Jonge ouders schrikken van de Week van de Lentekriebels: “Het is nog erger dan ik dacht”

Moeder (links) en vader schrikken behoorlijk als Rebecca de Knegt, Forum voor Democratie-politica, (midden) hun het lesmateriaal van Rutgers laat zien. (Beeld: X)

Jonge ouders schrikken van de Week van de Lentekriebels: “Het is nog erger dan ik dacht”

Terwijl het stof omtrent de Week van de Lentekriebels nog neerdaalt, blijkt dat het linkse tv-programma Pointer wederom bewijsmateriaal heeft achtergehouden. Zoals Gezin in Gevaar meermaals onthuld heeft, bevatten de lesmaterialen van Rutgers veel perversiteit. Dat vond een aantal ouders die Pointer had gevraagd om erop te reageren ook. Omdat dat niet strookte met het vooraf bepaalde narratief van het KRO-programma, werd hun kritiek niet uitgezonden. FvD-politica Rebecca de Knegt laat op X alsnog de reacties van de geschokte ouders zien.

Slinkse genderpropaganda voor groep 1

De Knegt, die erin geslaagd is het clandestiene lesmateriaal van Rutgers te bemachtigen, laat in meerdere filmpjes op X de reacties van twee ouders zien op “Kriebels in je buik”, het lesmateriaal van de Week van de Lentekriebels. Ze schrikken ervan dat kinderen in groep 2 al expliciete uitleg krijgen over geslachtsgemeenschap en IvF. Ook kan natuurlijk leerdoel 38 niet ontbreken. Rutgers wil onder andere het meerouderschap voor kinderen in groep 1 normaliseren. “Wat een verwarrende gezinssituatie”, merkt de vader op, “vrijwillig gescheiden ouders, maar dan dubbel.” Deze kinderen ‘hebben’ dan ook acht opa’s en oma’s – en dat betekent veel cadeautjes. Een hele slinkse manier om zo’n verdorven verhouding aan te prijzen, aldus De Knegt: “het is alleen maar leuk dat je twee papa’s en mama’s hebt.”

Lees ook: Het bewijs dat Rutgers kinderen wel degelijk aanzet tot zelfbevrediging

Rutgers: ‘Meester, beeldt met kind uit hoe je geslachtsdelen toont’

In het lesmateriaal van Rutgers worden kinderen uit groep 3 gevraagd of ze het prettig vinden als een vriendje zijn geslachtsdeel laat zien. De kinderen moeten handen opsteken om te stemmen. Zo is in één oogopslag zichtbaar welke kinderen daar problemen mee hebben, en welke niet. In de docentenhandleiding van Rutgers staat bovendien dat de juf of meester een kind naar voren moet vragen om het ‘uit te beelden’. De ouders reageren geschokt. “Juist door dit soort lessen gaan ze dat vaker doen”, merkt moeder terecht op.

‘Kleur de plekjes je fijn vindt groen!’

Kinderen van groep 4 krijgen een kleurplaat van een naakt jongetje of meisje dat ze zelf mogen inkleuren. De plekjes die ze fijn vinden om aan te zitten kleuren ze groen, en de plekjes die ze niet fijn vinden kleuren ze rood. “Laat de kinderen voor ze gaan kleuren, eerst ook daadwerkelijk bij zichzelf nagaan hoe het plekje voelt”, voegt de docentenhandleiding er nog aan toe. Rutgers zet 7-jarige kinderen dus letterlijk aan om in de klas aan hun geslachtsdelen te voelen. “Het is nog erger dan ik had verwacht eigenlijk”, reageert vader geschokt.

Week van de Lentekriebels ouders schrikken2

“Laat de kinderen voor ze gaan kleuren, eerst ook daadwerkelijk bij zichzelf nagaan hoe het plekje voelt.” De mond van de vader valt open van verbazing: “het is nog erger dan ik had verwacht eigenlijk.” Gecensureerd door Gezin in Gevaar (Beeld: X).

Rutgers stoomt kleuters klaar voor misbruik

Kinderen van groep 1 kunnen een interactief spel doen op het grote scherm waar je een jongetje en meisje kunt uitkleden. “Dit zet wel aan tot iets…”, mompelt vader bezorgd. De handleiding voor docenten legt hun bovendien uit hoe kleuters ‘doktertje kunnen spelen’. De handleiding vermeldt dat school “mogelijk … nog een extra regel [heeft]; bijvoorbeeld dat de kleren aanblijven”. “Waarom is dat niet sowieso een regel?”, vraagt de moeder zich verontwaardigd af. “Dus als de school het prima vindt, dan mogen ze elkaar uitkleden?” Daar blijft het helaas niet bij. Rutgers vindt het “prima om bloot te zijn of je bloot te laten zien als de ander, die jou bloot ziet, dat ook oké vindt.” Vader voelt meteen al aan hoe dit vreselijk mis kan gaan. “Als een volwassene deze taal een beetje kent, en zegt ‘hé, ik vind het fijn om jou bloot te zien, vind jij dat ook prima?’” Hij hoeft de zin niet af te maken.

Pointer verduistert Rutgers’ seksuele perversie

De moeder vertelt aan Gezin in Gevaar dat ze het “heel erg misleidend” dat Pointer al hun kritiek eruit heeft geknipt, en in de uitzending pretendeert alsof dit soort dingen niet voorkomen. Want ook in de boeken op de boekenlijst worden kinderen aangezet tot (groeps)zelfbevrediging en worden ze blootgesteld aan naaktbeelden. Campagneleider Hugo Bos heeft hier ook op gewezen toen Pointer langskwam voor een interview, maar dat hebben ze later in de uitzending verduisterd. Sterker nog, ze schuiven het bewijs dat wij leverden aan de kant, en beweren huichelachtig dat er niets aan de hand is. Ze gingen zelfs zover om een belastend citaat eerder af te knippen en ons te berichten van het verspreiden van ‘desinformatie’. Marcel Crok – journalist en klimaatcriticus bij Clintel – ondervond onlangs nog “dat Pointer het niet zo nauw neemt met de waarheid.” Bij Pointer moet waarheidsbevinding het dus afleggen tegen ideologie-drijverij.

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 22 maart 2024 14:52

Doneer