Henk Rijkers over christenvervolging: 'Ons onderwijs wordt onvrijer, staat dicteert seksualiteit'

Henk Rijkers over christenvervolging: 'Ons onderwijs wordt onvrijer, staat dicteert seksualiteit'

THEMA'S:

Christenen zijn de meest vervolgde bevolkingsgroep ter wereld. Wel 360 miljoen christenen worden ernstig vervolgd. Toch is er in Nederland maar weinig aandacht voor, terwijl in ons land een zorgwekkende tendens is waarbij de vrijheid van christenen steeds meer wordt ingeperkt. Henk Rijkers, redacteur bij Gezin in Gevaar, vertelt erover in Ongehoord Nieuws.

Westers vertrek uit Afghanistan geeft jihadisme stimulans

Christenen hebben het meest last van de islam en het communisme, legt Rijkers uit. Waarbij de islam een stimulans heeft gekregen door het vertrek van het Westen uit Afghanistan vorig jaar. De jihadisten plegen steeds vaker en op meer plekken aanslagen. Met als recent dieptepunt de Pinksteraanslag op een Heilige Mis in Nigeria. Dit nieuws haalde evenwel niet eens de voorpagina van de New York Times, zegt Rijkers. Terwijl de aanslag op een moskee in Christchurch, Nieuw-Zeeland (2019) wekenlang het nieuws domineerde.

"Postchristelijke samenleving" sluit ogen voor christenvervolging

Waarom wordt er dan met twee maten gemeten? Rijkers wijst erop dat we in zekere zin een “postchristelijke samenleving” zijn, waarin linkse mensen de herinnering aan onze christelijke afkomst liever verdrukken. Medegast Freek Jansen (Tweede Kamerlid namens FvD) sluit daar op aan: alles wat het Westen succesvol heeft gebracht, moet kapot gemaakt worden. Inclusief het christendom.

Zorgwekkende tendens in Nederland

Christenvervolging is zeer zichtbaar in Afghanistan en Nigeria, toch komt het volgens Rijkers ook voor in Nederland. Niet zozeer met geweld, eerder met "onderdrukking of discriminatie". Het christelijk onderwijs "wordt steeds meer gedicteerd door de overheid wat het wel en niet mag zeggen", stelt Rijkers. "Speciaal als het gaat om bepaalde onderwerpen die met seksualiteit te maken hebben. 'Harde' vervolging is het niet maar, "het zijn toch tendensen die steeds sterker worden en passen in dat beeld van een liberale democratie die zichzelf steeds meer in het transformeren is in een dwangstaat".

Henk Rijkers

Henk Rijkers is redacteur bij de campagne Gezin in Gevaar. Tot 2017 was hij hoofdredacteur van Katholiek Nieuwsblad. Rijkers deed onder andere onderzoek naar lhbt-propaganda in Nederlands lesmateriaal. Dat resulteerde in de bestseller Seksuele indoctrinatie in schoolboeken.

Bekijk HIER de hele uitzending van Ongehoord Nieuws. Rijkers spreekt vanaf 23:30.

Laatst bijgewerkt: 23 juli 2022 21:22

Doneer