Hugo Bos bij Ongehoord Nieuws: ‘Achter woke schuilt een marxistische ideologie’

Dinsdag schoof Gezin in Gevaar-voorman Hugo Bos aan bij Ongehoord Nieuws om te praten over de woke-ideologie. De volledige aflevering is hier terug te zien: https://www.npostart.nl/ongehoord-nieuws/12-09-2023/VPWON_1346903

Hugo Bos bij Ongehoord Nieuws: ‘Achter woke schuilt een marxistische ideologie’

THEMA'S:

Wilt u als blanke Nederlander een Japanse kimono dragen, een indianentooi opzetten of dreadlocks in uw haar? Dan maakt u zich volgens linkse ideologen schuldig aan “culturele toe-eigening” of “culturele appropriatie”. Campagneleider Hugo Bos schoof dinsdag aan bij Ongehoord Nieuws om in gesprek te gaan over de strijd die Gezin in Gevaar voert tegen de woke ideologie.

Culturele toe-eigening

De aanhangers van woke zijn plaatsvervangend beledigd als blanke Nederlanders zich niet-Westerse gebruiken aanwenden of exotische kleding dragen. Deze vergezochte racismebeschuldigingen komen opvallend vaak niet van de ‘beledigde’ groep zelf. In de praktijk blijkt dat mensen in niet-Westerse culturen wel tegen een grapje kunnen. Sommigen lijken het zelfs leuk te vinden. Dit blijkt ook uit een straatexperiment dat tijdens de uitzending werd getoond.

Hugo reageert op Prager U GIG

Hugo Bos kijkt zichtbaar geamuseerd naar een straatexperiment bij Ongehoord Nieuws. Wat blijkt? Veel mensen van niet-Westerse culturen die zich ‘beledigd’ zouden moeten voelen door stereotyperende kleding zien er juist de humor wel van in. (Beeld: Ongehoord Nieuws)

Woke is marxistisch

Daarom wijst de Campagneleider van Gezin in Gevaar ook op de eigenlijke bedoeling van woke: het kapotmaken van onze christelijke beschaving. Volgens Bos zit er duidelijk een “marxistische ideologie” achter. Volgens deze ideologie schuilt achter alle sociale interacties een klassenstrijd: “alles gaat uit van een systeem van onderdrukking”. Dit druist, aldus Bos, in tegen het “oorspronkelijke, harmonieuze christelijke model”. Daarom willen de aanhangers van de woke-ideologie onze beschaving afbreken, te beginnen bij onze tradities, onze woordkeuze en ons alledaagse leven.

Woke is denigrerend

Naast het feit dat deze marxistische beweging schadelijk is voor onze Westerse beschaving, is het ook erg denigrerend naar mensen uit andere culturen. Waarom moeten zij op grond van ras anders worden behandeld, terwijl er in bijna alle gevallen geen sprake is van belediging. “Mensen zijn heus slim genoeg om onderscheid te maken”, aldus de Gezin in Gevaar-voorman. “Wij hebben altijd moppen verteld over Belgen, dat ze dom zijn”, vervolgt Bos, “en de Belgen vertellen moppen over ons dat we gierig zijn.” Dit betreft hooguit stereotyperingen, maar die bestaan in alle culturen. Daar is dus niks mis mee.

Lees ook: RIVM op de woke-toer met “zwangere mensen”

Ongehoord Nederland

De omroepenvereniging Ongehoord Nederland is de enige plek bij de NPO waar dit soort gesprekken mogelijk zijn. Campagneleider Hugo Bos zat daar vorig jaar nog aan tafel om te praten over de seksuele indoctrinatie in het onderwijs. Ook Henk Rijkers schoof later dat jaar aan om te praten over christenvervolging. Daarom wil de omroep hen ook het liefst van de buis halen. De omroep is zelf namelijk doordrenkt van de genderideologie, terwijl die bij het programma Ongehoord Nieuws juist steeds luider wordt bekritiseerd.

Laatst bijgewerkt: 28 november 2023 08:22

Doneer