Lesprogramma Squla dringt homoseksualiteit op bij kinderen

Squla

Lesprogramma Squla dringt homoseksualiteit op bij kinderen

Het online lesprogramma Squla promoot homoseksualiteit aan schoolkinderen middels een voorleesvideo van het boek De boer en de dierenarts. Dit boek is geschreven door Pim Lammers en geïllustreerd door Milja Praagman. Veel basisscholen gebruiken het online platform Squla om op speelse wijze de lesstof bij kinderen eigen te maken.

Picknick

In de video leest Milja Praagman het boek voor aan twee jonge kinderen. Het boek gaat over een boer die verliefd is op de dierenarts, maar de boer durft dat niet te vertellen. De dieren helpen hem uit de kast te komen en het mondt uit in een picknick waarbij de boer en de dierenarts arm in arm op een kleedje liggen. “Nu is alles precies zoals het moet zijn,” leert auteur Pim Lammers ons.

Screenshot boek

Ook kinderboeken ontkomen niet aan de lhbt-propaganda. Een typisch thema voor kinderen zoals dieren en boerderij wordt gebruikt om te laten zien dat twee mannen op een kleedje “precies is zoals het moet zijn”.

Trots

Pim Lammers is een man met een missie. Zijn Twitter-profielfoto laat duidelijk zien wat bij hem centraal staat, dat is zijn homoseksualiteit. Op de foto draagt hij een shirt met de tekst ‘PRIDE’ (trots) in regenboogkleuren. In 2017 schreef hij “het allereerste Nederlandse transgender-prentenboek” Het lammetje dat een varken is. Lammers beperkt zich echter niet tot kinderboeken. Hij schrijft ook homo-erotische verhalen voor volwassentijdschriften waarbij allerlei perverse fantasieën de revue passeren. De vraag rijst hoe het kan dat zo’n persoon geschikt wordt bevonden om kinderboeken te schrijven.

Strijd mee! Voor de toekomst van uw kinderen

Tegen de orde

Dit soort materiaal is wat de klok slaat in de kunst-, cultuur- en mediasector. De omkering van de natuurlijke orde der dingen is letterlijk te zien. Geen gehuwde vaders en moeders die avonturen beleven met hun kinderen (bijvoorbeeld Jip en Janneke), maar twee mannen op een kleedje.

Jipjannekesinterklaas 1024x768

In de avonturen van Jip en Janneke (1977) heerst orde en gezag. Vader, moeder, ooms en tantes, huwelijk, kerk, Sinterklaas én Zwarte Piet. In literaire en onderwijskringen is dat nu onrein verklaard.

Domme koning

Maar bijvoorbeeld ook geen vorst die met wijsheid en deugdzaamheid een ramp weet te voorkomen, maar een domme koning die niet eens kan fietsen.

Lieselotje koning 1024x768

In het boekje Liselotje krijgt een fiets (2013) is de koning niets meer dan een klunzige domoor, maar is ook de koningin baken van wijsheid, kunde en matigheid.

Hooliganisme

Wijlen dr. Jan Hendrik van den Berg (1914-2012), zenuwarts, hoogleraar pastorale psychologie en cultuurcriticus, noemde dit manifestaties van het Hooliganisme. Volgens hem opereren er in alle lagen van de samenleving ‘hooligans’ die orde en gezag omver willen werpen. Hij schrijft: “Hooligans zijn gewone mensen die door het geldende bestel (regering, onderwijs, pers, politiek) met succes uitgenodigd worden in de overtreding te gaan, welke overtreding binnen dat bestel liefst niet overtreding mag heten.”


Profielfoto milja praagman 400x400

Graffiti

Over de profielfoto van auteur Pim Lammers hebben we het gehad. De profielfoto van illustrator Milja Praagman valt in het licht van bovenstaande ook op: een muur met graffiti. Geen hang naar schoonheid en architectonische hoogstand, maar het tegenovergestelde. Hooliganisme dus.

Revolutie

Lammers en Praagman ademen de geest van revolutie. En ze worden door het ‘geldende bestel’ maar al te graag naar voren geschoven. Het eerste boek van Lammers werd meteen bekroond met een Zilveren Griffel. Voor zijn tweede boek over de boer en de dierenarts ontving hij een White Raven, een internationale jeugdliteratuurprijs. Namens het COC mag hij een ‘lhbt-literatuurlijst’ samenstellen voor de Leescoalitie, die weer wordt gesponsord door de Vriendenloterij.

Lees ook: Lhbt-lobbyclubs leven voor bijna 100% van subsidies

Genderideologie

Kinderboeken met een agenda die recht tegenover de christelijke moraal staan, worden met prijzen bekroond. Een destructieve agenda bovendien, die leidt tot wanorde op alle aspecten van het menselijk bestaan en samenleven, met name op het gebied van seksualiteit. Gezin in Gevaar ontmaskert deze agenda en strijdt voor het gezin. Bestel en lees ons recente boek Genderideologie: diversiteit of totalitarisme van de 21e eeuw? en steun ons in de strijd tegen de afbraak van huwelijk en gezin.

Laatst bijgewerkt: 28 november 2023 08:42

Doneer