Meisje gedwongen zich om te kleden bij ‘transgendertje’ van negen jaar

Screenshot van website RK bassischool de Tweemaster (locatie Koers) in Huizen. Let op logo linksboven, waarin een lhbt-regenboog is verwerkt (rechtsonder uitvergroot).

Meisje gedwongen zich om te kleden bij ‘transgendertje’ van negen jaar

THEMA'S:

Een meisje (9) uit groep vijf moet zich na het zwemmen omkleden met een jongetje dat zich een meisje waant. Hetzelfde geldt voor de gymnastiekles.

Gesprek met schooldirectie

Het meisje voelt zich hier erg onveilig bij. Toen zij dit haar moeder vertelde, Jessica Kakiay-Yavuz (40) kwam die direct in actie. Zij vroeg een gesprek aan bij de schooldirectie van de zich als Rooms-katholiek aanduidende basisschool de Tweemaster in Huizen. Als moeder maakt zij er bezwaar tegen, zoals ze op Facebook schrijft “dat je als 9 jarig meisje (in de pre puberteit) geen rechten meer hebt. Dat gaat ons een stapje ver….”

‘Transgender’ van negen…

Ook hekelt de moeder het feit dat bij het jongetje al van een “transgender” wordt gesproken, terwijl hij pas negen jaar oud is. Van de school kreeg ze echter te horen: “Ons dochtertje moet zich maar aanpassen, en als optie een andere school gaan zoeken…..”. Het kan toch niet zo zijn dat de ‘rechten’ van vermeende transgenders boven die van gewone kinderen gaan, zo vraagt de moeder zich af.

Teken tegen de Week van de Lentekriebels

‘Genderinclusiviteitsbeleid’

Na een eerste gesprek liet de directrice van de school weten dat moeder de situatie maar moest accepteren en dat een vervolggesprek geen meerwaarde zou hebben. Daar bleef het niet bij. Ook kreeg de moeder voor de voeten geworpen: “Het lijkt erop dat je het beleid van de school aan het ondermijnen bent. Ik wil je vragen hiermee te stoppen en/of andere keuzes te maken.” Over het “genderinclusiviteitsbeleid” van de school kan blijkbaar niet gediscussieerd worden.

Aanbod ‘voorlichting’ genderproblematiek

Wel bood de school aan mevrouw Kaikay-Yavus bij te willen scholen. “Als ik dat wilde kon ik wel voorlichting krijgen”, vertelt ze in De Telegraaf, “zodat ik begrip zou krijgen voor de ‘lastige situatie waar gender- en seksediverse mensen mee te maken hebben’. Heel vernederend.” Ze voegt eraan toe de indruk te hebben dat veel ouders het met haar eens zijn “maar niet hun mening over deze kwestie durven te geven.”

‘Kleedkamer voor ons rode lijn’

Intussen is de ophef haar dochtertje niet in de koude kleren gaan zitten. Het meisje gaat al niet meer naar de gymnastiekles. “Zij voelt er zich niet fijn bij als ze zich moet omkleden waar een jongen bij is. Dit is natuurlijk niet een situatie waar je als ouders in wilt zitten. We zijn al weken van slag, de kwestie laat me niet los.” Niettemin: “De kleedkamer is voor ons een rode lijn. Meisjes moeten meisjes kunnen blijven en niet op zo’n jonge leeftijd al met transgenderprobleematiek geconfronteerd worden.”

Gomarus, hou stand tegen lhbt-vervolging!

Achterstelling normaliteit

De problemen in Huizen en op andere scholen zijn een gevolg van het feit dat de wetgever gezwicht is voor de lhbt- en transgenderlobby en via de aanscherping in 2021 van de Burgerschapswet scholen wettelijk verplicht heeft om mensen met geslachtelijke wanen zich op school ‘veilig’ te laten voelen. In de praktijk heeft dit opgedrongen burgerschapsonderwijs tot resultaat dat mensen en kinderen met een normale geslachtelijke ontwikkeling bij hen achtergesteld worden, zoals ook het geval in Huizen weer laat zien. Overigens heeft de school bewust voor de lhbt-koers gekozen, gezien het logo, waarin een regenboog is verwerkt.

Ware epidemie

De genderideologie, die het idee verspreidt dat geslacht niet primair een biologisch gegeven is, maar een vrije keuze, is in enkele decennia uitgegroeid tot een ware epidemie die veel slachtoffers maakt, met name onder jonge mensen. Het is een pervertering van de scheppingsorde, waarvan de indeling in mannelijk en vrouwelijk fundamenteel is. Echte genderdysforie (het gevoel in het verkeerde lichaam te zitten) komt als authentieke psychiatrische stoornis slecht zeer zelden voor. De katholieke Kerk stelt de genderideologie en de bestuurlijke manoeuvres om die te verspreiden en in wetgeving vast te leggen, met name vanuit VN-organen, al sinds het einde van de vorige eeuw aan de kaak.

Laatst bijgewerkt: 26 september 2023 07:10

Doneer