Jonge politicus ondervindt: wie lhbt tegenspreekt, krijgt de volle intolerantie

Thomas Vink. Bron afbeelding: waalwijk.sgp.nl.

Jonge politicus ondervindt: wie lhbt tegenspreekt, krijgt de volle intolerantie

THEMA'S:

De vrijheid om jezelf te zijn. Dat is waar de lhbt-beweging naar zegt te streven. De 21-jarige politicus Thomas Vink ondervindt het tegendeel.

Dreigementen uit "progressieve hoek"

Vink was fractievolger van de SGP in de gemeenteraad van Waalwijk. Een vrij onopvallende functie. Toch kreeg de politicus geregeld dreigementen, “uitsluitend uit de progressieve hoek”. De druppel die de emmer deed overlopen, kwam in november. Nadat Vink tijdens een gespreksavond de hoop had uitgesproken “dat Waalwijk bewaard blijft voor deze woke-ideologie”, gingen D66 en GroenLinks tekeer in de gemeenteraadsvergadering. Daarop kwamen zoveel bedreigingen, dat Vink besloot op te stappen.

Foto's van afgebrande huizen

Helaas past de bedreigingen aan het adres van Vink in een breder kader van lhbt-intimidatie. Recent werd de campagne Gezin in Gevaar telefonisch bedreigt door lhbt-activisten. Die stuurden foto’s van afgebrande huizen, met de heldere boodschap: jullie pand is het volgende dat in vlammen opgaat. Eerder werd vuurwerk gesmeten, vandalisme gepleegd en satanische leuzen gescandeerd bij het kantoor van Gezin in Gevaar.

Lees ook: Zal de VN 'LGBTQ+-haatgroepen' op een zwarte lijst zetten?

Christenvervolging voor wie lhbt tegenspreekt

Het establishment knijpt een oogje toe, of werkt zelfs mee aan het intimideren van Nederlanders die kritiek uiten op lhbt. Zo kreeg onderwijsbestuurder Wim de Kloe ambtenaren van het ministerie van Onderwijs op zijn dak, omdat hij als privépersoon (!) de Nashville-verklaring had getekend. Kerken die de christelijke leer uitdragen dat seksualiteit alleen voor man en vrouw is, krijgen gemeentelijke overheden op hun dak. We kunnen hier gerust spreken van christenvervolging van staatswege.

Geweten klaagt de zonde aan

Waar komt deze intolerantie vandaan? Homoseksuele handelingen zijn ernstige zonden, oordeelt de Heilige Schrift en de Kerk. Het geweten, door de zondeval geschonden maar niet verdwenen, klaagt die aan. Daarom proberen de verstokte zondaren de stem van hun geweten stil te krijgen, door iedereen die op de zonde wijst onmiddellijk het zwijgen op te leggen.

Bestel nu gratis: De waarheid over homoseksualiteit

Extra intolerantie

Thomas Vink krijgt nog een extra portie intolerantie, omdat hij zelf homoseksuele neigingen heeft maar celibatair leeft. Uit de Bijbel "haal ik uit dat een relatie niet voor twee mannen of vrouwen is", zei de politicus vorig jaar in een interview. "Het kan soms wel lastig zijn dat ik op die manier mijn leven door moet. Maar ik heb mijn geloof en de Bijbel. Die vertellen mij dat God het zo bedoelt."

Onterende driften

Homoseksuele verleiding weerstaan en celibatair leven - het is een zwaar kruis, maar het is een kruis dat mensen door de genade Gods kunnen dragen. De verstokte zondaar hoort dat natuurlijk niet graag. Hij wordt liever ontslagen van morele verantwoordelijkheid. Liever krijgt hij te horen dat er nu eenmaal geen ontsnappen is aan de begeerte. Is dit vrijheid om 'jezelf te zijn'? Eerder de schijnvrijheid om je over te geven aan "onterende driften" (Rom. 1:26).

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 4 januari 2023 13:54

Doneer