SGP’er zegt waarheid over echtscheiding, mag niet van libertijnen

SGP’er zegt waarheid over echtscheiding, mag niet van libertijnen

De SGP van het Friese Dantumadiel is in het nieuws, met een kritisch filmpje over de gevolgen van echtscheiding.

"Vreselijk al die echtscheidingen"

Lijsttrekker Tom Bakker: “Vreselijk al die echtscheidingen, wat een ellende komt daar allemaal uit voort. Psychische problemen, ziekteverzuim, werkloosheid, financiële problemen, om dan nog maar te zwijgen over opvoedingsproblemen.'' En: ''Ja echtscheidingen gaan altijd ten koste van de kinderen, vraag het maar aan de meesters en juffen op school. Met kinderen uit gebroken gezinnen is bijna altijd iets aan de hand.”

"Diep schamen!"

De reacties van de libertijnen op sociale media waren niet mals: “Koefnoen in Damwâld, dat was mijn eerste reactie bij dit filmpje!''. En: ''Je moet je diep en diep schamen! Wat een onzin.”

Veel ellende

Terwijl Bakker gewoon gelijk heeft. Er komt veel ellende voort uit echtscheidingen. Onderzoek na onderzoek bewijst dat. Het Nederlands Jeugd Instituut schrijft dat kinderen “vooral in de eerste twee jaar na de scheiding verschillende aanpassingsproblemen te vertonen." "In de periode direct na de scheiding blijken kinderen vaak angst, verdriet, boosheid verminderde concentratie op school en slaapproblemen te vertonen”.

NPO, stop met het seksualiseren van kleine kinderen!

Heuse opsomming

Bij de lange termijngevolgen komt het Nederlands Jeugd Instituut met een heuse opsomming:

  • een lager eindniveau van de opleiding
  • minder inkomen
  • een groter risico op depressie
  • een groter risico op alcohol- en drugsgebruik
  • een zwakkere band met de ouders
  • een grotere scheidingsrisico

Meer risico dan bij overlijden

Amerikaans onderzoek toont aan dat kinderen na echtscheiding meer risico lopen op drugsgebruik, psychiatrische aandoening en depressie dan na het overlijden van een ouder. ‘Wat een ellende komt daar allemaal uit voort’, dat is nog zacht gezegd van de SGP-lijsttrekker!

Bekijk hier het filmpje:

Laatst bijgewerkt: 23 november 2023 16:51

Doneer