Mariëlle Paul blijft ook in het nieuwe kabinet werkzaam bij het ministerie van Onderwijs. Zij degradeert echter van minister naar staatssecretaris van Onderwijs.
Demissionair minister Mariëlle Paul ‘gedegradeerd’ tot staatssecretaris van Onderwijs
Mariëlle Paul werd na het vertrek van Dennis Wiersma demissionair minister van Onderwijs. In het nieuwe kabinet onder beoogd premier Schoof behoort deze functie toe aan Eppo Bruins. Paul ‘degradeert’ tot staatssecretaris – een beter klinkende titel dan ‘onderminister’ van Onderwijs. Wie is zij ook alweer? Gezin in Gevaar frist uw geheugen op.
Mariëlle Paul
Mariëlle Paul werd in 1966 geboren in Nederland als kind van Pakistaanse immigranten, die daar deel uitmaakten van de katholieke minderheid. Na haar studie Internationaal Recht werkte ze bij verschillende bedrijven in het management. De toenmalige demissionair onderwijsminister vertelde in een interview met Wij Nederland dat ze opnieuw de nadruk wil leggen op basisvaardigheden in het onderwijs. “Goed kunnen rekenen, schrijven en lezen is belangrijk om mee te kunnen doen in de samenleving,” aldus Paul.
Lees ook: Nieuw kabinet nu al de mist in met staatssecretaris voor 'Emancipatie'
Geen lhbt-activist…
Toen het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een aantal jaren terug een plan aankondigde om discriminatie en racisme in deze sectoren tegen te gaan, was Paul niet enthousiast. Ze twitterde destijds: “Laten we eens beginnen met elk kind goed leren lezen, schrijven en rekenen. Dat zorgt pas echt voor gelijke kansen.” Tegelijkertijd steunde ze wel het idee van 'jezelf kunnen zijn' en plaatste ze op ‘coming-out dag’ een feestelijke regenboogvlag op haar X-profiel. Ook tekende zij namens de VVD de ‘Regenboogverklaring'.
...maar wel voor ‘emancipatie’
Staatssecretaris van Onderwijs Mariëlle Paul is wel kritisch op reformatorische scholen die het homohuwelijk afwijzen en het heeft er alle schijn van dat ze hier verandering in wil brengen. Volgens haar is het afwijzen van het homohuwelijk in strijd met de ge-lhbtiseerde Grondwet. Daarnaast heeft ze zich uitgesproken tegen thuisonderwijs, en heeft aangegeven de leerplichtige leeftijd te willen verlagen naar vier jaar. Het lijkt erop dat ze van mening is dat de overheid, en niet de ouders of scholen, moet bepalen hoe kinderen worden onderwezen, vooral over maatschappelijke en religieuze kwesties.
Boos op Gezin in Gevaar
Het zal niet als een verrassing komen dat de nieuwe staatssecretaris geen fan is van Gezin in Gevaar. Ze noemde onze succesvolle flyeractie tijdens de Week van de Lentekriebels “onacceptabel”. Uit haar reactie ontstaat het beeld dat zij de flyers niet onder ogen gehad heeft, maar afgaat op het schuimbekken van lhbt-activisten. Wij hadden namelijk niets anders gedaan dan een overzichtelijke flyer gemaakt met “Tien redenen om de Week van de Lentekriebels van scholen te weren”, en die naar alle basisschooldirecteuren gestuurd. Daar is niets “onacceptabel” aan. Laten we hopen dat zij onder gezag van de nieuwe minister van Onderwijs Eppo Bruins bijdraait en de legitieme kritiek van bezorgde ouders over seksuele indoctrinatie door Rutgers en andere lhbt-lobbyclubs serieus zal nemen.
--
Een principieel, niet een persoonlijk standpunt
Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).
Laatst bijgewerkt: 14 juni 2024 15:01