Hoe Rutgers schoolleiders traint tegen ouderlijke kritiek op de Lentekriebels: 'Laat je eigen agenda even weg'

Interne documenten van Rutgers laten zien hoe ver de organisatie gaat om ouders te bewerken voor de Week van de Lentekriebels.

Hoe Rutgers schoolleiders traint tegen ouderlijke kritiek op de Lentekriebels: 'Laat je eigen agenda even weg'

Rutgers voelt de hete adem van ouders in de nek hijgen. De organisatie achter de controversiële Week van de Lentekriebels traint schooldirecteuren om ouderlijk protest weg te masseren.

Gezin in Gevaar krijgt Rutgers-documenten doorgespeeld

Rutgers weigert aan media én Gezin in Gevaar inzage in het eigen materiaal, maar een direct beroep op onze achterban levert veel informatie op. Waaronder interne documenten waarmee Rutgers schoolleiders traint. Geraffineerde gesprekstactieken worden aangeleerd om ouders te manipuleren.

"Laat je eigen agenda even vallen"

Neem de training “Ontspannen omgaan met onvrede”. Als een ouder komt klagen over de Lentekriebels, raadt Rutgers de directeur een misleiding aan: “laat je eigen agenda even vallen”. Met psychologiserende vragen (“vanwaar je opmerking?”) en “kalmeringszinnen” moeten ouders tot bedaren gebracht worden.

Rutgers training 1

Een slide uit een Rutgers-training voor schoolleiders.

Principiële bezwaren worden genegeerd

De retorische technieken van Rutgers gaan voorbij aan de principiële bezwaren van ouders. Deze bezwaren worden grotendeels genegeerd en gepasseerd om een ‘gedeelde grond’ te bereiken – een punt waarop ouders voldoende bewerkt zijn om de leerkracht maar haar gang te laten gaan.

Rutgers ziet ouder als vat vol emoties

Als ouder is het ergerniswekkend dat je in Rutgers-materiaal wordt afgeschilderd als vat vol emoties die gemanipuleerd moet worden met gesprekstechnieken. Ten diepste wordt je geweten niet serieus genomen.

Rutgers training 2

Rutgers weet hoe weinig geliefd de Lentekriebels is: vooraankondigingen van de week worden "impopulaire voorstellen" genoemd.

Ouders zetten druk

Tegelijk is het positief dat Rutgers de druk voelt van ouders, die door Gezin in Gevaar gevoed worden met feiten. De tijd is voorbij dat Rutgers zomaar wegkwam met het aanzetten van kinderen tot zelfbevrediging.

Voorbeeldbrief voor bezwaarde ouders

Rutgers wil via schooldirecteuren de ouders bewerken, zodat de seksuele indoctrinatie van kinderen kan doorgaan. Gezin in Gevaar wil omgekeerd de propaganda stoppen door ouders te steunen in hun gewetensbezwaar. Hier leest u 5 tips en krijgt u een voorbeeldbrief om bezwaar te maken bij de schooldirecteur:

Lees ook: 5 dingen die u als ouder kunt doen tegen de Week van de Lentekriebels

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 5 maart 2024 16:05

Doneer