HEMA haalt bakzeil: verwijdert seksspeeltjes uit assortiment

HEMA haalt bakzeil: verwijdert seksspeeltjes uit assortiment

THEMA'S:

HEMA haalt zijn Baby Magazine uit de filialen, nadat het bedrijf naar eigen zeggen daarin "de plank volledig heeft misgeslagen". Op de cover staat namelijk 'alles voor jou en je baby: van speen tot seksspeeltje'. De folder is ook van de site gehaald.

'Zieke agenda' van HEMA

De winkelketen biedt "oprechte excuses" aan voor die formulering. Op sociale media wordt gesproken over een "zieke combinatie", doelend op de ondertitel. “Seksspeeltjes tussen de babyspullen. Wat voor zieke agenda probeert @HEMA hier te promoten? Ronduit walgelijk”, twittert Raisa Blommestijn, rechtsfilosofe en tot voor kort presentatrice bij Ongehoord Nederland.

Pedofiele suggestie

"Door een onhandige formulering hebben we hier de plank volledig misgeslagen", erkent een HEMA-woordvoerder. "Het was niet handig om op de voorpagina een tekst te zetten die de link legt tussen baby's en seks." Veel mensen blijken aanstoot genomen te hebben aan de pedofiele suggestie die HEMA daarmee wekt. Sinds soortgelijke suggesties vorig jaar in de 'Week van de Lentkriebels' is de waakzaamheid daarvoor sterk toegenomen.

Volg GIG op Telegram

Blad teruggehaald

"95 procent van het blad gaat over baby's", verdedigt zich nu de woordvoerder van Baby Magazine. Al heeft HEMA het tijdschrift teruggehaald uit de filialen, het blad ligt al wel bij de consument op de deurmat. "We bieden onze oprechte excuses aan", aldus HEMA nogmaals.

Seksualisering van kinderen

Al haalt HEMA nu bakzeil, toch zijn er ook mensen die de dubieuze actie van het warenhuis blijven verdedigen. "Het valt me elke keer op wat een enorme hoeveelheid haatreacties er komt wanneer je je uitspreekt tegen seksualisering van kinderen. Met de Lentekriebels en nu met @HEMA”, commentarieert Raisa Blommestijn. Maar het “maakt duidelijk hoe belangrijk het is om het wél te blijven doen: niet normaal maken wat niet normaal is.”

Blommestijn tweet

Raisa Blommesijn op X: je uitspreken en actie voeren heeft zin!

Jumbo: zelfde laken een pak

De waarheid van Blommestijns woorden wordt nog eens onderstreept doordat supermarktketen Jumbo eveneens korte tijd seksspeeltjes in zijn assortiment heeft opgenomen. Onder druk van protesten uit het winkelpubliek en een handtekeningenactie werden die echter ijlings weer daaruit verwijderd.

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 12 februari 2024 16:00

Doneer