Nederlands Dagblad promoot homoseksualiteit met godslasterlijke ‘koffiepraat’

Nederlands Dagblad promoot homoseksualiteit met godslasterlijke ‘koffiepraat’

THEMA'S:

“Dit is Dick En Daniël Geloven Het Wel, van het Nederlands Dagblad. Koffiepraat over kerk en christelijk geloven.” Zo begint de podcast van Dick Schinkelshoek, chef redactie geloof en kerk bij het Nederlands Dagblad en Daniël Gillissen, adjunct-hoofdredacteur. De uitzending van 26 maart is getiteld “Wat heeft het vrouwelijk orgasme de kerk te zeggen?”. ‘Koffiepraat’ is nog te veel eer voor deze ronduit vulgaire uitzending.

Hendro Munsterman

Hendro Munsterman, Vaticaan-watcher voor het ND, belt vanuit Frankrijk in de uitzending in om te praten over het recent uitgesproken verbod van het Vaticaan op het zegenen van homorelaties. Al snel blijkt dat Munsterman een theologische acrobaat is die volstrekt in beton gegoten katholieke leerstellingen ombuigt om zondige vleselijke begeerten goed te praten en zelfs te zegenen.

Nederland heeft nood aan een Nationaal Actieplan tegen Pornografie!

Bepaalde priesters ontkennen de katholieke leer

De mannen bij de podcast vinden het maar wat prachtig dat bepaalde priesters de geldende leer opzijschuiven en toch homorelaties zegenen. Munsterman: “Ik heb zelf ook al eens deelgenomen aan een zegening van een huwelijk van twee vrouwen, dat deed dan een Nederlandse priester, maar dat werd niet aan het bisdom verteld, het werd vaak oogluikend toegestaan”. Hij vertelt ook dat in Duitsland 2.600 pastores hebben aangegeven gewoon door te gaan met homozegeningen.

Godslasterlijke uitspraken

“Wordt hiertegen ingegrepen?”, wordt Munsterman gevraagd. “Nee, ik denk het niet”, is zijn antwoord. Volgens hem is de boodschap van de paus tegen individuele homoseksuelen ‘God houdt van jou zoals je bent, God wil dat jij gelukkig bent zoals je bent en God wil dat jijzelf gelukkig bent met hoe God jou geschapen heeft’. Ofwel: God heeft de homoseksuele mens gewoon zo geschapen! Het meest verwerpelijke – ja godslasterlijke – van de podcast is nog wel dat Munsterman redeneert dat homoseksuele handelingen “ook meewerken aan Gods plan met de wereld, dat dat ook binnen Gods heilsgeschiedenis zijn plaats kan hebben”.

Lees ook: Zal de VN 'LGBTQ+-haatgroepen' op een zwarte lijst zetten?

Heilige Schrift laat geen ruimte voor twijfel

Munsterman prijst de homoseksueel actieve mens de hemel in, terwijl de Heilige Schrift ondubbelzinnig het tegenovergestelde doet: “Ontuchtplegers, afgodendienaars, overspelers, schandknapen, mannen die met mannen slapen, dieven, hebzuchtigen, dronkaards, lasteraars en rovers zullen het Koninkrijk van God niet beërven.” (1 Kor. 6:10).

Quo vadis, Nederlands Dagblad?

Het Nederlands Dagblad geeft echter ruim baan aan de boodschap van Munsterman. Van “Aangaande mij en mijn huis, wij zullen de Heere dienen” is de krant afgezakt naar “christelijke betrokkenheid” tot ronduit godslasterlijke publicaties. Veel citaten uit de podcast waren volstrekt ongeschikt om hier af te drukken. Het zou niet verrassen als abonnees massaal hun ongenoegen kenbaar maken. Nederlands Dagblad, dwaal niet!

Bestel gratis: Seksuele indoctrinatie in schoolboeken

Laatst bijgewerkt: 28 november 2023 09:40

Doneer