Seksuele indoctrinatie op school: ‘Hoe komt het dat je hetero bent?’

Seksuele indoctrinatie op school: ‘Hoe komt het dat je hetero bent?’

THEMA'S:

Op sociale media is ophef ontstaan over een schoolopdracht. Kinderen moeten rechtvaardigen waarom ze “heteroseksueel” zijn, alsof normale seksualiteit een ernstige afwijking is.

Oplettende moeder

De opdracht kwam aan het licht door een oplettende moeder. “Deze vragen kregen leerlingen van Roncalli Scholengemeenschap in Bergen op Zoom”, twittert Simone Juffermans. Op de bijgevoegde foto zien we de lesmethode “Perspectief” van ThiemeMeulenhoff, met vragen als:

Gig perspectief thiememeulenhoff
  • “Hoe komt het, denk je, dat je heteroseksueel bent?”
  • “Als heteroseksualiteit normaal is, waarom zijn er dan zo veel heteroseksuele psychiatrische patiënten?”
  • “Waarom loop je met je heteroseksualiteit te koop?”
  • “Het aantal echtscheidingen neemt nog altijd toe. Waarom hebben heteroseksuelen meestal geen stabiele, langdurige relatie?”

Roncalli Scholengemeenschap

In reactie stelt de Roncalli Scholengemeenschap dat leerlingen de opdracht niet hoeven te maken. Toch voelt de nominaal katholieke school zich geroepen de opdracht te verdedigen, omdat op Roncalli “iedereen welkom is, ongeacht seksuele voorkeur.” Volgens de school wordt leerlingen “gevraagd om zich in te leven en zich voor te stellen hoe het voelt om allerlei vragen te krijgen over je seksualiteit.”

Denormaliseren van normale seksualiteit

Voor volwassenen ligt dit er dik bovenop, maar het bevattingsvermogen van jongeren is nu eenmaal minder. Daarnaast past het denormaliseren van normale seksualiteit in een culturele trend, waarbij je pas meetelt als je biseksueel, queer, transgender of één van de andere letters uit de LHBTQI+-letterbak bent. De stille aanname is dat homoseksualiteit superieur is, zo stelt de homoseksuele auteur Douglas Murray. Daarom krijgt een 'hetero' die 'homo' wordt alle lof toegezwaaid (ook als hij zijn vrouw en kinderen in de steek laat), maar wordt een 'homo' die 'hetero' wordt overladen met hoon. In de lhbt-optiek is homoseksueel worden is tot de 'ware' seksualiteit komen.

Lees ook: Wat is seksualiteit naar de wil van God – en wat is homoseksualiteit dan?

'Veel meer kans op anorexia'

Ouders die deze vragen in het lesboek van hun kind zien staan, doen er goed aan de waarheid te vertellen. De waarheid is dat homoseksuelen vaker depressief en suïcidaal zijn. Dat stelt GLMA, de medische tak van lhbt-lobby, nota bene zelf. Homoseksuele mannen hebben “veel meer kans op een eetstoornis zoals boulimia of anorexia nervosa”.

'Korte relatieduur'

Om een andere vraag te nemen: “Waarom hebben heteroseksuelen meestal geen stabiele, langdurige relatie?” Feit blijft dat homoseksuele relaties sneller stranden, zo moet de pro-homoseksuele psycholoog dr. Theresa E. DiDonato erkennen op basis van data van de Amerikaanse National Longitudinal Study of Adolescent to Adult Health: “In het algemeen rapporteerden koppels van hetzelfde geslacht een kortere relatieduur dan koppels van verschillend geslacht.”

Minister, stop het opdringen van seksualiteit op onze scholen!

'Uitsluiting' is geen verklaring

Dr. DiDonato wijt de psychiatrische problemen van homoseksuelen uiteraard aan uitsluiting (“minority stress”). Een uiterst ongeloofwaardige verklaring. Genoeg etnische minderheden die uitgesloten worden, maar juist lagere suïcidecijfers hebben dan de algemene populatie. Homoseksuelen worden overigens niet uitgesloten. Ze genieten juist een voorkeursbehandeling in politiek, media en cultuur.

Ministers dringen aan op lhbt-isering van schoolboeken

Het zijn feiten die je niet leest in de mainstream media, laat staan in schoolboeken. Op aandringen van ministers van Onderwijs – eerst D66’ster Ingrid van Engelshoven, tegenwoordig VVD’er Dennis Wiersma – passen uitgevers het lesmateriaal aan. Lhbt, gender en ‘seksuele diversiteit’ moet erin. Eruit moet het traditionele gezinsbeeld van man, vrouw en kinderen.

De waarheid over homoseksualiteit

Daarom heeft de campagne Gezin in Gevaar de brochure De waarheid over homoseksualiteit uitgebracht. Met de voornoemde feiten uit de wetenschap, maar – belangrijker nog – de principiële argumenten tegen het verheerlijken van seksuele afwijkingen. Een onmisbare bron voor ouders én leerlingen die zich met de waarheid willen wapenen tegen de leugens van de lhbt-lobby:

Bestel nu gratis: De waarheid over homoseksualiteit

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 15 november 2022 14:48

Doneer