Schoolarts zaait gendertwijfel: “Wil je in een jongenslichaam zitten?”

Een GGD-arts blijft een 14-jarige jongen op een christelijk school zonder aanleiding genderideologische vragen stellen. “Echt enorm vreemd”, aldus de puber.

Schoolarts zaait gendertwijfel: “Wil je in een jongenslichaam zitten?”

THEMA'S:

Een verontwaardigde vader – naam bekend bij de redactie – neemt contact op met Gezin in Gevaar. De eerste vraag die zijn 14-jarige zoon bij de GGD-arts moet beantwoorden is of hij niet liever een meisje zou willen zijn. Wanneer de tiener aangeeft dat hij blij is dat hij een jongen is, blijft ze doorvragen over zijn thuissituatie. “Ik beroep me op mijn zwijgrecht”, besluit de puber het vragenvuur. “Zo erg is het al gesteld op het voortgezet onderwijs”, verzucht zijn vader.

Uw kind naar de schoolarts?

‘Wat worden ze groot!’ Het is voor veel ouders een bijzonder moment als hun kind voor het eerst naar school gaat. Er verandert veel in die periode, ook op medisch gebied. Het medische dossier van het consultatiebureau wordt overgedragen aan de schoolarts (GGD). Tijdens zijn of haar schoolperiode wordt uw kind een aantal keer per jaar opgeroepen voor een controle, waaronder op hun 14e. Deelname is niet verplicht – en dat is maar goed ook.

Lees ook: Seksuele indoctrinatie op school: ‘Hoe komt het dat je hetero bent?’

‘Ben je blij dat je een jongenslichaam in de spiegel ziet?’

Toen de tienerjongen de oproep kreeg van de schoolarts, waren z’n ouders al sceptisch. Maar door alle drukte waren ze hem vergeten af te melden. Eenmaal binnen valt de GGD-arts meteen met de deur in huis: “Voel je je goed als jongen?” De 14-jarige was totaal verrast door deze vraag. “Als je in de spiegel kijkt ’s ochtends, wat zie je dan?”, probeert ze opnieuw. “Mevrouw, ik ben een jongen en ik ben blij dat ik een jongen ben”, antwoordde hij.

“Echt enorm vreemd”

Blijkbaar beviel dat nette antwoord de GGD-arts niet. Ze vraagt door naar zijn thuissituatie. “Mevrouw, ik ken u niet, ik ga u niet over mijn thuissituatie vertellen.” De schoolarts leek het gendergedram opgegeven te hebben en ging hem wegen en meten. Tot de verbazing van de tiener begon ze daarna opnieuw dezelfde vragen te stellen. “Ik beroep me op m’n zwijgrecht”, zei de 14-jarige die deze opdringerigheid inmiddels behoorlijk zat was. “Ik vond het gewoon echt enorm vreemd”, liet hij aan de redactie van Gezin in Gevaar weten. Hij vertelde ook dat klasgenoten soortgelijke vragen kregen.

Minister, stop het opdringen van seksualiteit op onze scholen!

Zeer ongepaste vragen

De tiener is christen en wordt daardoor niet aan het wankelen gebracht door dit soort suggestieve vragen. Maar dat geldt niet voor al zijn leeftijdsgenoten. De identiteit van tieners, vooral meisjes, is erg kwetsbaar in deze fase. Het is bovendien zeer kwalijk dat een GGD-arts dit op een christelijke school vraagt. De vraag van ‘in het verkeerde lichaam zitten’ is namelijk gnostisch – en niet christelijk van aard. We zijn geen ‘zielen met een lichamelijk omhulsel’, maar geslachtelijke wezens tot in de kern. Zo heeft God ons geschapen. Zo wordt weer eens duidelijk dat seksuele indoctrinatie zich niet beperkt tot de Week van de Lentekriebels, maar verweven raakt in alle facetten van de levens van onze kinderen.

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 25 maart 2024 14:04

Doneer