Minotaurussen, de nieuwe rage in 'gender'

Psychiater Diane Ehrensaft bevestigt de 'genderkeuzes' van verwarde kinderen die volgens haar "hun gender op unieke en creatieve manieren uitdrukken". (Beeld: Stefan Keller via Pixabay)

Minotaurussen, de nieuwe rage in 'gender'

De minotaurus: het nieuwste concept in de genderideologie wordt belicht door Diane Ehrensaft, psychiater en hoofd van de Child and Adolescent Mental Health Service van het Benioff Hospital, University of California, San Francisco.

'Genderbevestigende zorg'

Diane Ehrensaft is een bekende auteur vanwege haar boek Gender Born, Gender Made, dat de complexiteit van genderidentiteit en keuze binnen de LGBTQ-gemeenschap onderzoekt. Als activiste is ze gespecialiseerd in 'genderbevestigende zorg' (die een reeks sociale, psychologische, gedrags- en medische behandelingen omvat) voor transgenders en mensen van wie de genderidentiteit niet overeen zou komen met het bij de geboorte toegewezen geslacht.

'Genderhybriden en -minotaurussen'

Dit medische 'specialisme' probeert patiënten te helpen hun biologische realiteit te verwerpen en hun genderidentiteit te omarmen... Een heel programma. De psychiater gelooft dat we op dit moment een geweldige genderrevolutie meemaken, "geleid door kinderen", die de weg vrijmaakt voor nieuwe vormen van genderexpressie, zoals "genderhybriden" en "genderminotaurussen".

Strijd mee! Voor de toekomst van uw kinderen

Jongetje identificeert zich als Toyota Prius

In een artikel, getiteld Creative Gender-Creative Children in the 21st Century, deelt Diane Ehrensaft haar ervaringen met kinderen die volgens haar hun geslacht op unieke en creatieve manieren uitdrukken. Ze beschrijft bijvoorbeeld een zesjarige jongen die zichzelf identificeerde als een "Prius": "Ik ben een Prius (zoals Toyota), een hybride, jongen aan de voorkant, meisje aan de achterkant". Of een gesprek met een jonge patiënt die hem onthulde dat gender minotaurs bestaan. En alsof dat nog niet genoeg is, beweert de specialiste in alle ernst dat er nog andere vormen van identiteit bestaan: "geslacht naar seizoen", of "geslacht naar plaats". Of hoe je rond te wentelen in wanen…

Transgenderrevolutie wortelt in jaren zestig

Concluderend, zoals het bronartikel op reinformation.tv het netjes samenvat, heeft mevrouw Ehrensaft wel gelijk als ze zegt dat "de transgenderrevolutie een voortzetting is van de feministische beweging van de jaren 1960". Dat is een historische waarheid: wij beslissen vandaag over ons geslacht, net zoals feministe Simone de Beauvoir of genderideologe Judith Butler destijds beslisten wat ze vrouw wilden noemen. De regenboogrevolutie is, als het gaat om gender net zo goed als om ras of klimaat, een ontkenning van de werkelijkheid ten gunste van het gevoel, een gigantische ondermijning van het leven als geheel door een existentialisme dat op alles wordt toegepast.”

Dit artikel is met toestemming overgenomen van Avenir de la Culture.

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 9 november 2023 16:08

Doneer