Voormalige transgender doet boekje open over transitiespijt: “zij boden mij testosteron aan”

Bij een uitzending van Ongehoord Nieuws vond voor het eerst in Nederland een Tv-discussie plaats tussen onder andere een transgender en iemand die in de-transitie is. Dat is iemand die terug is gekomen op zijn of haar transitievergissing. (Beeld: NPO)

Voormalige transgender doet boekje open over transitiespijt: “zij boden mij testosteron aan”

THEMA'S:

Als het in de media over het transgenderisme gaat is er maar één narratief dat aandacht krijgt: de ‘bevestigende’ kant. Daar is nu verandering in gekomen. In de uitzending van Ongehoord Nieuws (ON) komt voor het eerst ook de andere kant aan bod. Een van de gasten identificeerde zich vroeger als transgender. Zij weet van binnenuit hoe gevaarlijk het transgenderwereldje is.

Zelfverklaarde ‘transgender’ kritisch op de Lentekriebels

Erlynne (vroeger bekend als Erland) Bakkers “had altijd al het gevoel dat er iets niet klopte”. Maar toen therapie niet hielp besloot hij op middelbare leeftijd als Erlynne door het leven te gaan. Dit was naar eigen zeggen “voor mij de weg die ik moest gaan.” Toch is de transgender niet te spreken over het feit dat jonge kinderen dit soort onderwerpen op school voorgeschoteld krijgen tijdens de Week van de Lentekriebels bijvoorbeeld. “Het is volledig doorgeschoten”, aldus Bakkers. Toch is hij wel in de waan dat hij écht een vrouw is. Opvallend genoeg benadrukt hij de verschillen tussen de geslachten: “mannen en vrouwen zijn toch zo ongelooflijk anders.”

Lees ook: Man-vrouw verschillen: de doodsteek voor de genderideologie

Jonge vrouw in een identiteitscrisis

Maria is een vrouw die gedetransitioneerd is. Met andere woorden, ze is een vrouw die zich een tijdje man gewaand heeft, maar is bij zinnen gekomen. Ze probeert nu “comfortabel te worden met het vrouw-zijn.” Ze werd als vierjarig meisje uit Zuidoost-Azië geadopteerd door Nederlanders. Rond die tijd begon de genderdysforie. In april 2021 kondigde ze op 27-jarige leeftijd aan om voortaan als ‘Marnix’ door het leven te gaan. Ze vond veel aansluiting bij een groep jonge vrouwen die eveneens aan genderdysforie lijden. “Zij boden mij testosteron aan”. Dit zorgde ervoor dat ze een zwaardere stem kreeg en meer lichaamshaar. Even leek het alsof ze op weg was om ‘man’ te worden.

Uitgekotst door de ‘transgemeenschap’

Alles veranderde voor Maria toen ze haar biologische moeder ontmoette. “Waar ben ik dan mee bezig?”, bedacht ze zich geschrokken. Genderdysforie is volgens haar vaak een symptoom van onderliggende problematiek. Een ander belangrijk aspect waardoor mensen zich scharen onder de regenboogvlag is de gemeenschapszin. “Het zorgt dat jonge mensen die met depressie kampen… dat die zich niet meer alleen voelen.” Na haar transitie laat die gemeenschap haar overigens vallen als een baksteen. Ze is daar nu niet meer welkom. “Ik werd te kritisch”.

Bestel gratis: Genderboek

“Binnen één of twee maanden zouden m’n borsten eraf gaan”

Tijdens de uitzending van Ongehoord Nieuws komt ook nog iemand anders met transitiespijt aan het woord. Het blijkt een meisje van zeventien jaar die naar eigen zeggen gediagnostiseerd is met borderline, PTSS en genderdysforie. “Ik ben het levende bewijs dat een diagnose echt niet altijd hoeft te kloppen”, begint ze haar verhaal. Op haar elfde ging het meisje een medisch traject in. Na drie (!) gesprekken werd het toen dertienjarige meisje ‘transgender’ verklaard. Ze kreeg puberteit-blokkerende hormonen toegediend en ging aan de testosteron. “Binnen één of twee maanden zouden m’n borsten eraf gaan”, vertelt ze in het TikTok-filmpje. Gelukkig kwam ze op tijd tot inkeer omdat ze tot de ontdekking kwam dat ze zich opeens wel prettig voelde als meisje – ondanks alle testosteron. Dit bewijst nog maar eens hoe kwetsbaar de zelfbeleefde identiteit van tienermeiden is.

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 16 april 2024 17:15

Doneer