Sabotage-actie tegen Gezin in Gevaar

Sabotage-actie tegen Gezin in Gevaar

THEMA'S:

Linksextremisten hebben op zaterdagmorgen 8 december een sabotagepoging uitgevoerd op het terrein van Casa Nova in de Heilig Landstichting bij Nijmegen. Zij hadden het toegangshek met kettingen afgesloten en het slot vernield. Het doel was Gezin in Gevaar, dat kantoor houdt op Casa Nova, te verhinderen deel te nemen aan de Mars voor het Leven, de grote jaarlijkse demonstratie voor het ongeboren leven in Den Haag. De sabotagepoging miste echter doel: Gezin in Gevaar was al vertrokken.

Verklaring op internet

Over de breedte van de toegangspoort lieten de gemaskeerde vandalen een leus achter, die zich tegen de bescherming van het ongeboren leven keert: ‘Jouw god is niet de baas in mijn buik’. In een verklaring op internet lieten de linksextremisten bovendien weten dat de actie ook gericht was tegen de stichting Civitas Christiana, waarvan Gezin in Gevaar samen met prolife-campagne Stirezo onderdeel is. Civitas Christiana zet zich in voor de verdediging van de Nederlandse christelijke beschaving. De linksextremisten nemen aanstoot aan de uitgangspunten daarvan: traditie, familie en privébezit.

‘Gevaar voor het gezin’

De linksextremisten zijn verbolgen over de acties die Gezin in Gevaar onderneemt. Die blijken, zoals zij schrijven, uit “picket-lines bij voorleesmiddagen over tolerantie door een drag-king en -queen, acties tegen zoenende mannen op een reclameposter (van SuitSuppy), pickets bij de Gay Pride, deelname aan de organisatie van de anti-abortus Mars voor het Leven en ga zo maar door." Ook hekelen de vandalen dat Gezin in Gevaar “LHBTQIA+" ziet "als een totalitaire ideologie en discussies over gender als een gevaar voor het gezin.”

Bestel gratis: Seksuele indoctrinatie in schoolboeken

‘Kinderachtig en onvolwassen’

De linksextremisten lieten het niet bij de sabotageactie tegen de Mars voor het Leven. Op de volgende zondag drongen ze opnieuw illegaal het terrein van Casa Nova binnen en hielden daar op klaarlichte dag een satanistisch vormgegeven ‘rave-party’, waarvan ze een video op YouTube hebben geplaatst. “Hoe kinderachtig en onvolwassen dit ook overkomt, ik vind het zorgelijk dat dit blijkbaar allemaal zomaar kan”, zegt Hugo Bos, campagneleider van Civitas Christiana. “Haatzaaien, demonstraties van andersdenkenden belemmeren en inbreuk plegen op eigendommen zijn serieuze misdrijven.”

‘Verwerpelijk gedachtegoed’

Bos wijst erop dat het niet de eerste keer is dat linksextremisten tegen Civitas Christana illegale activiteiten ontplooien. Eerder al, in de nacht van 24 op 25 oktober, braken zij in op het terrein van Casa Nova en lieten toen marxistisch propagandamateriaal achter met abject totalitair gedachtegoed. In een poster die ze op de voordeur bevestigden, stelden ze huneisen: afschaffing van het gezin en het privébezit. “Je zou denken dat na alles wat dit verwerpelijk gedachtegoed de afgelopen eeuw heeft aangericht, het wel definitief op de vuilnisbelt zou liggen”, aldus Bos. “Net als het nationaal-socialisme. Wel, in Nijmegen blijkbaar nog niet.”

Aangifte

“Uit hun propagandamateriaal blijkt wel dat onze acties deze linksextremisten hoog zitten”, zegt Hugo Bos. “Dat is alleen maar mooi. Het blijft echter wel zorgelijk dat de overheid deze haatgroepen niet beter in de gaten houdt. Met hun intimidatie- en sabotageacties vormen zij een bedreiging van het vrije publieke debat. Wij laten ons er niet door beïnvloeden, maar anderen mogelijk wel.” Bos voegt daaraan toe dat hij "concrete aanwijzingen" heeft wie de inbrekers geweest zijn, en die te zullen meenemen in de aangifte.

Laatst bijgewerkt: 23 november 2023 17:24

Doneer