lesbisch stel omdat zij weigerden een "huwelijksreceptie" op hun boerderij te organiseren. Memories Pizza in Walkerton, Indiana werd gedwongen te sluiten nadat de eigenaars hun steun betuigden aan de Indiana's Religious Freedom Restoration Act. Talloze leraren, artsen, overheidsfunctionarissen en zelfs CEO's verliezen hun baan in naam van de "tolerantie" omdat ze weigeren hun geweten te schenden.[17]

De lhbt-revolutie ging nooit over tolerantie in de ware zin van het woord. Jeffrey Levi, voormalig uitvoerend directeur van de National Gay and Lesbian Task Force, zei: "Wij [homoseksuelen] zoeken niet langer alleen een recht op privacy en een recht op bescherming tegen onrecht. Wij hebben er recht op - net als heteroseksuelen - dat de overheid en de samenleving ons leven bevestigen." Paula Ettelbrick, voormalig juridisch directeur van het Lambda Legal Defense and Education Fund, verklaarde:

"Homo zijn betekent de grenzen van seks, seksualiteit en gezin verleggen, en... de structuur van de samenleving veranderen... We moeten onze ogen gericht houden op de doelstellingen om echte alternatieven voor het huwelijk te bieden en de kijk van de samenleving op de werkelijkheid radicaal te veranderen." [cursivering niet van origineel][18]

Maar de meest expliciete uitleg over "tolerantie" kwam van de homoseksuele miljonair-activist Tim Gill. In een interview met het tijdschrift Rolling Stone besprak hij de strategie van de LHBT-beweging na de overwinning van het homoseksuele "huwelijk" dankzij de beslissing van het Hooggerechtshof Obergefell v. Hodges. "We gaan de hardste staten van het land binnen," zegt hij. "We gaan de goddelozen straffen."[19]

Leugen nummer vijf

Feminisme is ook een vrucht van de gendertheorie. Sinds de jaren zestig heeft de seksuele revolutie een meedogenloze oorlog gevoerd om de vanzelfsprekende sekseverschillen uit te wissen. Feministen leren vrouwen mannen, moederschap en vrouwelijkheid te minachten en in plaats daarvan een carrière buitenshuis na te streven. Mannen wordt geleerd dat traditionele mannelijkheid en onderdrukking van vrouwen hetzelfde is. Wetten en sociale gebruiken worden verminkt om deze nieuwe orthodoxie te weerspiegelen.

Het onvermijdelijke gevolg van het feminisme was het besluit van de regering Obama in 2013 om gevechtsposities in het leger open te stellen voor vrouwen. Het overweldigende bewijs negerend dat vrouwen fysiek, emotioneel en psychologisch ongeschikt zijn voor de strijd, juichten liberalen het besluit toe als een overwinning voor vrouwen.

De westerse christelijke beschaving veredelde de vrouw van slavin van de man tot zijn waardige metgezel en mede-erfgename van de vruchten van Christus' verlossing. Zij maakte de bloei mogelijk van een authentieke christelijke vrouwelijkheid, gemodelleerd naar de deugden van de Maagd Maria. De beschaving van de leugen beschouwt een vrouw echter pas als echt "vrij" als ze de kans krijgt om neergeschoten, gewond, gevangen, gemarteld, verkracht en gedood te worden door de vijanden van Amerika.

Leugen Nummer Zes

Ecologie is een ander belangrijk front van de beschaving van de leugen. Veertig jaar lang hebben milieuactivisten en hun mediaspelers het idee verspreid dat de aarde opwarmt, dat de mens de voornaamste oorzaak is, en dat dit een ramp zal veroorzaken tenzij er drastische maatregelen worden genomen. Een Gallup-peiling uit 2017 meldde dat 62% van de Amerikanen gelooft dat de opwarming van de aarde plaatsvindt, 68% van de Amerikanen gelooft dat deze opwarming voornamelijk te wijten is aan menselijke activiteiten, en 42% van de Amerikanen gelooft dat de opwarming van de aarde een ernstige bedreiging zal vormen in hun leven, het hoogste niveau sinds het begin van de peilingen.[20] Al Gore en andere klimaatactivisten beweren dat de tijd voor debat voorbij is. De door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde in twijfel trekken maakt iemand een "ontkenner".

Maar nogmaals, de werkelijkheid is heel anders dan de propaganda. De klimaatwetenschap is gewoon niet vaststaand, het klimaat op aarde is naar historische maatstaven opmerkelijk stabiel, er is geen bewijs dat de mens de kleine opwarming veroorzaakt die plaatsvindt, de beweringen over de opwarming van de aarde zijn gebaseerd op regelrechte fraude en de echte agenda erachter is politiek: de vernietiging van het westerse economische systeem.

Meer dan 31.000 Amerikaanse wetenschappers, waaronder 9.000 gepromoveerden, ondertekenden in 1999 de petitie van Oregon waarin werd bevestigd dat "er geen wetenschappelijk bewijs is dat het vrijkomen van [...] broeikasgassen door de mens catastrofale opwarming van de atmosfeer van de aarde veroorzaakt of zal veroorzaken...". Klimaatcomputermodellen, onze enige instrumenten om toekomstige opwarmingstrends te meten, zijn onbetrouwbaar. In de afgelopen 20 jaar voorspelde 95% van de belangrijkste computermodellen een veel grotere opwarming dan in werkelijkheid is gebeurd.

In 2009 gaven hackers duizenden e-mails vrij van professor Philip Jones van de Climatic Research Unit van de Universiteit van East Anglia, het belangrijkste centrum voor klimaatonderzoek ter wereld. Uit deze e-mails bleek dat professor Jones en zijn medewerkers klimaatgegevens vervalsten om de indruk te wekken dat de aarde opwarmde, terwijl dat in werkelijkheid niet het geval was. Dit schandaal, bekend als "Climategate", heeft de geloofwaardigheid van klimaatwetenschappers die voorstander zijn van de opwarming van de aarde ernstig aangetast.

Misschien is dat maar goed ook, want de opwarming van de aarde heeft weinig met wetenschap te maken. De voormalige Canadese minister van Milieu Christine Stewart verklaarde in een interview met de Financial Post dat "het niet uitmaakt of de wetenschap allemaal nep is, er zijn bijkomende milieuvoordelen.... klimaatverandering [biedt] de grootste kans om rechtvaardigheid en gelijkheid in de wereld tot stand te brengen." De extreem-linkse activiste Naomi Klein gaat in haar boek This Changes Everything: Capitalism vs. the Climate uit 2014 verder:

"Terwijl we onze economieën hervormen om binnen ons mondiale koolstofbudget te blijven, moeten we minder consumeren... minder handel... en minder particuliere investeringen....". Impliciet in dit alles is veel meer herverdeling, zodat meer van ons comfortabel kunnen leven binnen de capaciteit van de planeet. Dat is precies waarom, wanneer ontkenners van klimaatverandering beweren dat de opwarming van de aarde een complot is om de rijkdom te herverdelen, dat niet (alleen) is omdat ze paranoïde zijn. Het is ook omdat ze opletten ..... Klimaatverandering is onze kans om eindelijk die etterende misstanden recht te zetten - de onafgemaakte zaak van de bevrijding."[21]

Quid Est Veritas?

Verdere voorbeelden van de beschaving van de leugen zijn bijna onbeperkt. De Black Lives Matter (BLM) beweging heeft heel weinig te maken met het daadwerkelijk voorkomen van de vroegtijdige dood van zwarte Amerikanen en heeft vooral te maken, zoals ze op hun website zeggen, met het aanwakkeren van marxistische "bevrijding" en het vernietigen van de "door het Westen voorgeschreven eis van een nucleaire gezinsstructuur", "heteronormatief denken" en "patriarchaat". Toen Fidel Castro stierf, gaf de BLM een gloedvol overlijdensbericht uit, waarin hij hem bedankte voor zijn "visie op vrijheid" en op "vrede die alleen komt met gerechtigheid".

"Quid Est Veritas?" (Wat is waarheid?), vroeg Pontius Pilatus. De Schepper van Hemel en Aarde, de Alfa en de Omega, de tweede Persoon van de Heilige Drie-eenheid, de bewerker van wonderen, de vervuller van profetieën, de Waarheid zelf stond voor hem. Zijn vrouw smeekte hem, zijn geweten zat hem dwars, maar uiteindelijk koos hij ervoor de Waarheid te verwerpen. Geen leugen in de geschiedenis is begaan of kon worden begaan als die van de Romeinse gouverneur van Judea.

Hoewel verschillend, is de beschaving van de leugen verantwoordelijk voor een van de ergste verwerpingen van de waarheid in de geschiedenis. Maar net als Pontius Pilatus vragen katholieken vandaag - zowel geestelijken als leken - zich af "Wat is waarheid?" en keren ze Onze Lieve Heer cynisch de rug toe.

Er zijn echter mensen die zich tegen deze waanzin willen verzetten. Steeds meer trouwe katholieken bidden de rozenkrans, vechten tegen de Culturele Revolutie en doen eerherstel voor het Heilig Hart van Jezus en het Onbevlekt Hart van Maria. De 21.570 rozenkransbijeenkomsten van afgelopen oktober (Oktober 2017) zijn daar een bewijs van.

Onze Lieve Vrouw van Fatima zou de Apostel van de Waarheid genoemd kunnen worden. Zij legde de crisis uit, gaf de oplossing en bewees zichzelf door het grootste openbare wonder in de geschiedenis te verrichten sinds de Verrijzenis. Voor de 70.000 mensen die het zagen, was het Zonnewonder onmogelijk te ontkennen. Atheïsten die aanwezig waren in de Cova da Iria werden gedwongen precies te beschrijven wat ze zagen, en velen bekeerden zich. Alleen door onze blik stevig op haar gericht te houden, kunnen we verwachten te volharden tot die dag waarop de beschaving van de leugen wordt verpletterd en vervangen door de heerschappij van Maria, de moeder van de Waarheid zelf.

Dit artikel verscheen eerder op tfp.org en is een vertaalde versie daarvan.

Voetnoten

 1. http:/victimsofcommunism.org/annual-poll-release-shows-americans-still-have-a-lot-to-learn-about-communism/
 2. //www.brookings.edu/blog/fixgov/2017/09/18/views-among-college-students-regarding-the-first-amendment-results-from-a-new-survey/
 3. Fred Schwarz, You Can Trust the Communists to be Communists (Prentice Hall: 1960), p. 10
 4. //www.lifesitenews.com/resources/abortion/fetal-development
 5. //www.babyq.com/latest-topics/can-my-baby-hear/
 6. //www.nationalreview.com/article/380602/abortion-activists-deny-science-dustin-siggins
 7. //www.lifesitenews.com/news/canadian-ethicist-advocates-post-birth-abortion-for-newborns
 8. //www.lifesitenews.com/news/professor-if-abortion-is-morally-acceptable-infanticide-should-be-too
 9. //www.lifesitenews.com/news/nancy-pelosi-issue-of-late-term-abortions-is-sacred-ground
 10. //www.lifesitenews.com/blogs/abortion-is-a-sacred-value-the-pro-choice-movement-finds-religion
 11. //www.lifesitenews.com/news/michigan-abortion-facility-advertizes-abortion-as-sacred-work
 12. //www.lifenews.com/2014/12/26/abortionist-calls-abortion-a-sacrament-and-a-blessing/
 13. //www.lepantoinstitute.org/abortion/former-satanist-i-performed-satanic-rituals-inside-abortion-clinics
 14. //www.pewresearch.org/fact-tank/2015/03/06/americans-are-still-divided-on-why-people-are-gay/
 15. //www.thenewatlantis.com/publications/executive-summary-sexuality-and-gender
 16. //www.cnsnews.com/blog/michael-w-chapman/johns-hopkins-psychiatrist-there-no-gay-gene
 17. //www.lifesitenews.com/blogs/if-you-think-christians-arent-being-persecuted-in-the-u.s.-its-because-your
 18. Robert Reilly, Making Gay OK: How Rationalizing Homosexual Behavior is Changing Everything (San Francisco: Ignatius Press, 2015), p. 7
 19. //www.rollingstone.com/politics/features/meet-tim-gill-megadonor-behind-lgbtq-rights-movement-wins-w489213
 20. //news.gallup.com/poll/206030/global-warming-concern-three-decade-high.aspx
 21. Naomi Klein, This Changes Everything: Capitalism vs. The Climate (Simon & Schuster) 2014, p. 92-93, 459

Laatst bijgewerkt: 31 maart 2023 13:09

Doneer