Mariëlle Paul weigert in kabinet seksuele indoctrinatie te herzien

Staatssecretaris van Onderwijs Mariëlle Paul heeft laten weten dat ze de D66-koers wil blijven varen in het kabinet-Schoof. Ze blijkt niet alleen maling te hebben aan het regeerakkoord, maar ook aan de zorgen van bezorgde Nederlandse ouders.

Mariëlle Paul weigert in kabinet seksuele indoctrinatie te herzien

THEMA'S:

“Ik ga niks anders doen dan ik het afgelopen jaar heb gedaan.” Dat liet VVD-staatssecretaris van Onderwijs Mariëlle Paul weten tijdens de hoorzitting vorige week. Het was haar antwoord op de vraag van Jan Paternotte (D66) wat haar koers zou zijn omtrent seksuele ‘voorlichting’. Ze vindt het belangrijk dat “kinderen en jongeren in vrijheid ‘zichzelf’ kunnen zijn”. Dat zal ze “blijven uitdragen en steunen”. Ze staat naar eigen zeggen voor “meer van hetzelfde”.

D66-roer gaat om

Het regeerakkoord laat een belangrijke verschuiving zien aangaande seksuele indoctrinatie in het onderwijs. “Doelen over relationele en seksuele voorlichting zijn neutraal en beter toegesneden op de leeftijd van leerlingen, in het bijzonder in het basisonderwijs”, zo schrijven de partijen. Dat is een duidelijke verandering ten opzichte van het vorige kabinet. Onder kabinet-Schoof wordt het streven dat kinderen ‘respect krijgen’ voor seksuele diversiteit “fors verminderd”.

Lees ook: Nederlander klaagt gender‘kliniek’ aan: ‘overhaast transgender verklaard’

“Úren gepraat over Lentekriebels”

Deze klinkende overwinning is echter niet bereikt zonder slag of stoot. PVV en BBB staan tegenover VVD en NSC als het gaat om het beschermen van kinderen tegen seksuele indoctrinatie, bijvoorbeeld van Rutgers tijdens de Week van de Lentekriebels. Gezin in Gevaar stuurde daarom tijdens de formatiegesprekken alle belangrijke bewijsstukken op. En met succes: volgens het Algemeen Dagblad werd er tijdens de onderhandelingen “úren gepraat over Lentekriebels”.

Mariëlle Paul

De keuze voor Mariëlle Paul als staatssecretaris van Onderwijs is in het licht van deze nieuwe koers van kabinet-Schoof opmerkelijk. Als minister van Onderwijs tekende ze als een van de weinigen het zogenaamde ‘regenboogakkoord’. Ze heeft zich meermaals kritisch uitgelaten over christelijke scholen die het zogenaamde ‘homohuwelijk’ afwijzen. Dit acht zij in strijd met de ge-lhbtiseerde Grondwet.

Regenboog stembusakkoord

Staatssecretaris van Onderwijs Mariëlle Paul (midden) tekende namens de VVD het zogenaamde “Regenboog Stembusakkoord”. Opvallend genoeg ontbreken de andere drie regeringspartijen, zelfs NSC.

Tegenslag

Dat de tot staatssecretaris gedegradeerde Mariëlle Paul nu aangeeft dat ze weigert haar taken uit te voeren is een slag in het gezicht van de overige kabinetsleden. Bovenal is het een opgestoken middelvinger naar de kiezer die duidelijk voor een andere koers heeft gestemd. Ze heeft zich te schikken naar het afgesproken beleid. Daar heeft ook zij haar handtekening onder gezet. Een politicus, zeker van de VVD, die zich niet aan de afspraken houdt is een tegenslag, maar zeker geen verrassing.

PVV moet ingrijpen

Hoe staan PVV en BBB erin dat een van de kabinetsleden bij voorbaat al aangeeft het beleid niet uit te gaan voeren? Het valt te verwachten dat PVV als grootste partij staatssecretaris van Onderwijs Mariëlle Paul terugfluit. Ook van Eppo Bruins, als minister van Onderwijs eindverantwoordelijk voor de uitvoering van het onderwijsbeleid, mag worden verwacht dat hij zal ingrijpen. Nu het Nederlands Dagblad meldt dat PVV-staatssecretaris van Onderwijs Vicky Maeijer terugkrabbelt op het gebied van ‘transgenderzorg’ voor kinderen, dreigt de nieuwe koers een lege huls te zijn.

Volg GIG op Telegram

De aanhouder wint

Als er een ding is dat Gezin in Gevaar over de jaren geleerd heeft, is dat voortdurende druk de enige manier is om blijvende verandering teweeg te brengen. Wij leggen ons hier dus zeker niet bij neer. Dat zit niet in ons bloed. Daar is onze missie te belangrijk voor. Wij blijven net zo lang actievoeren tot kinderen werkelijk bevrijd zijn van seksuele indoctrinatie door de overheid. Welke politici aan het roer staan, verandert daar niets aan.

Laatst bijgewerkt: 2 juli 2024 13:13

Doneer