LEGO-speelgoed duikt de woke-wereld in

De pride-set van LEGO. Bron afbeelding: Flickr / nuwandalice

LEGO-speelgoed duikt de woke-wereld in

THEMA'S:

Speelgoedfabrikant LEGO plaatst een video op zijn sociale netwerkaccounts (hier op Instagram) om de 'pride-parades' of 'LHBT-pride' in juni te 'vieren' met een heleboel regenboogkleurige figuren.

Een bonte optocht

Er is geen gebrek aan: een paar oude dames met wit haar, dragqueens, cowboys, gevangenen in oranje outfits en roze pruiken, een olifant in een tutu en zelfs beren in alle kleuren: de zielige dingen, die de rumba dansen om homoseksualiteit en transgenderisme onder kinderen te verheerlijken. De dieren die deelnemen aan deze 'pride', die openlijk gericht is op minderjarigen en kinderen probeert te werven, zijn niet alleen teddyberen die hun primaire functie van knuffelvriend hebben verloren, maar een variant van fetisjisme: ze staan bekend als 'furries', mensen die zich vermommen als dieren om seksuele opwinding te ervaren. Aan het einde van de video staat deze hele wereld van inversie, transgressie en "identificatie" op een praalwagen van de gay pride.

Volg GIG op Telegram

LEGO, een bedrijf dat kinderen wil bekeren

Dit is niet de eerste keer dat de Deense speelgoedfabrikant op deze manier pronkt met zijn ideologische voorkeuren. In 2021 lanceerde het een LEGO-set geïnspireerd door de Netflix-realityshow Queer Eye, met figuurtjes die de vijf homoseksuele makeover-artiesten voorstellen die gespecialiseerd zijn in het up-to-date brengen van homoseksuele mannen. De set ging vergezeld van een video op sociale netwerken waarin de aftiteling van de serie werd nagebootst.

LHBT-alfabet

Datzelfde jaar, in juni, werd een set met de titel Everyone is Awesome uitgebracht, met elf "genderneutrale" figuurtjes die samen de regenboogvlag vormen, compleet met de kleuren van de transvlag. In 2022 lanceerde LEGO een uitdaging om scènes te bouwen die "de prachtige en krachtige taal van de LHBT-gemeenschap" uitdrukken: The A-Z of Awesome, om de lijst van mogelijke overtredingen ongetwijfeld uit te breiden. De video toonde destijds transseksuelen die hun creaties presenteerden en hun tevredenheid uitspraken over het feit dat ze op deze manier hun "identiteit" konden promoten.

Bestel nu gratis: De waarheid over homoseksualiteit

Kinderversie van pride-maand

The New American merkt echter op dat de video niet de werkelijkheid van de pride-optochten weergeeft, met hun naakte deelnemers en provocerende houdingen. Het toont gewoon figuren van mannen, vrouwen en dieren die dansen - op het eerste gezicht niets schandaligs. Het lijkt erop dat het tij een beetje keert... Als je je nostalgisch voelt, is hier een selectie LEGO-advertenties uit de jaren 1950, 1970 en 1980. Dat waren de dagen dat speelgoed werd gebruikt als... speelgoed!

Dit artikel is eerder gepubliceerd op avenirdelaculture.info

Laatst bijgewerkt: 9 juli 2024 16:05

Doneer