Onderwijsstaatssecretaris wil dat iedereen ‘zichtbaar zichzelf kan zijn’. Drie redenen waarom dat slecht is

Onderwijsstaatssecretaris Mariëlle Paul (VVD) pleit ervoor dat alle jongeren “zichtbaar zichzelf kunnen zijn”. Dit is een van de vele leuzen die door lhbt-activisten wordt gebruikt. Maar deze zinsnede – zoals de hele lhbt-beweging overigens – staat haaks op het christendom.

Onderwijsstaatssecretaris wil dat iedereen ‘zichtbaar zichzelf kan zijn’. Drie redenen waarom dat slecht is

“Minder dan de helft Amsterdamse jongeren zegt homoseksualiteit te accepteren”, zo kopte De Telegraaf enige weken geleden. Dit blijkt uit onderzoek van de GGD. Onderwijsstaatssecretaris Mariëlle Paul beantwoordde er Kamervragen over. Zij beweert dat het belangrijk is dat iedereen ‘zichtbaar zichzelf moet kunnen zijn’.

Meer dan de helft negatief over homoseksualiteit

Uit het onderzoek door de GGD blijkt dat ‘slechts’ 43% van de scholieren van Amsterdamse middelbare scholen homoseksualiteit normaal vindt. Vooral jongens geven op grote schaal aan het als immoreel of als zonde te beschouwen. In het Telegraaf-artikel wijst een PvdA’er met de beschuldigende vinger naar “de sterke lobby van actiegroepen als Gezin in Gevaar”. Mariëlle Paul, die eveneens niet blij is met onze invloed, laat in de Kamer weten dat iedereen “zichtbaar zichzelf [moet] kunnen zijn”. Hier volgen drie redenen waarom dit streven haaks staat op onze christelijke samenleving.

Lees ook: Wie is Mariëlle Paul, de nieuwe minister van Onderwijs?

1. De mens is niet de maat van alle dingen

De overtuiging dat ‘iedereen zichzelf moet kunnen zijn’, is typisch Romantisch denken. Het gaat uit van de illusie dat je een authentiek zelf hebt dat per definitie goed is, want de mens is de maat van alle dingen. Niet Gods geboden of de natuurwet is de maat, maar het "ik". De Heilige Schrift zegt echter "het hart is het listigst van allen" (Jeremia 17:9). Jongeren moeten dus niet 'zichzelf kunnen zijn', maar streven naar deugdzaamheid, waarbij de Belichaming van deugdzaamheid Christus is. Hij is de maat der dingen, niet de mens.

2. Lhbt-framing

De beeldvorming door de staatssecretaris is bovendien misleidend. Het GGD-onderzoek legt aan jongeren de vraag voor of zij "homoseksualiteit normaal" vinden. Hierbij gaat het om de neiging, de daad en niet de persoon. De staatssecretaris insinueert dit wel, door te doen voorkomen dat de acceptatie van homoseksuele personen daalt. Dit is typische lhbt-framing: 'conservatieven staan homo's naar het leven'. Alsof het een persoonlijke aanval is. Dit doet de lhbt-beweging om twijfelaars mee te krijgen: je bent als zinnig persoon toch niet tegen homoseksuele mensen?

Bestel nu gratis: De waarheid over homoseksualiteit

3. Homoseksualiteit is een zonde

Het christendom accepteert homoseksuele handelingen niet. Die zijn strijdig met Gods wet en scheppingsontwerp voor man, vrouw en huwelijk. Het doel van de staatssecretaris om acceptatie te bevorderen, ja zelfs op te dringen aan scholen, staat haaks op Gods wil. Het bedreigt bovendien de christelijke godsdienstvrijheid van scholen. Hier maakt Gezin in Gevaar zich al enige tijd hard voor, en hier moeten wij voor blijven strijden. We hebben enige tijd geleden een petitie gelanceerd: “Stop de afbraak van Artikel 23. Behoud de vrijheid van onderwijs!” Klik HIER om deze petitie te tekenen.

Laatst bijgewerkt: 27 augustus 2024 09:18

Doneer