“Ouders, word wakker!”, WHO drukt homoseksualiteit al heel lang door

“Ouders, word wakker!”, WHO drukt homoseksualiteit al heel lang door

THEMA'S:

Door de politisering van conversietherapie wordt tegenspraak monddood gemaakt. Gezonde therapie is hiermee compleet verbasterd. Dr. Van den Aardweg doet in dit interview een boekje open over de ware aard van therapie en werpt licht op hoe lhbt-activisten op EU-niveau hun ideologie proberen door te drukken.

Gezien de lange duur is het interview met dr. Gerard van den Aardweg opgedeeld in deel 1, deel 2 en deel 3. Dit is het derde deel.

Terug in september 2022 zat Hugo Bos, campagneleider van Gezin in Gevaar, samen met dr. Van den Aardweg voor een interview. De psycholoog en psychoanalyticus is in 1967 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden. Hij behaalde zijn doctoraat aan de Universiteit van Amsterdam met een studie over homoseksualiteit en neurose. Dr. Van den Aardweg gaat ervan uit dat homoseksualiteit geen geaardheid is, maar een conditie die te veranderen is, zij het niet gemakkelijk. Hij is lid van NARTH (Nationale Association for Research & Therapy of Homosexuality), welke in 1992 is opgericht om therapie te bieden voor mensen die hulp zoeken voor homoseksuele gevoelens. De therapie aan mensen met gevoelens voor het andere geslacht komt dr. Van den Aardweg tegemoet door zijn boek De strijd om normaliteit.

Lees ook: Psycholoog Gerard van den Aardweg: ‘Conversietherapie geeft hoop aan homoseksuelen’

Aannames rondom ‘therapie’

Dr. Van den Aardweg heeft nooit gehouden van het woord therapie voor homoseksualiteit, omdat het oproept een ziekte te zijn. Men denkt al gauw aan een medische ziekte. “Het is echter zuiver psychisch,” begint hij, “minderwaardigheidscomplexen, onderontwikkelde mannelijkheid of vrouwelijkheid, trauma’s in de jeugdjaren, incomplete gezinsverhoudingen. Deze dingen maakt het tot een psychische stoornis.” Wanneer iemand psychische stoornis heeft, kan die met zelftherapie inzicht krijgen over zichzelf. De benadering van Dr. Gerard van den Aardweg met betrekking tot homoseksualiteit en zelf-therapie biedt daarom een uitweg aan homoseksuelen die aanvoelen dat het narratief van de homo-lobby niet klopt.

Betekenis en bedoeling van conversietherapie

Door gezonde psychotherapie “conversietherapie” te noemen, lukt het de lhbt-lobby om gezonde psychotherapie negatief te stigmatiseren. Het draait vooral om de wil en de beslissing van het individu. Het gaat er niet om iemand te dwingen te veranderen, maar om hen te helpen hun eigen strijd te voeren, met inzichten die ze zelf ontdekken. Dit is een krachtige boodschap: therapie gaat over zelfontdekking en zelfverbetering, niet over het opdringen van veranderingen.

De Strijd voor Normaliteit

In zijn boek The Battle for Normality beschrijft dr. Van den Aardweg de strijd tegen zelfgerichte gewoontes. Hij stelt dat door deze innerlijke strijd aan te gaan, homoseksuelen uiteindelijk gevoelens voor het andere geslacht kunnen ontwikkelen. Dit concept van 'zelf-destructieve drang' en het idee van opgesloten zitten in een kinderlijke fantasie onderstreept het belang van het aanpakken van diepgewortelde psychische problemen om ware verandering te bewerkstelligen.

Bestel gratis: Seksuele indoctrinatie in schoolboeken

WHO de vijand van gezonde therapie

Die kinderlijke fantasie komt tot uiting in een sterk verlangen om iets te hebben, welke de ongezonde drang verklaart van homo-activisten om hun ideologie door te drukken. Van den Aardweg uit zijn verbazing over de fanatieke reacties van de linkse pers en de invloed van internationale organisaties zoals de WHO op het gebied van homoseksualiteit. Zo heeft de EU-afdeling van de WHO in 2013 een document gepusht waar het volgende in staat volgende: “Van 1-4 jaar moeten worden geleerd te masturberen. 4-jarige kinderen moet worden getoond om doktertje te spelen. 6-jaar oudere kinderen moet geleerd worden om homoseksuele relaties te ontdekken.”

Ouders, word wakker!

Om deze reden doet dr. Van den Aardweg ook een oproep aan ouders: Word wakker! “Je rechten worden met voeten getreden, en voor je het weet, ontnomen. Zo meteen ben je je ouderrechten kwijt!” zegt Van den Aardweg, “Straks gaan ze ook adoptiekinderen bij een homogezin plaatsen, waar statistisch gezien de kans op seksueel misbruik ook veel groter is. Dit moet stoppen!” [En dit gebeurt al, zo hebben we zelf gehoord van een christelijk pleeggezin. -red] We hebben politici nodig die de moed en eerlijkheid hebben om niet de andere kant op te kijken. Zo is er al nooit een debat in de Tweede Kamer omdat er dan een of andere activist of minister beroep doet op de gevoelens van mensen, waardoor niemand durft zijn mond ervoor open te doen.

Oproep aan het kabinet!

Volgens dr. Van den Aardweg moeten politici het volgende doen:

  1. Rechten van ouders moeten opnieuw beschreven en gewaarborgd gaan worden.
  2. De rechten van de wetenschap om onderzoek te doen en te publiceren moeten gewaarborgd worden. De censuur moet verdwijnen uit gepolitiseerde universiteiten.
  3. De vrijheid van godsdienst en meningsuiting moet gewaarborgd worden.
  4. De vrijheid van informatie. (Geen enkele Nederlandse uitgever durft dr. Van den Aardweg's boek The battle for Normality uit te geven.)

Deze punten zijn bij uitstek waar Gezin in Gevaar actie tegen voert. Nederland heeft genoeg van de ramp Rutte, en kijkt uit naar welzijn onder Wilders!

Volg GIG op Telegram

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 2 februari 2024 17:11

Doneer