VU-politicoloog: "Christenen zijn zeer getraind in het onderdrukken van mensen"

Christenhater dr. André Krouwel. Bron afbeelding: YouTube / VPRO.

VU-politicoloog: "Christenen zijn zeer getraind in het onderdrukken van mensen"

D66 zet de deur weer open naar een nieuw kabinet met ChristenUnie. Dat stuit op onbegrip bij politicoloog André Krouwel, die op Twitter tekeergaat tegen christenen. Daarbij citeert hij een notoire pedo-apologeet die seksuele dwang bij kinderen bepleit.

"Getraind in onderdrukken"

De “diepe haat voor LGBTIQ” zit “enorm diep” bij christenen, zo klaagt Krouwel. Sterker nog: “christenen zijn zeer getraind in het onderdrukken van mensen.” Als bewijs noemt de politicoloog dat scholen ouders “homohaat-verklaringen” laten tekenen. Feitelijk onjuist, zo zeggen verschillende Twitteraars direct, waarop Krouwel beweert dat het nog steeds gebeurt, “op grote schaal zelfs”.

Krouwel twitter 1

Een tweet van André Krouwel

Lhbt-ideologie is antichristelijk

Politicoloog Krouwel publiceert geregeld over lhbt-zaken. Met eenzelfde academische objectiviteit als Sovjetacademici over marxistische economie. Zijn antichristelijke tirade laat zien dat de lhbt-ideologie wezenlijk antichristelijk is. Het is een aanval op het christelijk begrip van seksualiteit als verwekking van nieuw leven. Vandaar dat het alleen aanslaat in christelijke landen en in niet-christelijk Azië geen voet aan de grond krijgt. De lhbt-ideologie parasiteert op de christelijke beschaving die het wil vernietigen.

Krouwel citeert pedo-apologeet

Opmerkelijk is één de bronnen die Krouwel aanvoert. Hij citeert ‘onderzoek’ van zijn collega Gert Hekma. Deze UvA-socioloog zei in 2016 op Radio 1 dat volwassenen “best een beetje seksueel mogen zijn” met kinderen. Tegen pedoblad Martijn liet Hekma zich nog extremer uit: “Kinderen zijn ook vervelende wezens, die moet je op een gegeven moment op een recht spoor zetten. En dat geldt ook voor seks.”

Lees ook: 10 nieuwe tekenen dat pedofilie in opkomst is

Vrije Universiteit

Krouwel doceert aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Vrij is die universiteit echter allang niet meer. Toen VU-theoloog Piet de Vries wees op de overeenkomsten van de genderideologie met de nazi-ideologie – historisch en filosofisch gezien een correcte vergelijking – riep de rector magnificus hem op het matje. Pas na een ‘pittig gesprek’ mocht hij blijven. Eenzelfde gesprek zal de VU zeker niet voeren met Krouwel. Christenen zijn immers een legitiem doelwit in de ogen van politiek-correcte academici. Homoseksuelen gelden daarentegen als beschermde soort.

Abraham Kuyper

Je zou bijna vergeten dat Krouwels Vrije Universiteit opgericht is door Abraham Kuyper, om de liberale dominantie in de academische wereld te doorbreken en de gereformeerde elite op te leiden. Of in Krouwels woorden: te trainen in het onderdrukken van mensen. De VU-politicoloog moet zich maar snel excuseren voor het feit dat hij meewerkt aan een intens repressief instituut!

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 13 april 2022 11:33

Doneer