Disney zet regenboogduikvlucht door: gaat eigen Pride-evenement organiseren

Disney zet regenboogduikvlucht door: gaat eigen Pride-evenement organiseren

THEMA'S:

Wat doe je als piloot als je de grond snel ziet naderen? Precies, je richt de stuurknuppel nog verder naar voren en verhoogt je snelheid. Dat lijkt althans de strategie te zijn van Disney, het grootste en machtigste entertainmentbedrijf ter wereld. Met groot enthousiasme kondigden ze deze week aan een pride-evenement te organiseren - voor alle leeftijden. Dit terwijl de lhbt-obsessie van de afgelopen jaren de entertainmentgigant enorm veel geld en klandizie heeft gekost. Wat drijft het ooit zo onschuldige en kindvriendelijke Disney om dit destructieve beleid voort te zetten?

Kinderen tot twee jaar gratis

Tijdens de jaarlijkse zogenaamde ‘pride-maand’ zal Disney meerdere pride-evenementen organiseren. Op 13 en 15 juni zullen hoofdpersonages als Mickey Mouse en Donald Duck tijdens deze “Disney pride nites” in regenboogkledij op de parken in Parijs, Orlando en andere locaties te zien zijn. Ook zal er een “Pride-nite dansclub” zijn waar iedereen, zowel dragqueen als kleuter, welkom is om te komen dansen. De schandalig dure kaartjes zijn te koop voor volwassenen en kinderen vanaf drie jaar. Kinderen tot twee jaar kunnen gratis naar binnen.

Disney Pride Nite

Advocaat en lhbt-activist Sidney Smeets looft het lhbt-kinderevenement van Disney. Voormalig D66-Kamerlid Smeets is openlijk beschuldigd van het seksueel benaderen van minderjarige jongens.

De ‘gay-days’ van Disney

Ondanks het gepoch van Disney op Twitter dat het pride-evenement in juni de allereerste is die ze organiseren, is het zeker niet voor het eerst dat ze openlijk steun verlenen aan de lhbt-beweging. Al sinds begin jaren ’90 vinden daar al zogenaamde ‘gay-days’ plaats. Tijdens deze dagen komen aanhangers van de lhbt-ideologie uit alle hoeken van de wereld samen om hun alliantie tegen de Schepper te vieren. Ook wordt er buiten dit feest om op het park allerlei regenboogprullaria verkocht. Daarnaast hebben er de laatste jaren vanuit andere organisaties verscheidene pride-evenementen plaatsgevonden op de Disney-parken. Zij hebben deze niet alleen gedoogd maar zelfs gevierd. Met het organiseren van dit eigen pride-evenement in juni is de laatste twijfel weg dat Disney als bedrijf de lhbt-ideologie volledig onderstreept.

Lees ook: Waarom het boek “Irreversible Damage” het ‘transgenderen’ van kinderen niet zal stoppen

Meer tegenslagen voor Disney

Het is geen geheim dat hun films, een grote uitgavenpost voor Disney, de laatste jaren fors verlies draaien. Dit is voor een belangrijk deel te wijten aan de duidelijk ideologische boodschap van de films. Hun agenda om lhbt-gerelateerde zonden te normaliseren – en niet het tot leven brengen van een goed verhaal – is de hoogste prioriteit geworden van Disney. In de totaal geflopte film Strange World van november vorig jaar speelde voor het eerst een openlijk homoseksuele jongen de hoofdrol. Het voegde niets toe aan het plot en diende puur een ideologisch doel. Ook de film Lightyear van de uitgemolken ToyStory-serie is een voorbeeld van de ideologische kaping van Disney. In deze kinderfilm zijn kort twee zoenende vrouwelijke personages te zien.

Disney moet dokken

Ron DeSantis, de gouverneur van Florida waar het entertainmentbedrijf een van de grootste vestingen heeft, is hier allerminst van gediend. Hij heeft vanwege de schaamteloze lhbt-indoctrinatie en andere kindonvriendelijke acties van Disney de voordelige belastingovereenkomst van de entertainmentreus ingetrokken. Dit betekent het einde van de 55-jarige uitzonderingspositie van het entertainmentbedrijf. Nu zal Disney fors meer belasting moeten betalen dan voorheen. Door hun ideologische vooringenomenheid is Disney dus financieel flink in de problemen geraakt. Dit blijkt wel uit het feit dat de entertainmentgigant begin deze maand maar liefst 7000 medewerkers heeft moeten ontslaan.

Lees ook: Verenigde Staten wijzigt koers omtrent transgenderisme

Verblind door de regenboog

Ondanks de tegenslagen en lage opkomst van hun films gaat Disney met het organiseren van pride-evenementen op hun parken onverminderd door met hun regenboogpropaganda. Met het ontslag van Bob Chapek, voormalig directeur van Disney, leek het bedrijf onder leiding van Robert Iger een nieuwe koers in te slaan. Dit bleek ijdele hoop. De medewerkers van Disney zijn blijkbaar bereid om een van de grootste en rijkste bedrijven van de wereld te offeren aan hun progressieve agenda. Dit is geen speculatie. Vorig jaar lekte nog een interne video die alle twijfel over de “niet heel geheime homoseksuele agenda” van Disney deed wegnemen. In deze video is te horen hoe Disneys producenten de kinderprogramma’s doorspekken met ‘seksuele diversiteit’ en genderneutraal taalgebruik.

Overgegeven aan onreinheid

Deze blinde obsessie voor het onreine en immorele doet denken aan waar de Apostel Paulus over schrijft in het eerste hoofdstuk van de Romeinenbrief. Hij beschrijft daarin dat God de harten van hen die het ‘geschapene vereren in plaats van de Schepper’ heeft ‘overgegeven aan onreinheid’ (Rom. 1:23-26). De Apostel noemt hier homoseksualiteit expliciet als voorbeeld. Vermoedelijk doelde hij in de brief op de met blindheid geslagen inwoners van Sodom. Na die Goddelijke ingreep bleven zij namelijk, dronken van begeerte, zoeken naar de deur waarachter de engelen verbleven (Gen. 19:11). Want ieder die zijn of haar blik moedwillig afwendt van de God van het licht, is gedoemd om in het duister te blijven tasten. Maar zoals Paulus ook zelf ondervond kan zelfs van de hardnekkigste rebel de ogen geopend worden.

Bestel nu gratis: De waarheid over homoseksualiteit

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 24 april 2023 11:59

Doneer