Onderwijsassistent Benny gaat in hoger beroep tegen lhbt-ontslag

Benny Elwuar reageerde voor de camera van Family7 op het vonnis dat zijn ontslag door een christelijke school bevestigde. (Foto: screenshot Family7)

Onderwijsassistent Benny gaat in hoger beroep tegen lhbt-ontslag

Benny Elwuar tekent hoger beroep aan tegen zijn ontslag. De 63-jarige onderwijsassistent werd door het Insula College aan de kant gezet, nadat hij weigerde mee te doen aan Paarse Vrijdag.

Benny Elwuar

Al 18 jaar is Benny onderwijsassistent aan het Insula College in Dordrecht. Een geliefd figuur bij leraren en leerlingen. Tot Paarse Vrijdag op 9 december 2022. Activisten van de gesubsidieerde Gay Straight Alliance drongen aan hem een paars armbandje op. Benny weigerde en gaf desgevraagd als reden de Heilige Schrift: Romeinen 1: hoe mensen de "natuurlijke omgang met de tegennatuurlijke verwisseld" hebben. Meermaals werd Benny geprovoceerd, bijvoorbeeld door het zoenen van homoseksuelen voor zijn neus.

Kantonrechter bevestigde ontslag

Dit antwoord, en de trui met Keep Calm. Jesus is coming, was onverteerbaar voor activisten van de Gay Straight Alliance. Zij gaven Benny aan bij de locatiedirecteur. Die schorste hem op staande voet, waarna ontslag volgde. De kantonrechter heeft dit ontslag bevestigd. Zij rekende hem aan dat hij met journalisten gepraat had. Terwijl het overgrote deel van de media juist negatief over Benny schrijft. En een verdachte in beginsel het recht heeft om vrijuit over zijn zaak te spreken.

Steun Benny in de rechtszaak tegen zijn ontslag

Maar Benny gaat in hoger beroep

De kantonrechter ging voorbij aan de grove schending door de school van Benny's vrijheid van godsdienst en meningsuiting. Deze principes zijn in het geding. Daarom heeft Benny besloten in hoger beroep te gaan. Met een advocaat die gespecialiseerd is in de vrijheid van godsdienst en meningsuiting. De verwachting van de advocaat is dat het Gerechtshof, dat het beroep in behandeling neemt, veel meer oog zal hebben voor de principiële kant van de zaak.

Steun van Gezin in Gevaar

Gezin in Gevaar steunt Benny bij de rechtsgang, door zijn advocaatkosten te betalen. Als Benny zijn zaak wint, dan is dat een grote overwinning voor hem maar ook voor de vrijheid van godsdienst. Het zou een pijnlijke nederlaag zijn voor de lhbt-lobby, die steeds meer christenen vervolgt. De zaak zal naar verwachting eind dit jaar voorkomen bij het Gerechtshof.

Op het Gezin in Gevaar Congres van 29 april sprak Benny over zijn zaak:

Laatst bijgewerkt: 17 november 2023 14:05

Doneer