Ouders strijden tegen seksualisering op scholen: 'Dit is een marxistische aanval op onze kinderen'

Ouders laten de seksuele indoctrinatie van hun kinderen niet gebeuren, maar komen in verzet.

Ouders strijden tegen seksualisering op scholen: 'Dit is een marxistische aanval op onze kinderen'

THEMA'S:

De huidige ophef over grafische en obscene inhoud in schoolbibliotheken is bloedserieus. Vraag het maar aan de hoofdinspectrice van scholen in Prosper, Texas (VS). Een recent artikel in de Wall Street Journal ("Texas District Spars Over Bid to Remove Books," 30 juni 2022) belicht dit conflict, dat in schooldistricten in het hele land wordt weerspiegeld.

Ouders vechten terug tegen woke

Ouders raken meer betrokken bij het moreel veilig maken van hun scholen voor hun kinderen. De komst van massale hoeveelheden woke en grafisch materiaal maakt hun werk moeilijk. Maar ouders vechten terug en winnen, tot grote ergernis van de woke schoolbestuurders.

Onschuld van kinderen beschermen

Nog niet zo lang geleden aanvaardden schoolbibliothecarissen het idee dat één van hun belangrijkste taken het beschermen van de onschuld van kinderen was. Tot voor kort stuurden ouders hun kinderen naar school in het vertrouwen dat de bibliotheek geen corrumperende invloed zou hebben. Er zijn genoeg boeken in de wereld dat kinderen alles kunnen leren wat ze nodig hebben zonder aan het kwaad te worden blootgesteld.

Bestel gratis: Genderboek

Uitfilteren van schadelijke boeken

Onder dergelijke omstandigheden behoorde het uitfilteren van boeken met schadelijke en ongepaste boodschappen tot de taak van de schoolbibliothecaris. Uitgevers van kinderboeken brachten dergelijke boeken niet uit, uit angst voor een reactie van hun beste klanten.

Drag queens lezen voor

In de wereld van vandaag wordt dergelijke zorg niet langer in acht genomen. Nu is er een woke poging om kinderen te corrumperen. Onschuld lijkt niet meer voor te komen in het vocabulaire van de modernist. Dat is de enige mogelijke verklaring voor de houding van de American Library Association (ALA) ten opzichte van Drag Queen Story Hours en hun gretigheid om kinderen bloot te stellen aan grafische beelden en immorele onderwerpen die kinderen onmogelijk kunnen begrijpen.

Lees ook: Ophef rond 'Drag show' met kinderen in Dallas: "Geperverteerde volwassenen"

1.100 boeken verwijderd

Gelukkig zijn ouders zich bewust geworden van de realiteit van deze inspanningen. En links heeft het in de gaten. Een groep die opkomt voor de vrijheid van meningsuiting, PEN America, geeft toe dat schooldistricten in het hele land het afgelopen jaar meer dan 1.100 boeken uit schoolbibliotheken hebben verwijderd.

Snelle bevolkingsgroei

Een dergelijk conflict woedt binnen het Prosper Independent School District. Prosper ligt aan de noordelijke rand van het grootstedelijk gebied Dallas-Fort Worth-Arlington. Zoals veel delen van de Lone Star State Texas, groeit het snel - de bevolking is verdrievoudigd tussen 2010 en 2020. Met zeventien nieuwe woningbouwprojecten in de planning, zal die groei niet snel stoppen.

Minister, stop het opdringen van seksualiteit op onze scholen!

Veel tijd in bibliotheken

Ik ben nog nooit in Prosper geweest, maar ik heb wel veel tijd doorgebracht in schoolbibliotheken. Op de middelbare school heb ik daar vaak geluncht, liever dan in de cafetaria. Tijdens mijn onderwijsloopbaan wist ik dat een goede verstandhouding met de bibliothecaris veel voordelen kon opleveren, dus deed ik altijd mijn best in die richting.

Ideologen onder de schoolbibliothecarissen

De schoolbibliothecarissen die ik kende waren een gemengd gezelschap. Sommigen behandelden de bibliotheekcollectie alsof het hun persoonlijk eigendom was. Een paar van hen waren luie leraren op zoek naar een nest. Sommigen waren ideologen. De ideologen zijn het gevaarlijkst. In navolging van de American Library Association (ALA) zien zij hun baan als een cultureel evenwichtspunt.

"Agenten van de verandering" op het platteland

Deze tendens is vooral sterk bij schoolbibliothecarissen in plattelandsgebieden, die zichzelf soms aanwijzen als de "agenten van de verandering" in hun gemeenschappen. In veel van deze plattelandsdistricten is er het minste toezicht op de beslissingen van individuele bibliothecarissen. Er is niemand op districtsniveau aangewezen die veel tijd besteedt aan het toezicht op de boeken op de planken.

Controverse is laatste wat schooldirectrice nodig heeft

Uit het jaarverslag van de PISD blijkt dat er nieuwe lagere en middelbare scholen in aanbouw zijn. Nog eens drie basisscholen, een middelbare school en een middelbare school zijn "in aantocht". Hoofdinspectrice Holly Ferguson zit dus ongetwijfeld in een wervelwind van bouw en aanwervingen. Een controverse over bibliotheekboeken is het laatste wat ze nodig heeft.

Ouders vormen Politiek Actie Comité

Maar dat is precies wat Ferguson heeft. Ze vatte de situatie samen vanuit haar perspectief voor de WSJ. "Het is al twee jaar een nachtmerrie. Politiek is in de klas gekomen, en dat had nooit plaats in een school." Toen in de bibliotheken van de Prosper-scholen aanstootgevende titels verschenen, vormden bezorgde ouders de Prosper Citizen Group. Zij organiseerden zichzelf als een Politiek Actie Comité (PAC) en eisten dat de boeken verwijderd zouden worden.

Lees ook: Wet bescherming 'homohuwelijk' kan overheid VS dwingen polygamie te erkennen

Laat alles maar over aan de 'experts'

Hoofdinspectrice Ferguson is niet gecharmeerd van de groep, haar leden, of haar eisen. De onderwijspolitici benadrukken dat zij de experts zijn, de volwassenen in de kamer, als het ware. "Het is onze taak om ons zorgen te maken over de kinderen," vertelde dr. Ferguson arrogant aan de WSJ, waarin hij de rollen definieerde. "Hun taak is zich zorgen te maken over hun kind.... Ze willen hun politieke of religieuze overtuigingen op elk kind in dit district toepassen."

"Marxistische aanval op onze kinderen"

De voorzitter van het PAC reageerde. "Deze verontrustende push om kinderen te seksualiseren of diegenen te verdedigen die dat doen, ziet eruit en voelt aan als een cultureel marxistische aanval op onze kinderen, onze stad en de volgende generatie... en daar zullen we niet mee instemmen."

Minister, stop de fiscale bestraffing van het kostwinnersgezin!

Links wil hoofdinspectrice dwingen tot woke

Terwijl de hoofdinspectrice de hele controverse wil laten verdwijnen, zal de "politiek" van links haar waarschijnlijk dwingen de slechte beslissingen van de bibliothecarissen te ondersteunen. Als ze iets anders doet, belandt haar naam op de lijst van "boekverbanners". Ze zou het wel eens kunnen opnemen tegen de woke opinie, de ALA, de lerarenvakbonden en, waarschijnlijk, de lokale media. De gevolgen voor haar carrière zouden immens kunnen zijn.

Dit artikel is een vertaling van "Parents Win Battles to Remove Obscene Materials from School Libraries" en verscheen eerder op tfp.org.

Laatst bijgewerkt: 9 augustus 2022 05:59

Doneer