Nieuwe coalitie wil einde aan seksuele indoctrinatie op school

Caroline van der Plas: "Stop met die gekkigheid." (Beeld: screenshot Tweede Kamer)

Nieuwe coalitie wil einde aan seksuele indoctrinatie op school

Het debat over ‘seksuele vorming’ op school lijkt definitief gekanteld. BBB-leidster Caroline van der Plas verwees in de Tweede Kamer naar de seksuele indoctrinatie van de Week van de Lentekriebels als “gekkigheid”, die direct moet ophouden. Daaruit blijkt dat het informatiepakket van Gezin in Gevaar aan Kamerleden goed besteed is geweest.

‘Stop de gekkigheid’

Van der Plas veegde in de Tweede Kamer de tegenwerpingen van D66-leider Rob Jetten van tafel, en deed een beroep op diens redelijkheid en fatsoen. “Al die gekkigheid die over kinderen wordt uitgestort als ze vijf of zes jaar oud zijn …”, zei ze, in een kennelijke verwijzing naar de homo-, transgender- en masturbatiepropaganda die verwerkt zit in het seksuele ‘voorlichtingsmateriaal’, dat vaak afkomstig is van het even zwaar omstreden als gesubsidieerde 'kenniscentrum' Rutgers.

Verdedigende clichés van Yesiligöz

VVD-leidster Dilan Yesilgöz nam het daarentegen juist op voor de seksuele propaganda via school. Zij noemde de opname van “seksuele diversiteit” - met andere woorden: de homoseksuele en transgenderpropaganda in de kerndoelen van het onderwijs – zelfs “cruciaal” en iets waar “we als VVD hard voor gestreden hebben”. Yesilgöz grossierde in de verdedigende clichés: alsof ‘uitgebreide seksuele vorming’ door allerlei afwijkingen aan de orde te stellen, seksueel misbruik zou voorkomen, terwijl het veel aannemelijker is als je kleine kinderen en jongeren daar mee lastig valt, je allerhande seksuele problematiek in het leven roept.

Volg GIG op Telegram

Yesilgöz noemt Baudets kritiek ‘abject’…

FvD-leider Thierry Baudet vroeg haar dan ook: “Zegt mevrouw Yesilgöz nu dat ze voorstander is van lhbt-propaganda onder jongeren, onder kinderen, onder basisscholen?” Yesilgöz nam opnieuw haar toevlucht tot de welbekende clichés dat ook kinderen de vrijheid toekomt “zichzelf te zijn”. “En die vrijheid om jezelf te kunnen zijn is geen propaganda, dat is de basis van onze vrije democratische samenleving, waarvoor ik de politiek ben ingegaan en elke dag zal strijden ook richting de heer Baudet als dat nodig is, met abjecte ideeën om dat weg te zetten als propaganda.”

…en ‘bekrompen’

Baudet liet zich niet afleiden door Yesilgöz’ zelfpromotie, noch door haar beledigende taalgebruik: “Okay….Mevrouw Yesilgöz is er dus voorstander van dat transgenders en zo op basisscholen voor komen lezen en dat soort dingen?... Gewoon even voor de duidelijkheid...” Yesilgöz reageerde opnieuw in voor Baudet beledigende termen. “Ik zal altijd strijden tegen dit soort bekrompen ideeën die doen alsof onze kinderen geïndoctrineerd worden”, en ze vervolgde “en dat deze abjecte ideeën in de Kamer worden verkondigd, ik vind het ontzettend zonde dat dhr. Baudet dit doet. [..] Ik vind het verschrikkelijk, maar dat laat zien waarom ons werk in de politiek nodig is.”

Terug naar lezen, schrijven, rekenen

Daar dacht Caroline van der Plas toch heel anders over. Ondanks de interpellaties van Rob Jetten bracht ze overtuigend naar voren dat het huidige onderwijsbeleid inzake seksuele voorlichting bizar is en dat het zich op veel te jonge kinderen richt. “Maar joh, als een kind vijf of zes is, gaan we dat toch niet doen?”, zei ze. “Hou op. Weet je, die ouders kunnen dat zelf vertellen als ze dat nodig vinden. Laten we dat op school niet doen. Laten we weer gaan lezen, schrijven en rekenen.” Zoals blijkt uit internationaal onderzoek dat aantoont hoe snel onze onderwijsprestaties teruglopen, heeft Nederland daar nog een wereld te winnen. Engeland heeft lessen over ‘gender’ inmiddels al verboden.

Bescherm kinderen tegen seksuele indoctrinatie door COC!

Informatiepakketten Gezin in Gevaar

Maar het belangrijkste dat uit de woordenwisselingen volgt, is dat de bordjes verhangen zijn. Het zijn nu de homoseksuele propagandisten en transgenderisten die zich moeten verantwoorden voor hun pogingen kinderen via school seksueel te indoctrineren. Yesilgöz probeerde dan wel de critici als “abject” en “bekrompen” weg te zetten, maar wat is abjecter dan het onderwijsmateriaal van Rutgers’ ‘Week van de Lentekriebels’? Wie zijn bekrompener dan zij die daar geen kritiek op verdragen, inclusief Yesilgöz zelf? Zeker als ook nog de misbruikte kerndoelen worden aangepast, hebben de informatiepakketten van Gezin in Gevaar aan de Tweede Kamer straks hun doel meer dan bereikt.

Laatst bijgewerkt: 24 mei 2024 14:48

Doneer