RIVM op de woke-toer met “zwangere mensen”

RIVM op de woke-toer met “zwangere mensen”

THEMA'S:

Weinig is zo evident als het feit dat alleen vrouwen zwanger kunnen worden. Toch vervangt het RIVM “vrouwen” met “mensen” als het instituut over zwangeren spreekt. Wat zegt dit over het wetenschappelijk gehalte van het RIVM?

"Zwangere mensen"

Het RIVM spreekt over “zwangere mensen” in een Twitterdraad over het rookvrij maken van Nederland. Het instituut beklaagt zich dat maar de helft van de “mensen” die in verwachting zijn, een stopadvies van de verloskundige krijgen. Een onschuldige verspreking zou je denken. Alleen bezigt het RIVM dit begrip ook op zijn website.

Rivmtweet

Wat als zijn vliezen breken?

Je vraagt je af: zijn er volgens het RIVM ook zwangere mannen die bij de vroedvrouw komen? Die bij de echo in de hand van hun meegekomen vrouw knijpen als ze het kloppend hartje zien? Krijgt zo’n man ook advies over zijn borstvoeding op gang helpen? En vrouwlief over wat te doen als zijn vliezen breken?

Bloedserieuze zaak

Het lijkt voer voor een sketch uit een komedieshow, maar voor genderideologen is het een bloedserieuze zaak. Zij willen de vrouw opheffen en vervangen met een fluïde vormeloosheid waarin ‘vrouwelijkheid’ alles kunnen zijn en daardoor niets is.

Haat voor moeder en kind

Genderideologen haten het oerbeeld van wat in zoveel schilderijen van Onze Lieve Vrouw met het Kind Jezus zo mooi te zien is: de vrouw die opgaat in haar zuigeling die in alles op zijn moeder gericht is. Deze haat gaat nu zo diep dat zelfs in progressieve pleidooien voor vrije abortus het woord “vrouw” angstvallig gemeden wordt.

Attributed to Antonio Cavallucci The Madonna Embracing the Christ Child

Hoeveel zijn RIVM-adviezen waard?

Het RIVM afficheert zich als instituut voor “de bevordering van de volksgezondheid en een gezond en veilig leefmilieu”. Adviezen van het instituut zijn vaak bepalend voor overheidsbeleid, of dat nu rond corona is of rond stikstof. Maar wat is de wetenschappelijke waarde daarvan, als het RIVM de meest basale biologische realiteit loochent?

Laatst bijgewerkt: 7 juli 2022 14:43

Doneer