Premier Dick Schoof
Kabinet-Schoof debuteert in de Kamer: wat kunnen we verwachten op gezinsdossiers?
Het nieuwe kabinet heeft zijn eerste debatten gevoerd met de Tweede Kamer. Wat kunnen we komende jaren verwachten op dossiers als onderwijsvrijheid en de fiscale achterstelling van kostwinners? Wij zetten het voor u op een rij.
Vrijheid van onderwijs
“Artikel 23 van de Grondwet blijft ongewijzigd”, zegt het hoofdlijnenakkoord van dit kabinet. Onderwijsminister Eppo Bruins staat bekend als voorstander van de vrijheid van onderwijs. Tijdens de Kamerdebatten van deze week is artikel 23 geen onderwerp van debat geweest.
Kabinet wil 'antirechtstatelijk onderwijs' bestrijden
Helemaal gerust kunnen we echter niet zijn, want onder dit kabinet wordt de “burgerschapsopdracht” aangescherpt. Burgerschapskunde is een Paard van Troje om lhbt en gender in scholen te krijgen. Het kabinet overweegt ook “onwenselijke en excessieve elementen als antidemocratisch en antirechtstatelijk onderwijs verder in te perken”. De tendens is bij politici maar ook ambtenaren om het christelijk standpunt over homoseksualiteit als “antirechtstatelijk” aan te merken.
Lees ook: Artikel 23 op de helling: ministerie van Onderwijs wil ouderrechten ondergraven
Het nieuwe kabinet belooft in het regeerakkoord een herziening van het lesmateriaal. Kerndoelen worden “fors verminderd” en de seksuele voorlichting wordt meer afgestemd op de leeftijd van kinderen. Dit volgt op veelbesproken artikelen van Gezin in Gevaar, die onthulden hoe de Week van de Lentekriebels kinderen aanzet tot zelfbevrediging, zelfs in groepsverband.
Kabinetslid Paul weigert seksuele indoctrinatie te stoppen
Staatssecretaris Mariëlle Paul (VVD) is belast met het primair en secundair onderwijs in kabinet-Schoof. Toch weigert zij het regeerakkoord uit te voeren. Tijdens haar hoorzitting gaf Paul, die in het vorige kabinet de Lentekriebels verdedigde, aan “niets anders” te gaan doen en zelfs “meer van hetzelfde” te willen doen.
Lees ook: Nieuwe petitie roept Wilders op om lhbt-promotend kabinetslid terug te fluiten
Waar is Wilders?
Opmerkelijk genoeg heeft de Tweede Kamer staatssecretaris Paul niet aangesproken op haar werkweigering. Zijn de PVV-Kamerleden wel wakker? Waar is de scherpe uithaal van Geert Wilders, die zo graag afgeeft op “gendergekte”? Waarom horen we BBB-leidster Caroline van der Plas niet?
Fiscale discriminatie van kostwinners
Een ander dossier is de fiscale discriminatie van kostwinners. Om vrouwen de arbeidsmarkt op te jagen, worden eenverdieners zwaarder belast en krijgen tweeverdieners fiscale voordelen. Eenverdieners betalen tot wel zeven keer zoveel belasting als tweeverdieners. Gezinnen waarbij vader de kost verdient en moeder voor de kinderen zorgt, worden door dit fiscaal feminisme zwaar gestraft.
Kabinet gaat niets doen
Het nieuwe kabinet gaat geen einde maken aan deze achterstelling van kostwinners. Tijdens de Kamerdebatten vestigde de SGP de aandacht op deze discriminatie, maar het kabinet kwam niet over de brug met maatregelen. Positief nieuws is wel dat Pieter Omtzigt een stevige vinger in de pap heeft in dit kabinet. Omtzigt staat kritisch tegenover de fiscale discriminatie van eenverdieners.
Dilan Yeşilgöz
Bij de Kamerdebatten is er ook veel niet besproken. Sleutelwoorden als “lhbt” en “homoseksualiteit” bleven onvermeld. Alleen de VVD geeft bij monde van fractievoorzitster Dilan Yeşilgöz aan “absoluut” werk te maken van wetten voor “homo-emancipatie”.
Lees ook: Nederlander klaagt gender‘kliniek’ aan: ‘overhaast transgender verklaard’
Veel hangt af van BBB en PVV
De VVD is uiterst links als het aankomt op lhbt, gender en school-indoctrinatie. Coalitiepartners PVV en BBB zijn veel minder te porren voor genderpropaganda van staatswege. Veel zal afhangen van hun bereidheid om kind en gezin effectief te verdedigen.
Laatst bijgewerkt: 6 juli 2024 16:58