Wet bescherming 'homohuwelijk' kan overheid VS dwingen polygamie te erkennen

Senator Ted Cruz was een van degenen die zich afvroeg of het terugdraaien van Roe vs. Wade door het Hooggerechtshof niet ook gevolgd moest worden door het terugdraaien van het 'homohuwelijk'. (Foto: Gage Skidmore via Flickr, CC BY-SA 2.0)

Wet bescherming 'homohuwelijk' kan overheid VS dwingen polygamie te erkennen

THEMA'S:

Uit angst dat het Amerikaanse Hooggerechtshof het ‘homohuwelijk’ als federaal recht zal terugdraaien, heeft het Huis van Afgevaardigden met 267 tegen 157 een wet aangenomen die het ‘huwelijk’ voor stellen van gelijk geslacht moet beschermen.

Wetsvoorstel leidt tot polygamie

Naast de meeste Democraten stemden ook 47 Republikeinen voor de wet. De wet moet nog langs de Senaat. Grotendeels over het hoofd gezien is echter het feit dat de zogenaamde Respect for Marriage Act (HR 8404) de federale overheid ook zou dwingen polygamie te erkennen als en wanneer een staat dit legaliseert.

HR8404 sloopt bescherming van het echte huwelijk

HR 8404 is ingediend als onderdeel van de pogingen van de Democraten om de angst aan te wakkeren voor de herziening door het Hooggerechtshof van Roe v. Wade (de uitspraak die in 1973 abortus mogelijk maakte, maar die onlangs inderdaad werd herzien). HR 8404 zou – indien ook de Senaat de wet aanneemt - de al lang bestaande (maar niet gehandhaafde) Defense of Marriage Act ongedaan maken, die het huwelijk in de federale wetgeving als een verbintenis tussen man en vrouw erkende en de rechten van de staten beschermde om hetzelfde te doen

Bescherm kinderen tegen seksuele indoctrinatie door COC!

Federale staat moet elk ‘huwelijk’ erkennen

Bovendien zou HR 8404 ertoe leiden dat federaal elk ‘huwelijk’ wordt erkend dat legaal door een staat wordt voltrokken; en elke staat dwingen elk ‘huwelijk’ van een andere staat te erkennen dat gesloten wordt "tussen twee individuen", zonder rekening te houden met "het geslacht, het ras, de etniciteit of de nationale herkomst van die individuen".

Intrekking ‘homohuwelijk’ voorlopig hypothetisch

Democraten verkopen het wetsvoorstel als een manier om ervoor te zorgen dat homoseksuele verbintenissen niet worden beïnvloed door een hypothetische toekomstige uitspraak van het Hooggerechtshof die de uitspraak Obergefell vs. Hodges tenietdoet, waardoor alle vijftig staten in 2015 gedwongen werden om ‘huwelijken’ tussen mensen van hetzelfde geslacht te erkennen. Conservatieven, variërend van rechter Clarence Thomas tot senator Ted Cruz, hebben opgeroepen om de uitspraak te heroverwegen, maar er is geen serieuze verwachting dat een dergelijke zaak binnenkort het Hooggerechtshof zal bereiken.

Erkenning van huwelijk tussen meer dan twee personen

Vreemd genoeg is de "twee individuen"-taal van HR 8404 alleen van toepassing op staten, niet op de federale regering. Dus terwijl staten alleen elkaars ‘huwelijken’ tussen mensen van gelijk geslacht zouden moeten erkennen, zou de federale overheid elke nieuwe ‘huwelijksregeling’ die een staat bedenkt, zoals een huwelijk van meer dan twee personen, moeten erkennen.

Dit bericht is in aangepaste vorm met toestemming overgenomen van LifeSiteNews.

Laatst bijgewerkt: 23 juli 2022 07:04

Doneer