Wat zegt het regeerakkoord over onderwijsvrijheid, gender en lhbt?

Partijleiders Caroline van der Plas, Pieter Omtzigt en Dylan Yesilgöz luisteren naar Geert Wilders tijdens de presentatie van het nieuwe regeerakkoord.

Wat zegt het regeerakkoord over onderwijsvrijheid, gender en lhbt?

THEMA'S:

Het nieuwe regeerakkoord is klaar. Wat wordt komende vier jaar de koers rond gender, lhbt en artikel 23? Wij zetten het voor u op een rij.

Seksuele indoctrinatie op scholen: het roer gaat om

In de Rutte-jaren kondigde ieder regeerakkoord een nieuwe ronde van seksuele indoctrinatie in het onderwijs aan. “Hoop, lef en trots”, zoals het ‘hoofdlijnenakkoord’ nu heet, gooit het roer om: “Doelen over relationele en seksuele voorlichting zijn neutraal en beter toegesneden op de leeftijd van leerlingen, in het bijzonder in het basisonderwijs.” De kerndoelen, waarin scholen verplicht worden tot het onderwijzen van ‘respect’ voor seksuele diversiteit, worden “fors verminderd”.

Lees ook: Wat kun je als ouder doen tegen kerndoel 38 (‘respectvol omgaan met seksuele diversiteit’)?

Onze inzet werpt vruchten af

Dit is een trendbreuk zoals we die nog nooit hebben gezien in de Nederlandse politiek, waarin zelfs vermeend ‘conservatieve’ kabinetten als Balkenende II en Rutte I kritiekloos de seksuele WHO-agenda uitvoerden. De koerswijziging komt na jaren van aanhoudend actievoeren van Gezin in Gevaar, dat als enige burgerbeweging de confrontatie aangaat met de lhbt-lobbyisten van Rutgers tijdens de Week van de Lentekriebels. Met voldoening zien we dat ons actievoeren de seksuele indoctrinatie in het defensief dringt.

Onderwijsvrijheid gaat niet op de schop

De vrijheid van onderwijs is volgens het regeerakkoord een “grondrecht” en “moet worden beschermd”. Artikel 23 wordt niet aangepast, wel wordt gekeken naar het inperken van “onwenselijke en excessieve elementen als antidemocratisch en anti-rechtstatelijk onderwijs.” Het komende kabinet wil daarnaast meer toezicht op informeel onderwijs, waar catechese ook onder valt. Dat kan raken aan de christelijke godsdienstvrijheid.

Geen plechtige beloften om lhbt-lobbyplannen uit te voeren

Gender en lhbt worden opgedrongen via het onderwijs, maar ook via cultuur en media. Onder Rutte committeerden kabinetten zich aan gedetailleerde plannen om meer homoseksuelen op tv te krijgen. Het regeerakkoord van Rutte IV ging zelfs zover door te beloven “zorgvuldig” het Regenboogakkoord van lhbt-lobbyisten als het COC uit te voeren. Zulke beloften ontbreken geheel in het nieuwe regeerakkoord. Het komend kabinet zal zich minder makkelijk als verlengstuk van de gesubsidieerde lhbt-lobby laten gebruiken.

Lees ook: Regeerakkoord: Rutte IV belooft "zorgvuldig" de lhbt-agenda uit te voeren

Gezinsbeleid

Het regeerakkoord laat flinke steken vallen in het gezinsbeleid. Nergens lezen we over het stimuleren van gezinsvorming en het ophogen van het geboortecijfer, absoluut noodzakelijk om de demografische winter van Nederland af te wenden. We kunnen wel asielzoekers buitenhouden, maar als we zelf geen kinderen krijgen, dan houdt ons land op te bestaan.

Fiscale discriminatie van kostwinners

Kostwinners betalen tot wel zeven keer meer belasting dan tweeverdieners. Een bewuste keuze van opeenvolgende kabinetten, die hiermee vrouwen de arbeidsmarkt op willen dwingen. Wie niet meewil in dit feminisme wordt dus fiscaal gestraft. Het regeerakkoord kondigt geen maatregelen aan om deze discriminatie te beëindigen.

Minister, stop de fiscale bestraffing van het kostwinnersgezin!

Lange strijd

Gezin in Gevaar strijdt al jaren tegen het opdringen van seksualiteit in het onderwijs. Het is een strijd met veel tegenstand, laatst nog van de VVD en Mollie. Bovendien een strijd die soms eenzaam is, omdat zelfs gelijkgezinde journalisten hun steun alleen privé kunnen uiten, uit angst voor ontslag. De angstcultuur zit diep en wordt in stand gehouden door lhbt-activisten die het geweld en het dreigement niet schuwen.

Lhbt-subsidiereuzen

De grootste vijand is evenwel de wanhoop: het gevoel dat je de gesubsidieerde reuzen als Rutgers en COC niet kunt verslaan. Een gevoel dat versterkt wordt als je merkt hoezeer media deze subsidieclubs in bescherming nemen tegen het kritisch onderzoek dat zij als journalisten zélf zouden moeten doen.

Week van de Lentekriebels

Iedere neiging tot wanhoop is nu verdwenen. Onze acties tegen de Week van de Lentekriebels maakten deze indoctrinatieweek het onderwerp van gesprek aan de formatietafel. Met als resultaat een regeerakkoord dat een begin maakt met het terugdraaien van de seksuele indoctrinatie. Voor dit ene punt mogen we verheugd en dankbaar zijn. Deo gratias!

Laatst bijgewerkt: 16 mei 2024 23:02

Doneer