NOS pusht kinderen om illegale hormoonpillen te bestellen

NOS pusht kinderen om illegale hormoonpillen te bestellen

THEMA'S:

Publieke omroep NOS maakt een video waarin illegale zelfmedicatie voor transgender-kinderen besproken wordt. Maar in plaats van een dringende waarschuwing aan kinderen om zich hiermee niet in te laten, is het item goedkeurend en aanmoedigend. En dat niet alleen, de omroep geeft kinderen zelfs advies hoe ze de illegale pillen eenvoudig kunnen bemachtigen.

Video’s voor kinderen

Het YouTube kanaal NOS Stories richt zich op kinderen van 13 t/m 18 jaar. Bijvoorbeeld met een video getiteld ‘WAAROM is mijn SCHOOLKANTINE zo duur?’ en een reeks filmpjes waarin docenten en bekende Nederlanders vertellen over het eindexamen. Veel van de items gaan over racisme, seksualiteit, klimaat, en gender-thematiek, kortom, alle linkse stokpaardjes. En er is een lange video met de kop ‘ILLEGALE medicijnen zijn mijn enige UITWEG. De waarheid over transgenderzorg.’

Zelfmedicatie als oplossing

Daarin komen kinderen aan het woord die zich niet thuis voelen in hun lichaam en in ‘transitie’ willen, dus jongens die graag meisje willen zijn en andersom. Het probleem, volgens de presentatoren, is de veel te lange wachtlijst voor deze kinderen. Daardoor zouden ze depressief of zelfs suïcidaal worden. De oplossing: zelfmedicatie door online pillen (zoals hormoonblokkers) te bestellen.

Bestel gratis: Genderboek

Normalisering gendertransitie

Dat de publieke omroep, die in wezen neutraal moet zijn, een linksradicaal thema als gendertransitie normaliseert in een video voor kinderen, is al bizar. Maar de NOS gaat nog een enorme stap verder. Presentatrice Nisrine Sahla laat zien op welke websites je illegaal medicijnen, zoals het vrouwelijke geslachtshormoon Progesteron, kunt bestellen. De namen van de websites komen daarbij duidelijk in beeld. Sahla vertelt uit welke landen deze geneesmiddelen komen (Thailand, Brazilië, India), hoe je de bestelling plaatst en hoe je kunt betalen: met cryptomunten of met een bankoverschrijving.

Zelfmedicatie ‘supermakkelijk’

Er is ook een legale optie, vervolgt Sahla, maar die kost meer geld. Daarvoor moet je naar een bepaalde website, waarvan ze de naam noemt, waar je een recept kunt bestellen dat vervolgens door een dokter ergens in Europa, bijvoorbeeld Roemenië, wordt getekend. Daarmee kun je bij een apotheek in de buurt de medicijnen ophalen. “Zelfmedicatie is dus supermakkelijk te fixen,” zegt de voice-over.

NOS zelfmedicatie transgender Sahla

NOS-presentatrice Nisrine Sahla legt aan jonge kijkers uit hoe en waar ze illegale hormoonblokkers kunnen bestellen.

Testosteronremmer

Een van de jongens mag laten zien welke hormoonpillen hij precies gebruikt. Het zijn er drie: oestrogeen, een testosteronremmer en Progesteron. Illegaal besteld dus, via internet. Andere jongeren in het filmpje, tussen de 14 en 16 jaar, zeggen met zelfmedicatie te willen beginnen. Een van hen zegt: ik wilde met zelfmedicatie beginnen, want het alternatief is zelfmoord plegen.

Wel even langs de huisarts

Hormoonarts Christa van Bunderen mag als deskundige haar mening geven over de illegale zelfmedicatie. Pillen uit het buitenland kunnen gevaarlijk zijn omdat je niet weet wat er precies in zit, zegt ze voorzichtig, maar het grootste probleem is dat deze jongeren niet de juiste begeleiding krijgen bij het gebruik van de ‘transitiepillen’. Met het slikken van medicatie waardoor kinderen soms onherstelbare schade toebrengen aan hun lichaam, is dus niets mis, zolang ze dat maar onder begeleiding, bijvoorbeeld van haarzelf, doen. De voice-over bevestigt: “Zelf online medicatie kopen en gebruiken wordt dus zeker niet aangeraden, maar als je dat dan toch doet, praat erover met je arts.”

Lees ook: EO schudt christelijke veren definitief af en gaat ‘woke’

Bloedtesten laten doen

De presentatrice vat aan het eind de boodschap van het filmpje ook nog even samen: “Conclusie: Iedereen snapt de wanhoop. Maar er zitten wel gevaren aan zelfmedicatie gebruiken, dus als je het toch wilt doen, schakel dan in ieder geval je huisarts in. Die kan je dan misschien helpen met bijvoorbeeld bloedtesten om je gezondheid in de gaten te houden.”

Verminking van hun lichaam

De NOS maakt zich in deze weerzinwekkende video ronduit schuldig aan kindermisbruik en grooming, door kinderen die de puberteit nog niet eens doorlopen hebben, actief te adviseren hoe ze hun lichaam door farmaceutische middelen kunnen verminken, in de ijdele hoop daarmee hun geestelijke verwarring op te lossen.

NOS zelfmedicatie transgender websites

Duidelijk in beeld komt een lijst met bedrijven waar kinderen illegaal pillen kunnen bestellen. De namen zijn door Gezin in Gevaar zwartgemaakt.

Schimmige Roemeense dokters

Natuurlijk is het feit dat de omroep illegale zelftoediening van hormonen niet op afkeurende maar juist instemmende manier behandelt in een video voor kinderen al een schandaal. Maar wat nog veel erger is, is dat de NOS daarbij precies laat zien hoe kinderen aan hormoonpillen kunnen komen door de illegale websites met naam en toenaam in beeld te brengen, uitleg te geven over de wijze van bestellen en betalen, en het verkrijgen van recepten met hulp van schimmige Roemeense dokters als volstrekt legitiem voor te spiegelen.

Tegenwerping huichelachtig

De enige tegenwerping die aan bod komt, dat pillen uit het buitenland mogelijk gevaarlijk kunnen zijn, is huichelachtig. Want als dat zo is, waarom dan precies aangeven welke landen deze pillen verstrekken, welke websites je moet bezoeken en hoe je kunt betalen? Nee, je kunt niet anders dan concluderen dat het filmpje van de NOS ten doel heeft om kinderen die op zoek zijn naar illegale zelfmedicatie actief op weg te helpen. Voor hoeveel verwoeste kinderlevens zal de omroep straks verantwoordelijk zijn?

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 29 juni 2022 16:37

Doneer