Volgens Verus heerste er “paniek en heisa” over de Week van de Lentekriebels.
Christelijke onderwijsvereniging: ‘ouders erg kritisch op de Lentekriebels’
Na de ophef over de Week van de Lentekriebels heeft een teamleidster in het basisonderwijs een klankbordgroep opgericht. Daarover schrijft Verus, de vereniging van christelijk onderwijs. Gezin in Gevaar heeft dit jaar volgens hen “het stof behoorlijk doen opwaaien” rond de Lentekriebels. Wat blijkt? Veel ouders zijn bepaald niet te spreken over de seksuele indoctrinatie van Rutgers.
Week van de Lentekriebels
Tijdens de jaarlijkse themaweek over seksualiteit – dit jaar was dat van 4 tot 8 maart – stelt Rutgers basisschoolkinderen bloot aan perverse ideeën en beeldmateriaal. Piepjonge kinderen wordt middels propagandistische boekjes voorgehouden dat ook zij weleens van het andere geslacht zouden kunnen zijn. Anderen krijgen diepgaande instructies over zelfbevrediging en expliciete plaatjes van geslachtsdelen voor hun neus.
Lees ook: Jonge ouders schrikken van de Week van de Lentekriebels: “Het is nog erger dan ik dacht”
Ouders hielden kinderen thuis
Gezin in Gevaar luidde hier de noodklok over, met veel verontwaardigdheid bij ouders tot gevolg. “Het werd zelfs zo erg, dat ouders hun kinderen ziekmeldden”, zo vertelt de teamleidster van een basisschool aan Verus. Volgens haar waren er bij ouders ook “zorgen over of hun kinderen hier wel aan toe waren.” Een andere eis van de ouders van die school was dat bij sommige onderdelen jongens en meiden gescheiden zouden worden.
School zal voortaan beter luisteren naar ouders
De volgende editie van de Week van de Lentekriebels zal er op die school anders uit gaan zien. “We hebben afgesproken dat leerkrachten en teams rekening houden met de input van ouders, maar ook tegelijkertijd trouw blijven aan de kerndoelen”, laat de teamleidster weten. Ook leverden ouders kritiek op het misleidende ‘inclusieve’ karakter van Paarse Vrijdag. Er zijn namelijk ook genoeg anderen die “worden buitengesloten om wie ze zijn.” Te denken valt natuurlijk aan conservatieve christenen die zelfs worden ontslagen vanwege hun opvattingen.
Niet de staat, maar de ouders
Het feit dat scholen vragen om de inspraak van ouders omtrent de invulling ‘seksuele vorming’, is een stap in de goede richting. Dit soort gevoelige onderwerpen behoort immers toe aan het gezag van de ouders, en niet van de staat. Het feit dat scholen desondanks verplicht worden om hier aandacht aan te geven, brengt vooral christelijke scholen in een lastige positie. Het valt te hopen dat het nieuwe kabinet een voorbeeld neemt aan deze school door te luisteren naar de zorgen van ouders, en niet naar het gedram van lhbt-activisten.
Laatst bijgewerkt: 21 juni 2024 16:43