De Engelse transgenderbeweging stort in na kritisch rapport over 'Dutch approach'

Groot-Brittannië keert zich tegen de mishandeling van geslachtsverwarde kinderen met puberteitsblokkers, na een kritisch rapport over de 'Dutch approach'.

De Engelse transgenderbeweging stort in na kritisch rapport over 'Dutch approach'

THEMA'S:

Is het mogelijk dat het transgendertij net zo snel verdwijnt als het kwam?

Gemengde reacties op Cass-rapport

De impact van het Cass-rapport is internationaal, maar de reacties zijn gemengd. Nederland verwierp “zelfidentificatie” met een grote meerderheid, maar Zweden en Duitsland keurden het goed. Het Canadese establishment beweerde dat de bevindingen “transfoob” waren en de Amerikaanse lhbt-activisten negeerden deze bevindingen op vergelijkbare wijze. Sommige mensen zullen pas wakker worden als de rechtszaken dienen.

Lees ook: Zelfs VN-rapporteur begroet stopzetting puberteitsblokkers

Britten drukken op stopknop

In Groot-Brittannië lijkt het Cass-rapport echter een kantelpunt te zijn. De “genderklinieken” in Schotland hebben het voorschrijven van puberteitsremmers (die de National Health Service in Engeland volledig heeft verboden buiten klinische tests om) gepauzeerd. De NHS [het Britse zorgstelsel, red.] heeft ook aangekondigd dat in het kielzog van het Cass-rapport, een onafhankelijke review van volwassen “genderklinieken” zal worden uitgevoerd (hoewel Hilary Cass, die momenteel geen gebruik kan maken van het openbaar vervoer vanwege veiligheidsoverwegingen, niet de leiding zal nemen).

Weg met begrippen als "mensen met eierstokken"

De NHS verspilt geen tijd met het terugdraaien van de veranderingen die er de afgelopen tien jaar zijn ingeslopen. Zorgminister Victoria Atkins kondigt volgens de Telegraph deze week wijzigingen aan in de NHS-wet met betrekking tot patiëntenrechten en een consultatieperiode van acht weken. Het lijkt erop dat deze veranderingen eigenlijk een terugkeer naar de norm zullen zijn, waarbij termen als “borstvoeding” en “mensen met eierstokken” worden verboden ten gunste van de sekse-specifieke termen die eerder werden gebruikt.

Lees ook: Bioloog tegen de genderideologie: zelfs de bacterie is binair

Het begrip "vrouw" is verdreven

Zoals ik de afgelopen jaren op deze plek heb gemeld, zijn verwijzingen naar vrouwen langzaam maar zeker verwijderd van websites en medische documenten van de NHS, zelfs over vrouwspecifieke onderwerpen zoals baarmoederhalskanker, eierstokkanker en menopauze.

Bescherming van vrouwen

De Telegraph noemde de komende veranderingen een “harde aanpak van transgenderideologie in ziekenhuizen”. De aanpak zal onder andere verbieden dat mannen met een transgenderidentificatie behandeld worden in ziekenhuisafdelingen voor vrouwen van hetzelfde geslacht; de “privacy en bescherming” van vrouwen en meisjes waarborgen; en patiënten het recht geven om te vragen en te krijgen dat alle “intieme zorg wordt uitgevoerd door iemand van hetzelfde biologische geslacht”. De NHS was eerder gezwicht voor de eisen van transgenderactivisten om mensen toegang te geven tot faciliteiten op basis van hun geslacht.

Volg GIG op Telegram

Minister steunt onderzoek naar infiltratie transgenderisme in zorg

Kemi Badenoch, de minister voor vrouwen en gelijkheid, is nog een stap verder gegaan door een volledig openbaar onderzoek te steunen naar de “alomtegenwoordige invloed” van de “transgenderideologie in de NHS”. Een regeringsbron vertelde de Telegraph: “De regering is duidelijk geweest dat biologische sekse ertoe doet, en vrouwen en meisjes hebben recht op de bescherming en privacy die ze nodig hebben in alle zorgomgevingen. Onze voorgestelde updates van de NHS grondwet zullen patiënten het recht geven om intieme zorg en accommodatie van hetzelfde geslacht aan te vragen om hun veiligheid, privacy en waardigheid te beschermen.”

'De capitulatie wordt teruggedraaid'

Volgens Maya Forstater, die werd ontslagen omdat ze tegen de genderideologie was, een rechtszaak won wegens onrechtmatig ontslag en de campagneorganisatie Sex Matters oprichtte, zijn deze komende veranderingen een “belangrijke stap” in de richting van het terugdraaien van de “capitulatie van NHS England voor de eisen van genderextremisten, die het beleid en de praktijk heeft geschaad, voor wijdverspreide verwarring heeft gezorgd en de patiëntenzorg heeft geschaad”.

Belangrijke stappen

Er is nog veel te doen - de uitgangspunten van de transgenderbeweging zijn geïnfiltreerd in bijna elke grote instelling in de Westerse wereld. Maar de zuivering van de National Health Service en de formele wijziging van de NHS-wet om ervoor te zorgen dat deze terugkeer naar het gezonde verstand blijvend is, zijn belangrijke stappen - vooral omdat deze stappen andere instellingen zullen aanmoedigen hetzelfde te doen.

Lees ook: Wat komt er na de transgenderrevolutie?

Transgenderisme raakt Engeland kwijt

Het afwijzen van termen als “borstvoeding” en “mensen met eierstokken” door de NHS geeft aan de rest van de samenleving aan dat deze termen niet “officieel” of “medisch” of “correct” zijn - het zijn ideologische termen bedoeld om een specifiek begrip van de wereld af te dwingen. De transgenderbeweging heeft het Verenigd Koninkrijk van de ene op de andere dag veroverd. Ze kan Engeland nog sneller kwijtraken.

Dit artikel verscheen eerder op lifesitenews.com.

Laatst bijgewerkt: 4 mei 2024 07:35

Doneer